1. 1.
    0
    ing. manastır başrahibesi. (prioress diye yazılmakta)

    geoffrey chaucer ın yazdığı canterbury tales 'deki karakterlerden biri.
    general prologue' daki * prioresse, sahip olması gereken erdemlerden yoksun, taşıdığı kimlikten sıyrılma ve soylı kadınlar gibi gözükme sevdasında. gerek yemek yerken gerek konuşurken sergilediği hareketler, hatta köpeklerini bile en lezzetli yiyeceklerle beslemesi bunu açıkça ortaya koyuyor.
    chaucer ın fiziksel olarak tarifi ise * küçük ağızlı, uzun burunlu, mavi gözlü ve geniş alınlı bir kadın olduğu yönünde. (ki bu o zamanlarda kadınlar için pek de olumlu bir özellik değildi)
    prioresse in asıl eleştiri konusu olduğu nokta ise taşıdığı yeşil renkli (dindarlığı temsil eder) bileklik ve altından, üzerinde büyük harfle 'a' harfinin bulunduğu ve amor vincit omnia(adultery simgesi olabilir, (bkz: scarlet letter) ) yazılı broş. rahibelerin misyonları gereği her türlü süsten, dünyevi zevkten uzak olmaları gerekmektedir ki prioresse in taşıdığı bu broş onun bastırılımış birtakım duygularının (aşk ve cinsellik gibi) simgesi olarak değerlendirilebilir. bu tip hareketler sergilemek ve süsler taşımak yerine misyonu gereği mutluluğu daha ilahi şeylerde araması gerekir.
    ···
   tümünü göster