/i/Haberler

İnciden al haberi
Bu entry silinmiştir
  1. 1.
    +13
    Doğuya Türk köyleri kurulmalı
    ···
    1. 1.
      +6 -8
      Var zaten, sen doğuyu sadece Kürtlerin yaşadığı bir coğrafya sanacak kadar aptal mısın?
      Türtler vergi kaçırmıyor mu? kaçak elektrik su kullanmıyor mu? Şu örümcek ağı kaplı beyninizi artık bi temizleyin be abicim. Bu konunun Kürtlükle Türklükle alakası yok. Devletin denetim yetersizliği var bence
      ···
      1. 1.
        +1
        Türkleştirmek çözüm değil. Daha cumhuriyet zamanında iskan politikası vardı. Türkleştirme çabası vardı.. işe yaradı mı? isyanları bastırmada işe yaradı ama diğer konularda başarısız kaldı.
        Ayrıca oraya yerleşen Türklerin doğru davranacağı ne belli? Türküm diye övünen ama vergi kaçırıp, ithal marka ürünleriyle milliyetçiyim diye hava atan bir sürü adam gösterebilirim sana.
        ···
    2. 2.
      +1 -2
      istersen koy. 1 haftasina asimile ederler evlenmeyen kizi vururlar amk hahaha.
      ···
  2. 2.
    +1
    Haklısın. Dersim isyanı da vergi vermek istemeyen aşiretler yüzünden çıkmıştı. Ben Kürt asıllı bir Türk vatandaşı olarak, vergi kaçıran, kaçak elektrik su kullanan tiplerin cezalandırılması yönünde bir yaptırım olması gerektiğini düşünüyorum.
    Çok kolay aslında devlet istese kaçak kullananlaran yerini hemen tespit edebilir. Neden yapmıyorlar belli bir kesimden oy kaybetmemek için mi?
    ···
  3. 3.
    -1
    Ee salaklar mi kacak kullanmayip vergi odesinler
    ···
  4. 4.
    +1 -6
    O saydığınız illerde vergi verecek üretim mi yapılıyor amk mun salakları.
    ···
  5. 5.
    +1 -2
    Öncelikle ekgib bilgin var... Evet toplanan vergi her ne şartlarda olursa olsun az AMA örnek olarak Hakkâriyi ele alacak olursak:
    1 Hakkari'de herhangi bir sanayi Varmı?? Zaten bir ilde tolplanan vergilerin büyük kısmını esnaf ve sanayici oluşturur, malum Hakkari nin nufusu ve halkın geçim kaynağı belli
    2 Hakarinin her icrasında elekktrik ve su var mı? Maalesef yıl 2020 ve halen Elektrik ve suyu olmayan köyler ve bölgeler mevcut yada kısıtlı erişime sahipler, haa olsada çok fazla fatura tahsilatı yapılmıyor...
    3 Hakkarinin toplam nüfusu kaç bin??
    Bu ve bunun gibi. Birçok etmen var toplanan verginin Düşük olmasında... Ama bu demek değil ki Hakkari Halkı çok dürüst :-) özetle olaya bakış açınız yanlış
    ···
    1. 1.
      +1
      Pnp diğerleri de aynı takun laciverti
      ···
  6. 6.
    0
    vay anasını ağrı vergimi veriyormuş amk. gerçi bizim gibi enayi memurlar varken daha çok öder. gerisi yok zaten
    ···
  7. 7.
    +2
    osmanlı vergi vermiyor diye türkmenlerin başına vura vura vergisini aldı, tükiye cumhuriyeti aynı yolu izlemeli. zira vergide devlete yamuk yapmak devlet gelenegindeki en hassas konudur, devleti direk tehdit etmektir, güney doguda bu sistem kuruldu, bir iki mahalleye kaçak elektirikten ceza yazılsa, beeldiye başkanı degişiyor, siyasetçiler ayaklarına gelip resmen özür diliyor, kayyum atayarak oy hakları belde seviyesinde ellerinden alınarak BiR DÖNEM tam denetim kurulmalı.
    ···
  8. 8.
    +1
    yılanın en büyük başı ezilse kaçak kullanımlara da sıra gelecek. ki bu yılanın en küçük ve son başı
    ···