1. 1.
    +13 -18
    aksini eden ılık ve huur çocuğudur açık ve net. 80-89 yılları arasında doğan bizlerde liseyi gittik ama hiç trollük yapmadık. walkmanimize iron maiden kasedi takar okula giderdik. biraz zenginsek ve 80lerin sonlarında doğmuşssak cdmanlerimiz olurdu dolmuş ve otobüs sarsıntılarında kesilirdi okumayı.. kravatı aşağıya indirip, okul gömleğini diz kapağına kadar sarkıtmaz, efendi gibi ceketimizi giyer sıramıza otururduk. hocalara saygımız vardı; değil atar yapmak soru sormaya korkardık... aşklarımız sevgi üzerineydi, kızı eve atıp liseli serap videosu çekip, kitap giben yusuf olmadık hiçbir zaman. okuldan kaçardık ama sinemaya yada internet cafeye değil, ya atari salonuna gider yada vapurla istanbulu gezer martılara simit atardık... starda parliament pazar gecesi sineması; bizimkiler, olacak o kadar gibi programlar vardı televizyonda. ciksi vhs kasetlerden, bakallarsa satılan dergilerden yada cine 5 in karıncalı emmanuellerinden öğrendik. mtvde justin bieber değil beavis and butthead; nickelodeon'da pete&pete in maceraları vardı. ultra grafikleri olan pclerimiz yoktu; pcden önce amigalarımız vardı. pcler çıkınca pentium 120 işlemciyle oynadığımız sensible s0ccer, virtua s0ccer, fifa, full throttle(efsane oyun), slam city, sim tower, who shot johnny rock, x-com terror from deep, midtown madness, red alert, swat, diablo gibi oyunlar vardı. oyun konsolu olarak psp falan yoktu super mario, indiana jones oynadığın tek renkli yada 3 renkli nintendolar, sega satumlar, lynx (hastasıydım bu oyun konsolunun http://upload.wikimedia.o...9b/Atari-lynx-1-1000.jpeg ) vardı. internet liseyi biz bitirirken geldi ülkeye.. ösys vardı 2 aşamalıydı. sadece üniversitelerde ve devlet dairelerinde internet vardı ve osymnin sitesinden sınav sonucunu en erken 1-1.5 saate açar öğrenebilirdin; internetin yoksa eve posta ile gelirdi sonucun. birde puanına göre tercih yapamazdın; tercihi önce yapar sınava sonra girerdin. evde arkadaşlarla toplandığımızda ciks partileri yapmazdık; bira eşliğinde çalınan gitar, saz ve söylenen 80 ve 90 lı yılların unutulmaz şarkılarıydı bizim toplanma kavramımız.

    özet: 90 ve sonrası doğanların hepsinin dıbına koyayım gibtiniz dünyayı bre huur çocukları

    özet2: 80'lerde doğan tüm nesildaşlarıma selamlar olsun.

    • nasılda atarlanıp, kendini ıspat etmeye çalışıyorlar başlığın altında dıbına koduğumun evlatları. daha "liseli" kavrdıbını liseye giden insan evladı olarak anlayanları var içlerinde..
    ···
  1. 2.
    0
    bu saatte yok mu 90 öncesi doğan kaliteli insanlar sözlükte?
    ···
  2. 3.
    -1
    Astropoz belirtileri vol 1
    ···
  3. 4.
    +1
    @3 önce bi yazmasını öğren ilkokullu
    ···
  4. 5.
    0
    91 doğumluyum hayalinden daha güzel bi hayat yaşıyorum
    ···
  5. 6.
    0
    23 yaşında liseli mi olur amk
    ···
  6. 7.
    0
    niye bu atar tipsiz huur çocuğu
    ···
  7. 8.
    0
    adam haklııı
    ···
  8. 9.
    +1
    @1 doğru söylüyosun lan katılıyorum yaş 27 bu arada benim eskiyi hatırladım eyw
    ···
  9. 10.
    0
    http://inciswf.com/1277738426.swf
    ···
  10. 11.
    +3
    @3 astropoz ne lan pekekent... vay amk .mahalle arasında maç yaparken "koş len getir şu topu" ddediğimiz veletler laf sokmaya çalışıyor.. milenyum çocukları...
    ···
  11. 12.
    0
    92 doğumluyum babanla yapamayacağın tartışma, felsefeyi benle yaparsın .
    ···
  12. 13.
    +1
    şukunu verdim o.ç.
    ···
  13. 14.
    -3
    95 doğumluyum babanla yapamayacağın tartışma, felsefeyi benle yaparsın .
    ···
  14. 15.
    0
    adam haklı beyler
    not : 93 lüyüm
    ···
  15. 16.
    -1
    ya allah aşkına bi gibtir git
    ···
  16. 17.
    +1
    1990 sonrası doğanlar hemen savunmaya geçmeyin ve @1 sende bi tak sanma kendini akıl yaşta değil baştadır
    ···
  17. 18.
    +2
    her koşulda iştirak edeceğim önerme.
    ···
  18. 19.
    +1
    adam çok haklı beyler.. bizim yurtta 90 dan sonra doğanlar hal ve hareketleriyle kendilerini çok belli ediyorlar.. çocuksu şımarık ve benciller... üniversiteye gelmişler ama ilkokullu gibi davranıyorlar.. üniversie son sınıf bi kız var arkadaşım,91 li ve bebek gibi davranıyo mal mal hareketler boş boş konuşmalar vs..
    ···
  19. 20.
    0
    91 liyim o.ç ne liselisi
    ···