1. 376.
    +28 -2
    @1 her ne kadar iyi niyetli olduğunu varsaysam da, dediklerin tam anlamıyla "saçmalık". birincisi, orada şehit olan askerler, yaklaşık 1 aydır orada askerlik yapan ve doğuya hiç gitmemiş askerler. şimdi diyeceksinizki ordu değiştirmiştir bilgileri, fakat ekşi sözlükte bir arkadaş, şehitlerin arasında kendi arkadaşının olmasından korkuyordu*. ki korktuğu oldu: tolga adındaki arkadaşı bir daha uyanmamak üzere gözlerini yummuş, şehadet şerbetini içmiştir o gencecik bedeniyle beraber...

    işin aslı şudur:

    namaza gidip de kurtulan asker hiç dikkatinizi çekmedi mi? askerin konuşması, tertemiz sağsalim olması? eksiyi basma da oku güzel kardeşim:

    afyonkarahisar'da yatsı namazı vakti akşam 21:00'dir. buyurun kaynak: http://takvim.ihya.org/na...fyon-namaz-vakitleri.html . peki patlama ne zaman oluyor? 21:15'te. söz konusu "şanslı" askerin konuşmasında görebileceğimiz üzere patlamaya çok az vakit kala cephanelikten ayrılmış namaz kılmak için: http://inci.ca/ucsepzkdid . dediğine göre 50 metre mesafe açılmış, o sırada patlama olmuş. videoda görebileceğiniz üzere asker sağ salim, üniforması sapasağlam, çizik yok kan yok karartı yok. adam sağlam. kafa sargısı var, ki o sargı da şiddetli beyin sarsıntısı sebebiyle bağlanır..

    şimdi güzel kardeşlerim,

    birincisi: bu arkadaş niçin cephanelikte görevliyken kaza namazı kılmak üzere ayrıldı hem de patlamaya saniyeler kala?. bu bir tesadüf müdür? şans eseri midir? 15 dakika gecikmeyle, namazını kılmak için ayrılıyor izin alarak ve ne hikmetse patlama oluyor.

    ikincisi: 50 metre mesafedeki bir adam nasıl oluyor da hiçbir zarar görmeden kurtuluyor? ilçede, cephaneliğe 300-400 metre uzaklıktaki sivillerin kaşı gözü yarılmışken, 1 km uzaktaki evlerin cam çerçeve inmişken, hatta bazı sivillerin kulak zarı patlamışken.. nasıl oluyor da cephaneliğin burnunun dibindeki bir asker zarar görmüyor? nasıl?

    üçüncüsü: mağdur askerin videodaki konuşması bana mı tuhaf geldi sadece bilmiyorum. konuşmasını sanki ezberlemiş gibi.. yanılıyor muyum? arkadaşlarını yitirmenin acısı, heyecanı, korkusu paniği yok adamda..

    dördüncüsü: türk silahlı kuvvetlerine yıllarını veren emekli bir tuğgeneral ve albay "o muhimmatlar yere düşse, hatta yangın çıksa bile patlamaz" demiş, açıkça olmasa da işin içinde bir tak olduğunu ima etmiştir.

    beşincisi ve en önemlisi: gecenin 9'unda kamyonlara "acil emir" kodu ile cephane yüklemek de neyin nesi? bu cephane nereye gidecekti? yoksa suriye'ye mi?

    sonuncusu: her ne kadar güvenilir bir bilgi sayılamayacak olsa da, cephaneliğin olduğu araziye bakarak çay içen birkaç arkadaş, patlamadan önce bir koşuşturmanın olduğunu görmüş. bu koşan kişi yoksa namaz sayesinde kurtulan asker mi?

    büyük bir skandal yaklaşmakta.

    inşallah yanılıyorumdur, inşallah. okuduğunuz için teşekkür ederim.

    edit: arkadaşlar bu tahminim sanki doğru çıkmak üzere. son dakika haberi yayınlandı, bazı şehitlerimizin parçaları 1,5 km öteye kadar fırlamış. böyle inanılmaz bir patlamada 50 metre yakındaki adamın sağ salim olması başka bir şekilde açıklanamaz. 50 metre mesafedeki bir adam ya çok daha uzaktadır, ya da yakınlarda kendi güvenliğini sağlayabilecek bir yere saklanmıştır. başka ihtimal görmüyorum.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster