1. 1.
    -1
    beyler ama aynı zamanda ben şunu da gördüm. iş bitirici olmak ilk şart. veya ikinci diyelim buna, ilki tanıdığın olması. Bu böyle bunu kayıralım diğerlerini gibtir edelim şeklinde de olabiliyor. Tanıdığa şans verelim diğerleri çabalasın diye de olabiliyor.

    ben bir staj yaptım uluslararası bir şirkette. Bana o işi çok sevdiğim bir abimiz ayarlamıştı saolsun. O staj olayında 4 kişiydik, ben olayı ciddiye aldığım için, işi ayarlayan abime de ayıp olmasın diye aslında, adam gibi çalıştım, sonrasında da okulu bitirdiğinde görüşelim dediler. ilerisi için güzel bir alternatif olabilir bu. Ama güzel ayrılmak da iyi. Unutmalarından iyi.

    Ben şunu biliyorum, neyi biliyorum: o işi, veya herhangi bir spesifik işi, hem layıkıyla yaptırabileceğiniz, hem de en ucuz olarak yaptırabileceğiniz kişiler ya halihazırda üniversitede okuyanlar, ya da yeni mezunlar. Hani derler ya senin enerjinden yaralanacağız, dinamikliğinden yararlanacağız diye. Bu sana extra mesai yaptıracağız, sana iş kitleyeceğiz demek. Eğer ki kendini kanıtlayabilirsen sana birkaç terfi, biraz daha para, daha az angarya, ama daha çok sorumluluk vereceğiz demek. Bu emekli olana kadar devam edecektir demek.

    Şu an ritim, üniversite mezunları için bu şekilde. Ha bak burda dediğimin aksini mantıklı olarak söyleyen biri çıkarsa onu da dinler, düşüncelerimde revizyona giderim. Ama birinci elden gördüğüm olay budur.

    not: odtülüyüm.
    ···
   tümünü göster