1. 1.
    +4
    bakın beyler, ben de mezun ve üniv. adayı olarak size çok güzel bir kaç kitap önereyim.

    dershanenin veya sizin çalışmak için aldığınız konu anlatım kitapları var ya, onları yazanın dedesini gibeyim ben. o kadar uzatmışlar ki konuyu, sanki 4 sene bi derse çalışıcaz dıbınakoyum! hele o simetri yayınları!!!

    konu çalışmak için: EDAM YAYINLARI (her ders için var) (ygs + lys) alın. incecik, dergi gibi konu anlatım kitabı beyler. ayrıca bolca resim ve grafikle anlattığı için kafanızda canlandırabiliyorsunuz olanı biteni.

    soru bankası için: o kadar taşak geçiyoruz fakat fem yayınları beyler. adamların soruları tam ösym mantığında. uğur'un soru bankalarını hiç önermiyorum. (çok zor, bilgiyi ölçmeyi amaçlamıyor ve ösym'Nin tarzından çok uzak.)

    EŞiT AĞIRLIK'TAN HAZIRLANACAKLAR iyi dinlesin;

    bakın beyler, eşit ağırlıkçı adamı en çok zorlayan kilit dersler matematik ve geometridir. bu derslerde başarılı olan binler, sayısalı da, sözeli de sollar. bunu hepimiz biliyoruz zaten.

    sözel dersleri oturup düzenli çalışınca halledebiliyoruz fakat mat+geo öyle olmuyor.

    bu yüzden, ea'cı panpalarım, normal dershanelere değil, SADECE MATEMATiK VE GEOMETRi ÖĞRETEN AÇIK ÖĞRETiM (iSTANBUL - BAKIRKÖY'DE VAR Bi SÜRÜ) DERSHANELERiNE GiTSiN.! (eğer yurt dışında okuma işi yatarsa, ben de öyle yapıcam zaten.)

    Bir şey daha: bakın beyler, senenin başındayız. ne kadar bol zaman var di mi? öyle değil işte AMINAKOYDUĞUM canım arkadaşım. bir mezun olarak söylüyorum; havalar ısınmaya başladığı zaman kimse ders felan çalışmıyor, herkeste gevşeme oluyor. bir de ygs kötü geçmişse eğer, 2. sene hazırlanırım hıdıbına oluyo herkes.

    bunun en güzel örneğini bizler yaşadık malesef. (bkz. 2012 ygs türkçe soruları)

    o yüzden; ygs'ye kadar ygs + lys konularını bitirmeye bakın. (konu nasıl biter? konuyu çalışır anlarsın, sonra 50 soruluk konuyla ilgili test çözersin. bu şekilde biter.)

    ygs'ye 1 ay kala, full ygs denemelerine abanırsın.

    ygs'den sonra 3 buçuk ay kadar süre kalıyor. unuttuğunuz lys konularına göz gezdirin. yetiştiremediğiniz ( bakın, her konuyu bilmeniz imkansız. hangi konudan kaç soru çıkar, ona göre çalışın.) en önemli konulara çalışın.

    1 ay kala da, full lys denemelerine abanın.

    ÇOK ÖNEMLi SON SÖZ: HEYECAN, STRES GiBi PgibOLOJiK SORUNLAR YAŞAYAN ARKADAŞLARIM, PgibOLOĞA GiDiN. DERSHANEDEN ÖNCE GiDiN HATTA. (PgibiYATRi DEĞiL BAKIN BiR DAHA SÖYLÜYORUM, PgibOLOG. YANi iLAÇLA DEĞiL, KONUŞARAK SORUNUNUZU HALLEDiN.)

    HEYECAN VE STRESE YENiK DÜŞERSENiZ, TELAFiSi OLMAZ BU iŞiN BEYLER. 1 SENE KAYBEDERSiNiZ.

    UMARIM HEPiNiZ ÇOK GÜZEL YERLER KAZANIRSINIZ. HAYDi EYVALLAH!
    ···
   tümünü göster