1. 51.
    +7
    vay amk bu yardımlar ben sınava girerken niye yapılmadı lan :/

    neyse bari size faydalı olalım.

    1-okul notlarını yarak gibi düşük tutmayın ( malum sizin artık sadece diploma notunuz önemli. diploma notu 0.6 ile çarpılıyor notunuz çıkıyor. )
    2-dershanede ders kaçırmayın . o beğenmediğiniz uçak yaptığınız eyvallah kanka ben almıyım ağaçlara zarar vermeyelim çevreciyim eheheh sende kalsın dediğiniz testleri çözseydiniz sadece onlarla bile bir çok şey yapabilirsiniz.
    3-konuyu bilmek yetmez bol soru bol soru bol soru başka da bir şey demem.
    4-aranızda illa ki benim gibi dallamalar boldur. bu madde önemli. ben zaten seneye girecektim hiç havam yok bu sene. ailem sorunlu şu sorunlu ben sorunluyum diyip benim gibi tüm hocalara atar yapıp sözlüleri yarak gibi aşağı çekmeyin. sınavlara sınav günü okulda çalışmaya kalkışmayın. ( özellikle sınav senesi okul giblenmediğinden bu dediğim çok yapılır. karşınızda bir prof var 4 sene boyunca bunu yaptım inanın bana tek getirisi köpek gibi pişmanlık).

    bu maddenin devamı önemli asıl olarak : herkes triplere girer her şey taktan gidiyo falan der. aile sorunlu o sorunlu bu tak bu kaka yok abi öyle bişey. benle aynı durumda arkadaşlarım son bir buçuk ay özel ders aldı kaç bin üstüme çıktı. bana da teklif etmişti gel kardeşim birlikte gidelim diye. yok abi yaa heheh seneye zaten bu saatten sonra ne öğrencen amk mal mısın dedim. al işte şimdi görüyoruz. ygsde nerdeyse 30bin önümdeydi adam beni kaç binle geçti.

    lys sınavına trigo limit türev integral bilmeden girdim. nitekim sınavda da işaretlemedim. ama size garanti veriyorum son iki ay biraz kasmış olsam rahat 20 bin öne atardım.

    o nedenle vakit her zaman var. sonra kafaları vurmamak için geleceğinizi düşünün kaldırın kıçınızı sınava şu kadar kaldı diye gün saymayı kötümser tablo kurmayı bırakın. sadece öylesine çalışın. kaçırdıklarınızı düşnmeyin. yok gece boston'ın maçı vardı. yoksa big3yi izlicem. yok lebron naptı. yok ömer oynuyo mu falan. gibtir edin bir sene spordan uzak kalsanız ölmezsiniz.

    ha ben de senin gibi her gece kalkar maç izlerim derse vakit bırakmam fizik kondisyonumu giberim her derse oturcak olduğumda esner masada uyurum diyorsanız siz bilirsiniz ben size nolacağını söyliyim.

    en azından bana olanı söyleyeyim :

    şöyle ki türev integral trigo limit falan bilmeden makine müh okumaya kalkışırsınız. hem de tam ingilizce seçerseniz geçmiş olsun. daha integral bilmeyen adamı integrali çarpım tablosu gibi bilmek zorunda kalıcak. hemde her şey ingilizce düşünsenize. eğer ben o son bir ay sadece integral çalışmış olsaydım sizce şuan böyle dert tasa yapar mıydım ? hayır..

    o nedenle özet geçiyorum : zaman bol gözükür ha şimdi ha şöyle dersiniz ben sınava 365 gün kala saymaya başladım zamanın kıymetini bileyim de ders çalışayım diye. derse başladığımda 38 gün kalmıştı bitirdiğimde hala 38 gün vardı. anladınız demek istediğimi. ertelemeye devam ederseniz başınızı taşlara vurursunuz hayatınız kayar. diyelim ki yaptınız bi salaklık aklınız başınıza son dört ay geldi. 4 ay köpekler gibi çalış abi fırlat kır telefonunu kapa internetini. çıkar hattını iptal et sms'lerini. 4 ay çalış. ciddi söylüyorum hayatın değişir. bunlar bi köşede bulunsun. yukarıda yazdıklarım uzun gelebilir sadece şu özeti okusanız da yeterli. hiç bir zaman geç değil unutmayın.

    eğer unutacak olursanız beni hatırlayın. sadece son ay integral çalışmış olsaydım en az 4-5 soru fazla çözecek belki de 10bin ileri gidecek daha iyi bir yerde olabilecektim. veya şimdi hayatım integral ile geçecekken hazırlıkta ingilizce öğrenmeye çalışırken extradan integrali de öğrenmeye çalışacağım. bölümümün de tamamen ingilizce olduğunu hatırlatırım. o yüzden ah vah dememek için son bir ay da olsa iki ay da olsa zamanın kıymetini bilin çalışın.

    ---

    üşengeçler için en doğru ve en güzel özet : (bkz: üniversite sınavına hazırlık için tavsiyeler/#95288275)
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster