1. 26.
    0
    KÜT Böreği, SADE börek, onların işi değildir.

    Ancak toplumumuzdaki öteki aşıklığı, mutfağımıza kadar girmiş olan bu Sen farklısın düşüncesi, maalesef ki bizim işimizdir.

    Bu yüzden, büyük bir açıklıkla söyleyebilirim ki, asıl PKK zihinlerimizdedir. PKK, birini örnek alıyor ise bu, bizleriz. Bizden âlâ memleketi bölme tecrübesine sahip kişi var mıdır? Sözüm meclisten dışarı, herkesin bir öteki olduğu memlekette, neyin birlik beraberliğinden bahsediyoruz biz? Hep ileri, daima ileri diye diye oku hep karşımıza tuttuk; ne zaman kendimize çevirip içsel hesaplaşmamızı yapacağız?

    Hepsini bir kenara bırakıyor ve madalyonun diğer yüzüne bakmak istiyorum.

    Hani şu gözleri yusyuvarlak olup Türk ırkçılığına soyunan arkadaşlar... Heh işte! Ülkeyi bölmek konusunda karşı cepheyle kıyasıya mücadele eden bir diğer taraf da onlardır. Türk kimliğini millet çizgisinden itip, yalnızca ve yalnızca, Oğuzlara mâl etmektedirler. Oğuz Türklerinin gözleri yuvarlaktır derler bir varsayım olarak. (Hadi öyle olsun.)

    Ama 1071'den önce Anadolu'ya yerleşmiş, 1071'de ise resmen yerleşmeye başlamış olduğumuz bu topraklarda, binbir çeşit kökenden insanın yaşadığı bu topraklarda, neyin safkanlığından bahsediyorsunuz?

    Yüzyıllardır birbirine kız alıp vermiş, kültürel etkileşimler ile ortak kültür inşa etmiş insanların Oğuz, Kürt, Laz gibi birbirinden kırmızı çizgiler ile ayrılan birer halk olduğunu söyleyebilir misiniz?
    ···
   tümünü göster