/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    -3
    binler beni bilen bilir 3. nesillerdenim. boş beleş taktan liseli başlıklarında göremezsiniz beni.

    dışarıda olduğum kadar incide de asosyalim. o yüzden gerektiğinde görünür sonra kaybolurum. bu zaman içinde de derin görüşlere dalarım. bir hatıram var bunu kazandığım ama vaktim olduğunda uzun uzadıya yazarım.

    neyse geyler konumuza giriş yapıyım
    2015 ve sonrası için türkiye ve dünya siyasetinde olabilicekler hakkında kuvvetli öngörülerimi sıralayayım.

    I. U.S.A presidenti (amerikalıyım puşt barzolar anlayışlı olun) Barrack Obama'nın son yılı bu yüzden gelecek başkanlığa aday olamayacak. yeni başkan kadın olacak evet bir kadın başkan U.S.A presidenti olacak. Hem de iki dönem.

    II. Suriye beklenilenin aksine tekrar vatan bütünlüğünü sağlayacak ama petrol işletim hakları IRAN ambargosunun kalkması karşılığında nüklerden vazgeçtiği için IRAN'lı şirketlere devredilecek. Kağıt üstünde Suriyeli şirketler olarak gözükecek. Suriye petrolden kaybetse de insan artığı islamcı sunnilerden arındığı için IRAN'ın şii ideoloji transferi (ihracaatı) güçlenmiş olacağı için MR. Esad'ın başı ağrımayacak. Milli geliri yükselince arap birliği ligine oynayacak. Ortadoğu coğrafyasını laikliğe ısındırıcak. Sandıkları gibi laikliğin kötü birşey olmadığını görünce dinci milisler güç kaybedecek.

    III. ISIS (IŞID) ile radikal islamın vahşi yüzüyle tanışmış olan dünya milletleri radikal islamcı ne kadar militan varsa (belki IŞIDcı olmasa da) müslümanlara karşı duyulan dehşet ve korkunun sonucunda en liberal ülkeler bile sonradan göçmen sorununu çıkartarak, toplu vatandaşlıktan çıkartmalar başlayacak. tabi bunda islamcıların dinlerine göre verdikleri tepkiler aşırı hassasiyetten dolayı epey bir abartılmış olacak. naked camps belki sorun kaynağı olabilir.

    geri kalan yazılmamış öngörülerimi görülen ilgi ve talebe göre devam ettireceğim.
    şimdilik gibtim soktum. byeee
    ···
  2. 2.
    0
    yarına kadar süreniz var sonra zütünüzü vazelinleyip ne olur tightpussyisterim gel beni gib deseniz de entari girmem. işte o kadar!!!111!!
    ···
  3. 3.
    0
    Bence güzel öngörüler olmamış.
    ···