1. 1.
    0
    edit: yoğun isteklerden dolayı devam ediyorum, diğer part yarım saat sonra geliyor

    türkiye savaşa giriyor;

    11 ekim saat 13.27
    başbakan erdoğan ve dış işleri bakanımız ahmet davutoğlunun çabaları yetersiz kaldı. bir gün içinde suriyeden topraklarımıza tam 27 topun düşmesi üzerine, başbakan erdoğan ve kabinesi hemen sınır köylerini boşalttı. başbakan erdoğan sınır köylerini neden boşalttıklarını açıklamazken, köylerinden ayrılmak zorunda kalan köylüler türk tanklarının suriye sınıra doğru yöneldiğini gördü.

    11 ekim saat 17.15
    yaklaşık 3 saat sessizliğin ardından başbakan erdoğan kameraların karşısına geçti ve o tarihe geçecek sözleri söyledi;
    değerli türk milleti, son zamanlarda devletimizin egemenliğine yapılan saldırılar tüm uyarılarımıza rağmen artmış olup, durmamıştır. angajman kurallarına göre uyguladığımız politikanın yetersiz kaldığını görmekteyiz. türk devleti kendini her türlü beladan savunabilecek kadar güçlü bir devlettir. şüphesiz ki bütün türk halkı ve muhalefet partileri bize hak verecektir, bizim yanımızda olacaktır. şu dakikadan sonra suriye ile savaş içindeyiz. allah yardımcımız olsun yüce türk milleti.

    başbakanın bu sözlerinden salondaki gazetecilerin yüzü çok değişik bir hal alırken şanlıurfa, gaziantep, hatay ve adana'dan kalkan 50 tane f-16 ve 25 tane f-4 uçağı suriye sınırına doğru yöneldi. bu sırada suriye topraklarında beşar esad'a bağlı uçaksavar ve hava savunma sistemleri türkiye tarafından obüslerle tek tek vurulmaktaydı. bu obüsler türkiyenin kendi üretimini yaptığı fırtına obüsleriydi, yani 15-20 km arası mesafede hiç sapmadan atış yapabilen tek obüsler..

    11 ekim saat 19.00 (dünyadan tepkiler)

    Suriye: Bize karşı düşmanca tavırlar içinde bulunan her ülke bizden gereken karşılığı alacaktır.

    Amerika: Başkan Barack Obama sonuna kadar Türkiye'nin arkasında olduklarını söyledi.

    iran: Türkiye'ye nota verildi. Derhal savaşa son verilmesi gerektiğini sert bir dille belirtti.

    Yunanistan: Savaş bölge huzurunu bozmaktadır, savaşa son verilmeli açıklaması geldi.

    Rusya: Türkiye Suriye'ye girerse olabileceklerden kendilerinin sorumlu olmadığını açık bir dille söyledi, Türkiye'ye nota verildi.
    ···
   tümünü göster