1. 6.
    0
    örneğin bütünleme olan bi okulda bi dersten kaldıgını farzedelim. Dersin sınavına, bütüne girersin ve o dersle ilgin biter. 1. sınıfta kaldıgın dersin sınavına 4. sınıfta da girebilirsin. istersen (matematiksel olarak mumkunlugu var yapan arkadaslarım da var) dönemde (yılda demiyorum dönemde) 20 civarı ders geçebilirsin. yani okul seni ders secimi, alımı konusunda kısıtlamaz.
    bütünleme değil yaz okulu olan bi okulda ise sınıf gecmen ortalamaya baglıdır. 2.sınıftan 3. sınıfa gecerken 1.8 ortalama yapamazsan geçemezsin. ve (örnegin marmara üniversitesi için) bir dönemde 12 ders alabilirsin en fazla. kalan dersini de yaz okuluna gelip gecmek zorundasın. eğer sallarsan okul da seni sallar sınıfını geçemezsin, 4. sınıf sonunda da 2.00 ortalamyı gecemezsen mantarlarsın.

    yaz okulunun gelmesi sadece yaz okuluyla sınırlı değildir. eğer bi okulda yaz okulu geldiyse okulun yaz okulndan önceki sisteminde olan kimi dersler kaldırılmıstır, ya da kimi dersler eklenmiştir; sınıf gecme sistemi değişmiştir. o yuzden dedim yaz okulu sadece yaz okuundan makul degildir die.

    sonuca yaz okulu ile öğrenci daha fazla müşteri durumuna düşmektedir. ayrıca okulda kalite aarttırımı eğitim kalitesiyle degil yarış ortdıbının saglanmasıyla yapılmaya çalışılır.

    şimdilik bu kadar sorusu olan varsa yanıtlamaya çalışırım.

    am züt meme
    ···
  2. 5.
    0
    . sonuc olarak teoride tüm ab üniversitelerinin aynı standarda gelmesi amaçlanıyo. ama bunun yansıması bütünlemelerin kaldırılması, çan eğrisinin getirilmesi şeklinde oluyo.
    sb standartları da ab standardı olcak yanlıs yazmısım
    ···
  3. 4.
    0
    anlamadm bnen
    ···
  4. 3.
    0
    eksileyen bin
    yaz okulu uygulaması sadece yaz okulundan müstakil değildir.
    üniversitelerin tektipleştirilip "sb standartlarına" ulaştırılması sürecinin sonucudur.
    son olarak da bologna sürecci bü sürece etki etmiştir.
    otomasyon sistemi olan üniversitelerde vardır cogunlukla, olmayanlar da da yakında gelir.
    daha fazla ayrıntı istiyorsan ekşi'de forumlarda araştır
    ···
  5. 2.
    -1
    çünkü yaz okulu ile öğrenci müşteriye dönüşür, cebinden daha fazla parasını alabilirsin
    ···
  6. 1.
    0
    çünkü eşşeğin zikinden dolayı. koycan mı panpa.
    ···