1. 1.
    +16 -1
    --- fazla yükseltme seçeneğimiz olmadığı için laptoplardan başlıyorum ---
    --- 3. 4. ve 5. maddeleri masaüstü kullananlar da okusun ---

    sorun1 dizüstü bilgisayarların en temel sorunu ısınmadır.
    bilgisayarınız durduk yere kapanıyorsa, tarıyorum fakat virüs yok diyorsanız, fanınız tozlanmış demektir.

    çözüm1 gidiyorsunuz bi servise; "abi şunun fanını temizle, işlemcinin ve ekran kartının termal macununu yenile" diyorsunuz. en fazla 50 lira tutar. (eli tornavida tutan panpalarımız internettten fan nasıl temizlenir araştırsın.)

    sorun2 panpa bilgisayarım çok yavaş amk. daha yeni format attım, 1 haftada kasmaya başladı makine.
    çözüm2 donanımsal yükseltme yapman lazım. laptoplarda hard disk - ram ve işlemciyi değiştirebilirsin. işlemciyi değiştirmek hem çok pahalı hem de çok risklidir. zaten bilgisayarı yavaşlatan ilk donanım hard disktir.

    solid state disk ssd diye bir devrim var çok şükür. bir ssd = 20 adet hard diskin gücü demektir.

    gidiyorsun vatan bilgisayara, alıyorsun bi tane ocz vertex 3 - 60 gb (şu an indirim var 150 lira.)

    eğer ram'iniz 2 gb dan azsa, 2 gb'a tamamlıyorsunuz rami.

    takıyorsun ssd'yi laptopuna, kuruyorsun windows 7 home premium'unu. (en az 2 gb ram gerek, kasar yoksa)
    ondan sonra ne mi oluyor? 20 saniyede açılan 10 saniyede kapanan oyun yüklenirken hiç bekletmeyen bir bilgisayarın oluyor.

    sorun3 "ya amk, ben sürekli bilgisayara virüs bulaştırıyorum, folofoş ediyorum makineyi. veya, efendi gibi kullansam da zamanla ağırlaşıyor zütoğlanı"
    çözüm3 antivirüs: avg internet security 2013 | temizlik-hızlandırma programı: advanced systemcare 5 | internet tarayıcısı: google chrome
    söylediğim programları kullanıyorsun, dert tasa kalmıyor. (programların hepsi beleş, hepsi tam sürümdür. (advanced hariç, onun da bizi ilgilendiren kısmı bedava zaten.)

    sorun4: "moruk benim makine iyi güzel de, internete girmeye korkar olduk. internetim hızlı fakat, tarayıcı kan kusturuyor adama"
    çözüm4: google chrome indiriyorsun. varsayılan tarayıcı olarak ayarlıyorsun. chrome web store'dan AdBlock eklentisini kuruyorsun.
    http://chrome://plugins/ bunu yaz internet sitesi yazdığın yere. eklentiler sayfası açılacak. sağ üstten ayrıntılara tıkla.

    sırasıyla devre dışı bırak: Shockwave Flash (en alttaki hariç hepsini. zaten 2 tane var, biri eski versiyon. eğer 1 tane varsa elleme.)

    chrome pdf viewer

    avg sitesafety plugin

    sorun5: bilgisayar virüsten geçilmiyor, makineyi güç bela açıyorum, format atmak istemiyorum! veya "facebook virüsü yedim"
    çözüm5: combofix progrdıbını indir. bilgisayarı güvenli mod'da aç. combofix'i çalıştır ve arkana yaslan.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster