/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +2 -7
    Şimdi sevgili kardeşlerim şuan trendde çok saçma bişey var o da 2023 hakkında saçma sapan saçmalayan biri. Bakın öncelikle kesinlikle trend olma amacım yok sadece biraz bilgilendirmek istiyorum.

    Bakın değerli abilerim kardeşlerim adam demiş ki ee son kullanma tarihi mi var cart curt ulan be cahil o kadar araştırmışsın keşke bi baksaydın o anlaşmanın geçerlilik süresine. Yapılan her anlaşmada belirli bi geçerlilik süresi vardır bu Osmanlı Devleti'nde de vardı diğer devletlerde de. Aynı şekilde bu anlaşma yapılırken 100 yıl geçerlilik süresi koydular ki bu maddelerinde de var o yüzden 2023 diyorlar.

    1923-1950 arasinda Türkiye maden çıkartmıştır diyosun ve ardından MTK nin kuruluş amacı bu diyosun bak güzel kardeşim MTK 1935 yılında kuruldu ve kuruluş amacı "Yurdumuzdaki maden ve taş Ocaklarını bulup işlemeye uygun olup olmadığını tespit etmiktir." ki ayrıca dediğin gibi Türkiye 2023 e kadar çıkaramaz gibi bi madde yok. Sadece anlaşılan ülkelere maden çıkarma görevi konusunda serbestlik veren bi madde vardır.

    Yani burda insanların aklını gibme boşuna kardeşim. Ve Sayın abilerim 2023 te anlaşma sona erdikten sonra gerekirse çıkarma işlemi konusunda tekrar başka ülkelerle anlaşma yapabiliriz çünkü suan Türkiye maden çıkartma konusunda çok geride örneğin kömürü yurt dışından 2 liraya alıp vergi falan 6 ya satıyor diyelim biz aynı kömürü 4 liraya çıkarttıktan sonra sizce de çıkartmamız mantıksız değil mi tabiki o zaman yetkiler bizde olucak ama biraz da bu açıdan düşünün hakı takunu kurtarmadıktan sonra zütümüze mi sokucaz. Sağlıkla kalın.
    ···
  1. 2.
    0
    okumayın trend oldum
    ···
  2. 3.
    0
    Okuyun beyler sağlıkla kaldım
    ···
  3. 4.
    0
    Kardeşim asla trend olma amacım yok başta da söyledim zaten. Sadece burdaki kardeşlerim o saçma gönderideki bilgiler yüzünden sağda solda rezil olmasın
    ···
  4. 5.
    +1 -1
    Gerizekalı tarih hocana sor bakalım doğru mu bu sadece halkın uydurduğu bi efsane bak buraya kadar geldim
    ···
    1. 1.
      0
      Kardes Allah rızası için sus araştır be
      ···
    2. 2.
      0
      Lan malmısın tarih hocam bile doğruluyo diyorum neyse sus amk çomarı
      ···
    3. 3.
      0
      Lan buz bosunami 2023 diye curpiniyiz
      ···
      1. 1.
        0
        Evet :/
        ···
      2. 2.
        0
        Biraz tarih arastirsan hocadan başka bi kaynakla
        ···
      3. diğerleri 0
    4. diğerleri 1
  5. 6.
    0
    Tarih hocan 70 yaşında derste uyuyanlardan mıydı nerde gördün geçerlilik süresi olduğunu cehalet diz boyu amk
    ···