1. 426.
    0
    Başlık iyi güzelde içeriğini görünce kendi kendimi gibesim geldi. olm bu kadar mı mallaştınız lan siz? Hiç mi sorgulamazsınız ve düşünmezsiniz?
    Neymiş efendim, oradaki askerler güneydoğuda öldürülmüşmüş te sonradan oraya getirilmişmiş. Olm lan malmısınız la? Daha olay duyulur duyulmaz cephanelikte görevli ve orada vatani görevini yapan askerlerin aileleri yollara dökülüp afyona gitmek için hareket etti. ya da şehit isimleri belli olmadan oraya gelmesi muhtemel aileler için çadırlar hazırlandı. Daha sabahın 9 unda, şehitlerimizin ismi açıklanmadan önce ekşi sözlük`te tanıdıklarımıza ulaşamıyoruz başlıkları açıldı. örneğin: http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=30088071

    Bu askerlerin bir çoğunun elinde cep telefonu var, olmayan da her gün ailesini sabit kontörlü telefon ile arıyor, bu askerlerimiz güneydoğuda öldürülse ve günlerdir haber alamayan ailelerden Biri de çıkıp demeyecek mi bizim oğlumuz afyon da değildi ve günlerdir oğlumuzdan haber alamıyorduk? Lan bu kadar mı gerizekalı oldunuz siz? Kafanızın kemiğini gibim lan sizin. Bir de madde madde sıralamışlar milletin kafasını bulandırmak için.

    1) o saatte tasnif yapılmaz
    2) o kadar kişiyle tasnif yapılmaz
    3) bombaların patlamaları için fünye ile bir araya gelmesi gerekir. ( bu konuyu yanlış anlamış olabilirim , teknik bilgisi olan daha detaylı açıklayabilir. )
    4) bombalar düşmeye, çarpmaya dayanıklıdır. öyle hemen patlayabilecek şeyler değil.

    Cevap:

    1) yannan herifler, o saatte hatta daha geç saatlerde bile tasnif yapıldığını biliyorum. Orada her şey Uzman çavuş, astsubay ve subayın elinde. Adamlar ne derse hangi saatlerde derse tasnif yapılır.
    2) O kadar kişiyle hatta daha çok kişiyle bile tasnif yapılır. Nerden mi biliyom, çünkü askere giderseniz en son düşündükleri şeyin sizin canınız olduğunu anlarsınız. Komutan söyler, siz de yaparsınız. Bu kadar basit.
    3) Evet doğrudur, bombalar patlamaz, bu konuya bir açıklık getirilmesi gerekiyor. Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor zaten.
    4) Hem doğrudur hem değildir. Yüzde olarak düşünürsek patlayıcıların yere düşünce patlama ihtimali çok düşüktür ama imkansız değildir.

    Son olarak. artık askere giden evlatlarımızın canlarına değer veren bir hükümet ve genel kurmay başkanlığı istiyoruz. bir askerin bile tırnağına taş gelse kahrolacak genel kurmay başkanlığı, bunca şehit karşısında bile eli kolu bağlı oturuyor. Olan olduğuyla, ölen öldüğüyle kalıyo ve 1 hafta sonra herşey unutuluyor. Dün orada 25 tane can gitti. Bunun unutulmaması unutturulmaması lazımken, biz yine bana dokunmayan bin yaşasın vesveseleri ile ortalarda dolaşmaya devam edelim. Umarım bana dokunmayan bin yaşasın diye düşünen herkesin başına benzer bir olay gelir. Böyle de ağır beddua ediyorum...

    Bu arada patavatsızca açıklama yapan hükümet görevlileri, bu olaydan sorumlu askeri erkan ve hükümet yetkilileri bir an evvel istifa etsin. Hindistanı pakistanı örnek gösteren yetkili, neden daha bir kaç yıl evvelki Güney Kıbrıs Rum kesimi patlamasını örnek vermiyor sanıyorsunuz? Cevap basit, o patlamanın ardından, sorumlu olan en tepedeki yetkililer derhal istifa etti. Hatta olay büyüyüp, hükümet başkanının bile istifasını istemeye kadar gitti. Hey yavrum hey, 25 can gitti lan hala kabullenemiyom...

    Edit: imla
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster