1. 1.
    0
    kimse bu konuda dikkatli olmalıdır rağmen avrupa ve amerika da, ekonomik olarak farklılaşan edilmiştir. 1995 2001 yedi yıl içinde, reel gsyih, avrupa birliği'nde yılda% 3.3 amerika bir yıl değil, ancak% 2,5 oranında artmıştır. borsa balonunun patlaması ve sonraki durgunluk bu desen tersine 2001, gsyih büyümesi avrupa'da daha yüksek olduğu amerika-ama ekonomileri atlatan boşluğu tekrar açıldı. mevcut tahminleri ve tahminler üzerinde, 2004 üç yıl içinde amerika'da büyümenin 12 ülke euro bölgesinde bir yıldan fazla 1,3 puan ortalamasını alır. 1995 yılından bu yana dünyanın ekonomik büyüme yaklaşık% 60 amerika'dan geldi.

    bu göreli ekonomik kazanımlar tersine çevrilebilir. bu ülkenin büyük ticaret ve bütçe açıkları hem ayakta nasıl görmek zor. öte yandan, 1990 yılında büyümenin 1990 yılında% 2 üzerinde bir yıl artarak verimlilikte büyük bir gelişme, yansıtılır. saat sayısı yükseldi da çalıştı. 1982 yılında, avrupalılar ve amerikalılar her yıl saat kabaca aynı sayıda koymak. şimdi, amerikalılar bir yıl daha yıldırıcı bir 300 saat çalışabilir.

    bu farklılıklar, farklı zamanlarda ve farklı nedenlerle başladı. demografik boşluk 1980'lerin sürece önce açılmaya başladılar. ekonomiler 1990'ların ortalarında farklılaşmaya başladı. hatta çoğu terör saldırıları-yabancı alakalı politika transatlantik farklılıkların kökleri muhtemelen 1989-91 yılında komünizmin çöküşünden geri dönün. alanında 11 eylül bu gerilimler yaratmak değil, ama bazıları dramatize. saldırılar, amerika'nın zaten az yakın tarihin herhangi bir daha avrupa'da yapan bir yönetim tarafından yönetilen bir anda gerçekleşti ve hemen hemen tüm diğer önlemlerin iken, 50 yıl içinde ilk kez, yön-uzakta aynı işaret avrupa, hem de dünyanın geri kalanından çok itibaren.

    bu desen devam ederse, amerika dünya meselelerinde daha büyük hakimiyeti dönemine giriyor olabilir. bu tek başına yerli önemini daha fazla amerikan istisnacılığı yapar. amerikan gücünün bölücü olacaktır yurtdışında-ama amerikalıların önemli bir kısmının yakınlaşma dönemi bitti inanmıyor çünkü evde de çatışma getirecek. howard dean, bir demokrat başkan adayı, dediğimde "biz her zaman güçlü askeri olmayacak," diye kendi partisi tarafından hem de cumhuriyetçiler tarafından aşağı tokatladı. ama o bir sinir dokundu. sonraki bölümde istisnacılık tanımlayarak yanı sıra amerika böler nasıl açıklayacağız.

    sıra ülke tanımlamak gibi amerikan değerlerini bölmek

    philadelphia yeni ulusal anayasa merkezi bağımsızlık ve amerikan anayasasının deklarasyon kabul edilmiştir yerden üç blok duruyor. ziyaretçi gibi "" ne bir amerikan olmak demek? "gibi sorulara cevap için post-it notlar müze çevresinde noktalı bu benim özgürlüğünü korumak için bir sorumluluk ve yükümlülük var ve benim çocuk anldıbına gelir," bir çalışan cevap tipik. veya: ". ben katılmıyorum zaman söylemek demektir" veya: "bazen dizginsiz kapitalizmin demektir."

    bir ikinci soru için, "on emir kamu binaları görüntülenir mıdır?" yanıt aralığı için "onlar anayasa için temel yasalar vardır", "biz. dinden özgürlüğü hakkına sahiptir" ve üçüncü, "düşünmek zorunda değil";; "bizim askeri kuvvetleri mayın için canlarını vermeye istekli" ya da basitçe, "abd kayalar!": "ne özgür hissettiriyor", bunlar şunlardır

    amerikan değerleri farklı, ama değil düzgün yüzden. vatanseverlik ve dini inanç alışılmadık güçlü. amerikalılar kişisel sorumluluk ziyade kolektif hedefleri vurgulamak. birçok sosyal görüşler oldukça muhafazakâr ve boşanma, kürtaj ve eşcinsellik reddetme avrupalılar biraz daha fazladır. ancak atlantik'in iki yakasında yaşayan insanlar, uluslararası terörizm ve kitle imha eşit endişe silahlarının yayılmasını bulabilirsiniz. 2001 terörist saldırılarından onları daha az göç ve "diğer kültürlerin" değerini onların büyük onayı konuksever-yapılan kadar ve amerikalılar, daha açık avrupalılar-ya olan bazı yolları vardır. gerçekten amerika kılan güçlü bir vatanseverlik ya da dindarlık, kadar, değerleri bu özel kombinasyonudur.

    serbest piyasa hükümetin rolü tutumlar: açık bir fark bir alana sahip başlayın. 2003 yılında pew araştırma merkezi tarafından incelenen hemen her ülkede insanlar bir serbest piyasa ekonomisinde daha iyi olduğunu söylüyor. ama daha hangi sordu önemlidir-bu hükümet, hiç kimsenin ihtiyacı olduğunu garanti etmelidir, yoksa lehine kabaca two-thirds/one-third gelip doğu ve batı hem de gol-avrupalıların kişisel peşinde sınırlamak gerektiğini güvenlik ağı, amerikalılar bölünmüş ise diğer yolu two-thirds/one-third.

    ancak, sorulduğunda, "devlet kontrolü çok günlük hayat mı? genellikle verimsiz ve savurgan mi? ", atlantik'in her iki tarafta katılımcıların üçte ikisi evet deyin. yani farklılıklar bireysel çabaların önemine amerikalıların 'inancı ile ilgisi hükümetlerin izlendi olduğunu yolu ile yapmak için daha az ve daha fazlası var gibi görünüyor. pew anketör "katılıyor veya başarı katılmıyor musunuz, sizin kontrolünüz dışındaki güçler tarafından belirlenir?" çoğu ülkede, yarısından daha az başarı kendi kontrolünde olduğunu düşündüm, 44 ülkede kişi sorarak bu inanç ölçmek için çalıştı. geniş marj, amerika birleşik devletleri tarafından, kanada ve: sadece iki ayında% 60 daha fazla başarı bireysel çaba meselesi düşünün vermedi.

    diğer alanlarda, amerikan istisnacılığı az kesin olduğunu. örneğin, on amerikalılar dışında dokuz onlar pew göre, çok vatansever olduklarını söylüyorlar. ama hintliler, nijeryalılar ve türkler eşit vatansever. zengin ülkelerin arasında, amerikalılar da kiliseye gitmek ve tanrı onların hayatında çok önemli olduğunu söylemek için büyük olasılıkla, ama yine hintliler, nijeryalılar ve türklerin amerikalılar daha dindardır.

    amerikalılar bir sürü "ben büyük değilim, olduğu ürünleri bağırmak satın almak istiyorum. ben yüksek sesle değilim. böyle ordu saldırı hafifçe araba kılığında araçlar, ya da açık ızgara küçük mutfak boyutu, ya da arnold schwarzenegger gibi bir şey, "hazırım. david brooks, new york times köşe yazarı, bu "iç liman işçisi ile temasa geçmek" olarak adlandırıyor. ama aynı zamanda amerikalılar daha ölçülü yan geliştirmek gibi görünüyor. onlar aids 'li insanlara karşı ayrımcılık gerektiğini söylemek avrupalılar kadar muhtemeldir. "kadınların toplumdaki geleneksel rollerini dönmelidir" fikrini destek avrupa'da olduğu gibi kabaca aynı, şimdi yaklaşık beşte birini 1980'lerin üçüncü altında sadece düşmüştür. amerikalılar ve avrupalılar hem ezici işler kıt erkek olduğunda öncelik verilmesi gerektiğine katılmıyorum.

    amerikalılar sosyal açıdan kabul edilebilir, ve eşcinsel evlilik desteklemek için daha az olasıdır eşcinselliği bulmak için avrupalılar biraz daha az olasıdır, ancak eşcinsellerin toleransı (grafik 3) artmaktadır. amerikalılar da endüstriyel dünyanın geri kalanı çoğu yarısından fazlası nüfusun göçmenler kendi ülkeleri için kötü olduğunu düşünüyor, oysa toplumun göçmenlerin katkısı hakkında oldukça olumlu olma eğilimindedir.

    değerler görüşü iki spektrumlar boyunca düzenlenmiş olarak bu benzerlik ve farklılıkları iyi anlaşılmaktadır. bir spektrum, michigan üniversitesi (hangi fikir icat) ve dünya değerler araştırması "geleneksel değerler" ölçer, diyor. bunlardan en önemlisi vatanseverlik, diğerleri endişe dinsel ve geleneksel aile bağları. amerikalılar gelenekselciler olma eğilimindedir. ilginç bir% 80 ise aile ve evlilik hakkında "eski moda değerleri" tutun söylüyorlar. bu yelpazenin diğer ucunda "laik-rasyonel" değerler, kimin taraftarları din kişisel bir isteğe mesele için, vatanseverlik büyük bir endişe değildir ve çocukların neden kendi hayatları var. avrupalılar laik-rasyonalist olma eğilimindedir. bu spektrum üzerinde, amerika gerçekten olağanüstü.

    diğer spektrum tutum "yaşam kalitesi" ölçer. bunun bir ucunda değerlerdir ve ekonomik ve fiziksel güvensizlik hayatlarını hakimdir görüşler kişi tutun, sık sık yoksul ülkelerde olur. bu çalışma şekilleri değişiyor ve siyasi faaliyette bulunma konusunda isteksiz konusunda ihtiyatlı, dışarıdan onları şüpheli yapar. diğer ucunda bir davranış geniş kabul içeren kendi kendini ifade değerleri vardır. her iki grubu bir daha hayatta kalmak için bir mücadele içinde olduğu için bu skor üzerinde, amerikalılar ve avrupalılar, benzer.

    ama arada iki spektrumları amerika kendi içinde bir "değerler boşluğu" de var olduğunu göstermektedir. onlar zengin var avrupa'da, ülkelerin daha laik ve daha "kendini ifade" hale gelmiştir. amerika'da, bu olmadı. o derin anlamlara sahiptir.

    e pluribus ikilisi

    1999 yılında, gertrude himmelfarb'ın, bir sosyal tarihçi, amerika'da "iki kültür bir ulus" haline geldiğini savundu. bir dini, püriten, aile merkezli ve biraz konformist olduğunu. diğer, hoşgörülü hedonist, laik, ağırlıklı olarak tek ve çok kültürlülük kutluyor. bu değer yargıları servet veya gelir çok daha iyi siyasi eğilimleri en iyi belirleyicisi vardır.
    ···
   tümünü göster