1. 176.
    0
    @123 aynı şeyi söylüyoruz ama faklı şekillerde.ben diyorumki ilimle uğraşsın ama bunun için inançlı olması şart değil. ha inanır inanmaz kendi bileceği iş. illede inansın diye de bir derdim yok. inanmasın diye de.

    bilimle din birbirini sevmez. çünkü bilim kuralları kanıtlarla değişebilen bir inançtır(evet bilimde bir inanç).din ise değişmez. kuran 10 yıl önce de aynıydı şimdide aynı. ama bilimde değişen bir sürü kural var. işte bu yüzden birçok buluş veya keşif ancak bulunduktan sonra şöyle denir"ama bu kuranda zaten vardı" bende "e o zaman daha önce bulsaydın" derim.tek kitapla sürdürülmeye çalışılan hayat ve onun binlerce farklı açıdan incelenmesi bence insanı diğer faydalı şeylerden alıkoyuyor. bugün 1.4 milyar civarı müslüman olduğu söyleniyor ve 14 milyon yahudiden daha az nobel ödüllü müslüman var. nobel ödülü yandaşlarına veriliyor deme başka polemik başlamasın.

    türkiye japonyanın 30, amerikanın 20 , avrupanın 10 yıl gerisinden geliyor. japonlar veya amerikalılar bizden daha imanlı değil.ama bir fark var bilimle bizim inançla uğraştığımızdan daha fazla uğraşıyorlar. dünyanın en az kitap okunan coğrafyasına bakarsan müslümanların çoğunlukta olduğu bölgelerle karşılaşacaksın. bacakları olmayan bir adam için dua etmek yerine (veya bununla beraber)protez bacak yapabilirsin.

    inancın kimler için zorunlu olduğunu kendimce şöyle açıklayayım. zütünü kaldırmayan adamı haftada bir cumaya ve her gün 5 sefer namaza getiriyor ve temizletiyorsa, ondan daha güçlü bir varlık olmadığına inandığı an çevresine ve kendine zarar vermeye başlıyorsa, sadece korkutularak yönetiliyorsa o adam dindar olmalı. çünkü onu başka türlü zaptedemezsin.
    ···
   tümünü göster