1. 1.
    0
    soruyorum beyler soru şu:

    soru1- bir bitki hergün bir önceki güne göre 2 katı büyüyorsa 60 günde gölün tamdıbını kapladığını kabul edersek yarısını kaç günde kaplar. bulana helal olsun
    edit: ilk soruyu @3 bildi beyler birazdan başka bi soru geliyo

    soru2- kralın biri bir gün ülkedeki kuyumculardan 100 gramlık 10külçe altın yapmasını ister. kuyumcularda altının gramından biraz çalıp kar etmek isterler. neyse altınları hazırlayıp kralın huzuruna çıkarlar. şimdi bizim kralda çok akıllı bilge birisi biliyo bu kuyumcuların üçkağıt yapcaklarını. hangi kuyumcunun gramdan çaldığını anlamak için tek bir tartma işlemi yapıyo ve gramdan çalanın hangi kuyumcu olduğunu anlıyo. soru şu bu kral tek bir tartma işlemi ile nasıl anlıyo gramdan çalanın hangisi olduğunu. beyler bu gerçekten biraz zordur iyi düşünün
    edit: 2.soruyu @19 bildi beyler matematikdeki permütasyon mantığı. sorular devam ediyor

    soru4- bir pazarcı 1 ile 40 kg arası bütün ağırlıkları ölçebilmek için 4 tane ağırlık kütlesi kullanacaktır. bu 4 tane kütlenin ağırlıkları ayrı ayrı kaç olmalıdır ?
    edit: @61 bildi beyler biraz aradan sonra tekrar devam edicem

    soru6- Kral, idama mahkum bir adama bir tavuk vermiş ve ‘Sen bu tavuğu nasıl öldürürsen, biz de seni öyle öldüreceğiz’ demiş. Adam kurtulmak için tavuğu nasıl öldürebilir?
    edit: @76 bildi. @85de güzel mantık güldürdün bin

    soru-8 Dün yarın olsaydı bugün pazartesi olurdu diyen adam bunu hangi gün söylemiştir ?
    edit: @117 bildi beyler. sadece cevabı değil açıklamasıyla söyliceksiniz

    soru9- Gözleriniz bağlanmış, hiçbir şey göremiyorsunuz. Önünüzdeki masada 12 madeni para var. Hangilerinin yazı hangilerinin tura olduğunu değerek anlayamıyorsunuz. Yalnız şunu biliyorsunuz ki bunların yarısı yazı, yarısı da tura durumunda. Paraları eşit sayıda tura içeren iki gruba nasıl ayırırsınız?
    edit: @128 bildi.

    soru10- Elinizde iki kefeli elektronik bir terazi ve 80 adet misket var. Bu misketlerin 79 adedi 5 gram, 1 adedi ise 10 gram. Misketlerin boyu aynı olduğundan fazla olan misket fark edilmiyor. 4 tartışta bu fazla olan misketi net olarak bulabilir misiniz?
    ···
   tümünü göster