1. 11.
    0
    limon suyu kesın cozum
    ···
  2. 10.
    0
    @6 aydınlandım
    @3 eyvallah işe yaradı
    ···
  3. 9.
    0
    @6 alkollüyüm amk kitlendim okudum gibeyim ya
    ···
  4. 8.
    0
    biri şuna korkunçlu karıyı atsın
    ···
  5. 7.
    0
    aorda bi jilet at
    ···
  6. 6.
    0
    Hıçkırık, göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasının birden kasılması sonucunda ses telleri arasındaki açıklığın istem dışı kapanması ile gerçekleşen ani soluk alımı ve bu sırada bir sesin dışarı çıkmasıdır. Frenik sinirin uyarılması ile geliştiği bilinmektedir.
    Hıçkırık; solunum kasları ve özellikle diyaframdan ortaya çıkar. Tıp dilinde "singultus" denir. Nedenleri çeşitlidir. Basit hıçkırıklar; çoğunlukla mide gazı, sıcak ve baharatlı yemekler, sinir bozukluğundan kaynaklanır. Ayrıca; bazı kalp, karaciğer, bağırsak ve pankreas hastalıkları, zatülcenp veya zatürreede de görülebilir. 2 saatten fazla süren hıçkırıklarda, doktora başvurmak gerekir.
    Hıçkırık, sık görülen ve kendiliğinden sonlanan bir rahatsızlıktır. Nadiren 2 günden fazla bazen de 1 aydan fazla (inatçı hıçkırık) sürebilir. inatçı hıçkırık erişkin erkeklerde kadınlara göre daha sıktır.
    Kadınlarda hıçkırığın sebebinin yüzde 93'ü pgibolojik kökenli iken bu oran erkeklerde yüzde 7 kadardır. Özellikle 2 günden fazla süren sürekli ve 1 aydan fazla süren inatçı hıçkırık altta yatan enfeksiyondan kansere kadar uzanan bir dizi hastalığın ilk belirtisi olabilir. Ayrıca bazen bir hıçkırık atağı bir kalp krizinin tek belirtisi de olabilir. Kısa süreli hıçkırık atakları genellikle yemek, gastrik distansiyon (midenin gazla şişmesi), alkol ve stres ile daha sık ilişkilidir. inatçı hıçkırığa sebep olacak 100'den fazla sebep bildirilmiştir.
    Hıçkırığın sebepleri:
    Pgibolojik nedenler: Heyecan, korku, stres
    Tokgib ve metabolik sebepler: Alkol, ilaçlar, diyabet, üremi
    Ameliyat sonrası sebepler: Genel anestezi Santral sinir sistemi (beyin)'ne bağlı sebepler: Tümörler, travma, menenjit, damarsal sebepler.
    Diyaframın uyarılması: Mide distansiyonu (şişmesi), mide fıtığı, karaciğer büyümesi, dalak büyümesi
    Ayrıca; çeşitli ilaçlar (steroidler, benzodiazepinler), glokom (göz tansiyonu), kulakta yabancı cisim, kıl, farenjit, guatr, zatürre, perikardit (kalp zarı iltihabı), kalp krizi, astım, tümörler gibi pek çok etken vagal siniri uyararak hıçkırık sebebi olabilir.
    Hıçkırığın sebebi araştırılırken sıklığı, süresi, hastanın kullandığı ilaçlar, alkol ve sigara kullanımı, bilinen bir hastalığın varlığı, geçirilmiş ameliyatları, hıçkırığın uyku ve stresle ilişkisi sorgulanıp ayrıntılı bir fizik muayene ve detaylı bir tetkikle araştırmak gerekir.
    Kısa süreli hıçkırık atakları çoğu zaman kendiliğinden geçmektedir.
    Hıçkırığın tedavisi
    Hıçkırık tedavisinde çok sayıda geleneksel yöntem, ilaç tedavileri, hipnoz, akupunktur ve cerrahi yöntemler mevcuttur. Bilinen yöntemlerin çoğu kişisel gözlem ve klinik tecrübe ürünü olup kontrollü çalışmalarda denenmemiştir. Basit hıçkırık ataklarının çoğu kendiliğinden sonlanır.
    1- Çeşitli manevralar: Şeker emilmesi, Torba içine soluma, Dilin çekilmesi, Buzlu suyla gargara, Tiksindirme, Korkutma, Nefes tutma, Gastrik lavaj (mide yıkama), Endoskopi,
    2- ilaç tedavisi: ilgili hekim tarafından düzenlenmesi uygundur.
    3- Diğer yöntemler: (Bazı yerlerde hipnoz yazmaktadır. Bu yanlıştır.)
    Tümünü Göster
    ···
  7. 5.
    0
    küp şeker yut
    ···
  8. 4.
    0
    yuharı bak
    ···
  9. 3.
    0
    nefesini 15 saniye tut hiç nefes almadan bi bardak su iç.
    ···
  10. 2.
    0
    sigara iç
    ···
  11. 1.
    0
    beyler 20 dakkadır hıçkırıyorum hiç bitmicek gibi bi hisse kapıldım yardım edin lan
    ···