1. 26.
    +2
    Bir forumdan alıntıdır. lütfen dikkatle okuyunuz. yazan arkadaş ilahiyat doktorası yapmış bir arkadaştır. sevgiyle kalın ey insanlar.

    Bu forumlarda 6 yılım ve 7000 i aşkın mesajım yayınlandı. Yaziyaz,ateistforum, turandursun,turkısh-media, ateistplatform ve en son agnostik forum. islam dışı dünya görüşlerinin neredeyse tüm itirazlarını öğrendim. Başımdan büyük bir işe mi giriştim. Yoksa dinimi daha mı iyi öğrendim. Bilmiyorum... Belki ikisi de... Ben ilahiyatta doktorasını bitirmiş genç bir akademisyenim. Sorularınızın bıraktığı bazı şüpheleri hala çözmüş değilim. Böyle iken çözdüğüm noktaları sizinle tartışmam doğru mudur, değil midir, bundan da emin değilim. Sizin bir sorunuz ben de 10 soru bırakmakta..

    Bende müthiş bir fikir aşınması meydana gelmiş durumda.Şüphelerin bertaraf edilmesi sanırım şu metodlarla olacaktır.

    1.Kuranı bir bilim insanı gibi okuyup ona önyargı ile yaklaşmamak..Ne mümin gibi ne de önyargılı bir ateist gibi..
    2.islam tarihini batılı oryantalistlerin kitapları ile beraber okumak...
    3.Bir başlığa kafamdaki şüpheleri aktardım ama burası bir çözüm yeri olmadığı için vicdani bir sorumlulukla yanlış bir şey yaptığımdan endişeleniyorum. Müslüman olduğum halde kafamdaki şüpheleri aktardığım için dini terkeden bir elin parmağı kadar insan var. Yenileri eklenmesin diyorum.
    4.Kafamdaki bazı şüpheleri henüz gidermediğim için cevaplarım dikkate alınmayacaktır.Ama sorular artmadan çözüm de olmuyor.Bu ise bazı soruları sormam gerektiğini gösterir.

    Bu gerçekleri gözönünde bulundurarak forumlarda islamı savunmayı hem burada vhem de diğer forumlarda noktalıyorum.(zaten diğerlerinde neredyese noktalamış sayılırım)Akademik geleceğim ve bu sorular yığını beni böyle bir yönteme yönlendirmektedir. Forumlardaki mesajları okuyacağım.Ama cevap yazmayacağım. Zaten siz artık klagib cevapları ezberlemişsiniz.

    Komik durmak, kıytırık cevap vermek, şüpheleri giderememek için 6 yıl çok uzun bir süre..Bu forumda pek aktif kalmamış isem de bu mesajı yazmayı bir vicdani yükümlülük olarak gördüm.

    Genç dinsizlerimizi seviyor ve onları selamlıyorum. Kötü insanlar değilsiniz. Benim gücüm bu platformlarda buraya kadar. Diğer yöntemimde başarılı olmak ümidiyle.. Burada fazla kalarak dini onlara daha da kötü gösterdiğimizi düşünüyorum..

    Sevgiyle kalın..
    ···
   tümünü göster