• 1 / 2 / 25 entry
  • 0 başlık
  • 0.00 incipuan

malatya44 seksinci nesil normal

  • -1
    kate uptonun delirtici capsleri yeni cikti
    salla gelsin harun abi

    yolladi, saol kardes
    ···
  • 0
    beyler harvarda 60 bin dolar verecem değer
    @3 gizli polis
    ···
  • 0
    herkes en sevdiği içki ve markasını yazsın
    kayisi likörü
    ···
  • +1 -1
    annesi orospu olanlar bu başlıkta toplanıyor
    kardes asil böyle genellemeler, önyargilar bizi böler.

    Türkiye’nin en büyük su havzası olan Fırat Havzasının(127.000 km2) su kaynakları, Fırat Nehri, Tohma Suyu, Kuruçay ve Sürgü Çayı’dır. Keban Barajı’ndan çıkan Fırat Nehri, Malatya’nın Elazığ ile sınırını oluşturacak şekilde güneybatıdan güneydoğuya doğru genişçe bir yay çizerek akar. Önce Kuruçay’ı sonra Tohma suyunu alarak akan Fırat, zaman zaman kollara ayrılarak adacıklar oluştururdu. Bu alan günümüzde Karakaya Baraj Gölü sahası içinde kalmıştır. Fırat nehri, Kömürhan mevkiinde Doğu Anadolu’nun en uzun ve en derin boğazlarından biri olan Kömürhan boğazına girerek akmasına devam edip, boğazdan sonra Malatya-Diyarbakır sınırını oluşturmaktadır.

    il topraklarını dağlardan kaynaklanan akarsular sulamaktadır. Söğütlü Çayı, Morhamam Çayı, Kuruçay, Tohma Suyu, Sultan Suyu, Sürgü Suyu, Beylerderesi, Mamihan Çayı ve Şiro Çayı ilin başlıca akarsularıdır. Malatya’da önemli bir tabii göl yoktur. Yalnızca dağlık kesimlerden akan suların kaynak alanlarında ve düşük yükseltiri plato basamaklarında yüzeye çıkan suların oluşturduğu küçük göller vardır. Bunlar dışında sulama amaçlı göletler bulunmaktadır. Malatya’da Sürgü, Medik, Polat ve Sultansuyu barajları olmak üzere dört tane barajı bulunmaktadır. Polat ve Sultansuyu barajları sulama amaçlı, Medik Barajı Sulama ve elektrik enerjisi sağlamak ve Sürgü Barajı da Sulama ve Taşkın koruma amaçlı olarak yapılmıştır. ilin Yüzölçümü 12.313 km2 olup, toplam nüfusu 853.658’dir.

    Malatya toprakları önemli bitki örtüsünden yoksundur. Eskiden il alanının önemli bir bölümü ormanlarla kaplı iken, bu örtü zamanla yok olmuştur. Doğal şartlar ormanların kendi kendisini yenilemesini büyük ölçüde güçleştirdiğinden yer yer bozkırlar ortaya çıkmıştır.
    îl arazisinin 367.253 hektarı (% 30)’u ormanlık ve fundalıklarla, 125.156 hektarı (% 10)’u ise çayır ve meralarla kaplıdır. Malatya dağları üzerinde yer alan platolar ile Malatya ovasına yakın kesimlerde yer alan yarı ova nitelikli düzlükler, zengin çayır otları ile kaplıdır. il alanının güneybatısını kuşatan dağlar ve platolarda doğal bitki örtüsü hemen hemen ortadan kalmıştır. Daha çok meşelerden oluşan bozuk nitelikle orman kalıntılarından başka canlı örtüye rastlanamaz.

    ilin ekonomisi tarım, hayvancılık, dokumcaılık ve sanayie dayalıdır. Yetiştirilen tarımsal ürünlerin başında kayısı olmak üzere, buğday, arpa, şeker pancarı, patates, nohut, soğan, mısır, üzüm, kavun, karpuz, starking elması, domates, fasulye, armut, zerdali ve duttur. Dünya kuru kayısı piyasasının %90’ı Türkiye’ye aittir. Bunun da %70’i Malatya’dan karşılanmaktadır. Kayısıdan sonra gelen en önemli ürün Malatya armududur.
    ···
  • 0
    33 bin tlye kadar dizel hb araba lazım
    bence kendine malatyada kücük bir kayisi bahcesi al, hem gecimini saglarsin hemde daha mutlu bir yasam sürersin
    ···
  • 0
    annesi orospu olanlar bu başlıkta toplanıyor
    serkan olacak huur cocugunu göreve cagiriyorum.

    Malatya’nın kuzey, batı ve güneyi dağlık olup, orta ve doğu kesimleri düzlüklerden oluşmaktadır. Büyük bölümü Sivas il alanında bulunan Yama Dağı ve uzantıları volkanik bir oluşum olup, batıda Kuruçay vadisine, güneydoğuda Fırat vadisine kadar uzanır. ilin kuzeyinde Yama Dağı ile bunun güney uzantısı olan Ayran Dağı ve Göl Dağı bulunmaktadır. Kuzeybatıda Leylek Dağı (2.052 m.), batıda Akçababaçalı Tepesi’nde 2.164 m.ye yükselen Akçababa Dağı yer alır. Tohma vadisi ile Kuruçay vadisi arasında yer alan Akçababa Dağları, Nurhak dağlarının kuzeydoğudaki uzantılarıdır. Akçababa dağları, kuzeybatı yönünde yayılarak geniş bir alanı kaplar. Malatya’nın güneybatı, güney ve güneydoğusu boydan boya Güneydoğu Toroslara bağlanan dağlarla çevrilmiştir. Güneydoğu Torosları’mn kuzeye açılan kolunu oluşturan, Vadiye paralel olarak kuzeydoğu yönünde uzanan Nurhak Dağı’nın kuzeydoğu uzantıları ilin güneybatısını engebelendirir. Nurhak dağlan üzerindeki en önemli yükseltiler; Derbent dağı (2.428 m.) Kepez dağı (2.140 m.) ve Kuşkaya Tepesi (1.922 m.), Akçadağ (2.013 m.)’dır. ilin güneyinde ise Malatya Dağları yer almakta olup, Bozdağ (2.581 m.), Beydağ (2.545 m.), Becbel Tepe (2.544 m.), Kelle Tepe (1.250 m.), Gayrık Tepe (2.306 m.) belli başlı yükseltileridir.
    ···
  • 0
    resme yapacağınız yorumla psikolojinizi
    ben gülen vampir adamlar görüyorum, cizgi film figürü vardi bir tane, halay ceker gibi iki sira yapip düzülmüsler. ortalardada baykuslar görüyordum ama sonra dan kayboldu onlar.

    malatya hakkinda bilgiler: turgut özal malatyalidir.
    ···
  • 0
    incisözlüğün kurulumunun 4 yılı şerefine
    44

    malatya hakkinda bilgiler: Malatya'da havayolu ulaşımı Ulaştırma Bakanlığı tarafından Malatya Akçadağ da bulunan Erhaç Havalimanı ilesağlanmaktadır.
    ···
  • 0
    türkiyenin rezalet şehirleri
    @25 eyvallah panpam benim

    malatya hakkinda bilgiler: Malatya'da karayolu ulaşımı TCK tarafından yapılan şehirler arası devlet yollarından sağlanmaktadır. Bu yollardan en önemlisi Kayseri'den gelen ve Elazığ'a giden D 300 karayoludur. Bunun dışında Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki konumundan dolayı üç bölgeyle komşu kavşak noktasındadır. Bu nedenle her yöne açılan yolları vardır.

    Bu yollar:

    D-300, Kayseri - Malatya - Elazığ, iç Anadolu Bölgesi - Doğu Anadolu Bölgesi
    D-850, Malatya - Adıyaman, Doğu Anadolu Bölgesi - Güneydoğu Anadolu Bölgesi
    D-875, Malatya - Sivas, Doğu Anadolu Bölgesi - iç Anadolu Bölgesi
    D-330, Malatya - Kahramanmaraş, Doğu Anadolu Bölgesi - Akdeniz Bölgesi
    ···
  • 0
    türkiyenin rezalet şehirleri
    @22 malatyaliyim kardes, niye sordun

    malatya hakkinda bilgiler: Yöresel Yemekleri içli köfte, analı kızlı, kayısı tatlısı, ekşili köfte, mercimekli köfte, kulak çorbası, tavşanlı yufka, kaburga dolması, tava, kâğıt kebabı, kalbur hurması, bilik, pirpirim cacığı, yapraklı köfte.
    ···
  • 0
    türkiyenin rezalet şehirleri
    malatyamiz dogudadir ama ülkemizin en güzel sehirlerindendir.

    malatya hakkinda bilgiler: Malatya, ekonomik olarak bölgenin en gelişmiş şehridir. Ekonomi başlıca kayısıya dayanır. Malatya'da bulunan birçok kayısı fabrikası istihdam sağlar. Bunun yanında, tekstil fabrikaları ekonomiye can verir. Malatya'da iki organize sanayi bölgesi bulunmaktadır ve üçüncü organize sanayi bölgesinin altyapı ihaleleri tamamlanmıştır. Ayrıca Malatya'nın teşvik paketi kapsamında bazı büyük şirketler, bölgeye yatırım yapmışlardır. Buna Eczacıbaşı'nın yapım aşamasında olan nükleer tıp fabrikası örnektir. Ayrıca Malatya'da sanayi sitelerinde bulunan küçük işletmeler de Malatya ekonomisine can verir. inönü Üniversitesi de ticaretin ve kentin büyümesinde etkili olmuştur. Malatya'da birden fazla hidroelektrik santralleri bulunmaktadır. Bunlardan biri Karakaya Barajı'ndadır.
    ···
  • 0
    kırkdördüncü nesil
    Hemen alirim 44. Nesil üyeligini.

    Malatya hakkinda bilgiler: kemal sunal malatyalidir
    ···
  • +1
    istanbulu iyi bilen panpalar bi yardım edin
    bende bilmem oralari, keske malatya da inönü üniversitesinde okusaydin.

    malatya hakkinda bilgiler: Malatya ilinde karasal iklim koşulları hüküm sürer. Evvel çok çetin kış ayları yaşanıyor olsa da, Malatya'daki su potansiyeli sebebiyle son yıllarda inşa edilen barajlar il genelinde iklimi fazlaca yumuşatmıştır. Bölge iklim koşullarına göre oldukça ılıman bir iklim hüküm sürmektedir.
    ···
  • 0
    ekşici kızların orospu olması
    he he kardesim.

    malatya hakkinda bilgiler Malatya ili, deprem kuşağı bakımından ikinci büyük fay kuşağında yer alır. Bölgenin dağlık ve dinamik bir yer hareketliliğine maruz kalması sonucu depremler sık sık meydana gelir. Yani kıvrımlı bir arazi şekli yaygındır. Malatya'nın deniz seviyesinden yüksekliği 960 metredir (merkez).
    ···
  • +1
    kaybedecek hiçbir şeyim kalmadı
    @14 öyle deme kardesim, neresinde oldugun önemli. bizim oralar cok ferah.

    malatya hakkinda bilgiler: il genelinde yer alan dağların başlıcaları Malatya Dağları, Nurhak Dağları, Akçababa Dağları, Yama Dağı iken, başlıca akarsular Söğütlü Çayı, Morhamam Çayı, Kuruçay, Tohma Suyu, Sultansuyu, Sürgü Suyu, Beylerderesi, Mamıhan ve Şiro Çayı'dır.
    ···
  • 0
    iddaacılar doluşunda zengin olalım çabuk
    kumar oynamayin kardesilerim, iddaa da kumardir.

    malatya hakkinda bilgiler: Malatya, Dogu Anadolu bölgesinin bati bölümünde yer almaktadır. Doğuda Elazığ (98 km) ve Diyarbakır (251 km), güneyde Adıyaman (185 km), batıda Kahramanmaraş (219 km), kuzeyde Sivas (245 km) ve Erzincan (363 km) illeri ile çevrilidir.
    ···
  • 0
    annesi orospu olanlar bu başlıkta toplanıyor
    recai kutan hemserimdir ama yine de atatürk.

    malatya hakkinda bilgiler: Malatya ili 1927-1931 yıllarında; Adıyaman, Kahta, Arapgir, Akçadağ, Hekimhan, Pütürge ve Kemaliye (Eğin) ilçelerinden oluşuyordu. Toplam nüfusu 258,331 olup merkez nüfusu köylerle birlikte 56,528’dir. Vali Mehmet Tevfik Bey, belediye başkanı Mehmet Naim Karaköylü idi. Belediye binası Emir Ahmedoğlu Hanı’ndaydı.
    ···
  • -1
    kaybedecek hiçbir şeyim kalmadı
    malatya ya gel kardesim.

    malatya hakkinda bilgiler: 1515 yılından itibaren Osmanlı yönetimi altına giren Malatya, Harput Vilayeti’ne bağlı iken, Cumhuriyetle birlikte (20 Nisan 1924 Anayasası 89. maddesi ile) il olmuştur. il olduktan sonraki ilk belediye başkanı, Hasanbey Caddesi'ne de ismi verilen son Osmanlı beyi Hasan Derinkök'tür.
    ···
  • 0
    15 yarım kokorec yermiyim lan acaba
    yeme pisman olursun.

    malatya hakkinda bilgiler: M.Ö. 4. yüzyılda Makedonya Kralı iskender'in Anadolu'yu ele geçirmesinden sonra, Malatya Helenistik kültürün etkisinde kalmıştır. Bu tarihten sonra Malatya sırasıyla, Medlerin, Perslerin, Romalıların, Bizanslıların, Selçukluların egemenliği altına girmiştir.
    ···
  • 0
    ehliyet sınavını geçmişim la
    hayirli olsun panpa.

    malatya hakkinda bilgiler: Malatya 5 milyon yıl önce denizdi.
    ···
  • 0
    marka giyinen erkek orospu cocugudur
    yanlis kardes, böyle sacma düsüncemi olur. bir kere durumu iyi olan adam o parayi harcamasa fakir daha da fakir olur.

    malatya hakkinda bilgiler: Oğuzların bir boyundan birinin mensubu olduğu Battal Gazinin ata yurdudur. Bölgede Türkler ve Kürtler daima beraber yaşamışlardır. Yöre halkı kayısı ticaretinden dolayı zenginleşmiştir. Türkiyenin en güvenli yerlerinden biridir.
    ···
  • -1
    cafe açıyorum beyler ismi ne olsun
    malatya cafe olsun

    malatya hakkinda bilgiler: Eski çağ coğrafyacılarından Strabon, Malatya'yı, kesin olarak belirtmemekle birlikte, Komagene sınırında Kapadokya Krallığı’nın (M.Ö. 280-212) on valiliğinden biri olarak göstermiştir.
    ···
  • 0
    inci ruhu adına lütfen yardım edin arkadaşlar
    kardes senin birilerinin hesabini kapattirmaya calismadigini nerden bilelim.

    malatya hakkinda bilgiler: Malatya'nın adı Kültepe tabletlerinde Melita olarak, Hitit tabletlerinde "Maldia" olarak geçmektedir. Malatya kelimesi Hititçe bal anldıbına gelen Melid kelimesinden türetilmiştir.[
    ···
  • +2 -1
    dünyanın açıklanamayan en ilginç olayı
    bence fake olabilir.

    Malatya hakkinda bilgiler: Malatya, kayısı diyarı olarak bilinir. ilde yetişen kayısılar, dünya genelinde ünlüdür ve kayısı üretiminin % 80'ini Malatya Ovası’nda bulunan kayısı bahçeleri sağlar.
    ···
  • 0
    eski sevgilim çok tipsizsin dedi
    kardes o kadar da cirkin degilsin, takma kafani

    malatya hakkinda bilgiler: Malatya, Türkiye’deki 81 ili oluşturan illerden birisidir. Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümü’nde bulunur. ilk olarak Hitit döneminde kurulmuştur. O günden bugüne el değiştirerek yıkılıp yeniden yapılarak günümüze kadar gelmiştir.
    ···
  • daha çok