/i/Telefonlar

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +130 -13
    1 -> Kullanmadığınız Uygulamaları kaldırın
    Android cihazınızda uygulama yüklendikçe performansının da bu oranda düşeceğini unutmayın. Çünkü Çoğu android uygulaması, arka planda çalışabiliyor veya bildirim gönderebiliyor. Bu durumda telefonunuzda, hali hazırda yüklü uygulamaları gözden geçirin, kullanmadığınız veya az kullandığınız Oyun veya uygulamaları kaldırın.
    2-> En çok pil tüketen uygulamaları bulun
    Telefonunuzda en çok güç tüketen uygulamaları bulmak için: Ayarlar > Genel > Pil > Pil kullanımı kısmına giderek görebilirsiniz. ( 1. Foto )
    3-> Gereksiz Sistem Uygulamalarını Dondurun
    Android telefonlar üzerinde birçok uygulama kurulu olarak gelir. Bu uygulamalar, sistem dosyası olduğu için kaldırılamazlar (Rootlu telefonlarda kaldırılabilir). Öncelikle Gereksiz sistem uygulamalarını gözden geçirip devre dışı bırakılacakları tespit edin. ( 2. Foto )
    4-> Android telefonunuzdan Ayarlar > Genel > Uygulama yöneticisi veya Uygulamalar kısmına gidin. Burada Tüm uygulamalar veya Sistem uygulamaları kısmına gidin. Dondurmak istediğiniz uygulamayı listede bulun ve tıklayın. Son olarak “Devre Dışı Bırak” butonuna tıklayarak uygulamayı dondurun. Bu işlemleri tüm diğer dondurmak istediğiniz uygulamalar için de yapın.
    5-> Antivirüs veya Güvenlik yazılımlarını kaldırın
    Android akıllı telefonlar bilgisayarlar gibi kolay virüs bulaşmazlar. Root yapmazsanız ve Google play store dışından uygulama yüklemiyorsanız, pekte bir güvenlik riskiniz yoktur. Onun için Güvenlik yazılımlarını kaldırmanız yararlı olacaktır.
    Çoğu Antivirüs uygulaması büyük miktarda donanım ve güç kullanır. Eğer sizde bu tür bir uygulama kullanıyorsanız. kaldırınca performansa etkisini görebilirsiniz.
    6->Telefonunuzu yeniden başlatın
    Uzun süre açık kalan telefonda, eski işlemlerden kalan bazı yükler kalmış olabilir. Bazen donanımlarda çakışmalar veya kararsız durumlar meydana gelebilir. Bu durumlarda telefonda takılmalar veya uygulama durduruldu hataları alabilirsiniz. Bunun için Android telefonu düzenli olarak Yeniden başlatmakta fayda var.
    7-> Gereksiz Dosyalardan kurtulun
    Android telefonunuzdaki uygulama ve internet kullanımlarında, zamanla önbellek gibi gereksiz dosyalar birikebilir. Bu durum telefonunuzda depolama sıkıntısı ve performans kaybı oluşturabilir.
    8-> Android Telefonunuzdaki gereksiz dosyaları temizlemek için, varsa Telefonunuzun kendi temizleyicisini kullanabilirsiniz, Yoksa Android Marketten “SD Maid“ adlı uygulamayı kullanabilirsiniz. SD Maid ile Artık Bulucu, Sistem Temizleyici, Uygulama Temizleyici özelliklerini kullanabilirsiniz. Veritabanı özeliğini kullanmanızı tavsiye etmiyorum
    ( 3. Foto )
    9-> Animasyonlu Duvar Kağıdını kaldırın
    Eğer telefonunuzda arkaplan olarak animasyonlu bir duvar kağıdı kullanıyorsanız, telefonunuzda belli bir donanımı ve şarjı kullanıyor anldıbına gelmektedir. Animasyonlu Duvar Kağıdı yerine sabit jpeg bir resim kullanmanız daha performanslı olacaktır.
    10-> Ekranları ve Widgetları yönetin
    Android’in önemli yanlarından biri de ekranda uygulamaya gitmeden, çeşitli görevler ve bilgilendirmeler sunan widgetlerdir. Widget’ini kullandığınız bir uygulama Arka planda açık demektir. Buda performans kaybı getirecektir.
    11-> Android’de iki adet ekran vardır, Ana ekran ve Uygulama ekranı. Uygulama ekranı yüklü uygulama sayısına göre kendisi artar, ancak Ana ekranda ise widget veya kısayollar eklediğimiz için istediğimiz kadar ekran oluşturabiliyoruz. Bu durumda Ana ekran sayısını da maksimum iki yapın.
    12-> Animasyonları kapatın
    Android sisteminde çeşitli Pencere ve geçiş animasyonları vardır. Bu animasyonlar belli miktarda performansı etkilemektedir. Eğer düşük bir donanıma sahipseniz. bu telefonlarda donma veya takılmalara sebep olacaktır. Bu efektleri kapatmanız sadece görsel anlamda kaybınız olacaktır, ancak diğer tarafta batarya süresi ve performansınız artacaktır.
    13-> Animasyon ayarları Geliştirici Seçenekleri menüsünde bulunmaktadır. Eğer Geliştirici Seçeneklerine ilk defa duyuyorsanız, bu menü gizlidir. Geliştirici Seçeneklerini aktif hale getirmek için Ayarlar > Genel > Telefon hakkında > yazılım bilgileri > Yapım numarası kısmına 5-6 defa üst üste basın ta ki artık bir geliştiricisiniz diyene kadar.
    14-> Daha sonra geri gelip Ayarlar > Genel kısmında Geliştirici seçenekleri adlı bir özelliğin açıldığını göreceksiniz. buraya giderek Pencere animasyon ölçeği, Geçiş animasyon ölçeği, Animatör süresi ölçeğiadlı kısımları teker teker Animasyon kapalı konuma getirin. daha sonra buradan çıkın. UYARI: Diğer Geliştirici seçenekleri ile oynamayın! ( 4. Foto )
    15-> Senkronizasyon Ayarlarını Değiştirin
    Senkronizasyon, Telefon ile bulut sunucu arasında verilerin eşitlenmesidir. Arka planda belli aralıklarla bu işlemler yapılır. Örneğin; Google Play Store ile bir Gmail hesabı ile giriş yapmışsanız, Otomatik olarak senkronizasyon açılır ve Gmail, Rehber, Takvim, Google fit verileri belli aralıklarla eşitlenir.
    Senkronizasyona ulaşmak için; Ayarlar > Genel > Hesaplar ve senkronizasyon kısmına gidin. Burada bağlı hesapların listesi çıkacaktır.
    ( 5. Foto )
    Senkronizasyon hesaplarında istemediğiniz şeyler varsa devre dışı bırakın. Mesela Whastapp etkinse Rehberinizi eşitleyip listenizi sağlar. eğer kapatırsanız Whatsapp listeniz güncellenmez. Diğer bir örnek; Google hesabında Gmail devre dışı bırakılırsa epostalar kontrol edilmez. Mesela Google fit ile bir işiniz yoksa bunu devre dışı bırakabilirsiniz. ya da hiç bir şekilde senkronizasyon istemiyorsanız, Otomatik senkronizasyon özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.
    16-> Farklı bir Arayüz(Launcher) kullanın
    Android telefonlarda Launcher denilen bir arayüz vardır, ancak bazen bu arayüzler belkide iyi kodlanmadığı için telefonu yorabilirler. Bunun yerine Google play store de bulunan alternatif launcherlar kullanabilirsiniz. Buradan Google Play Store’daki Launcherlara bakabilirsiniz.
    Önerilerim ;
    Lancherlar: Arrow Launcher, GO Başlatıcı EX:Tema&D.Kağıdı, Google Asistan Launcher, CM Launcher 3D-Tema
    17->
    Greenify ile Arka Plandaki Uygulamaları uyutun
    Android Telefonlar için hızlandırma yöntemleri içinde en çok önem verdiğim başlık belkide budur. Greenify Root olmadan da çalışabilen, ancak telefon rootlu olunca daha iyi çalışan bir görev sonlandırıcı uygulamasıdır. Ancak Greenify’i diğer task killer yazılımlarından ayıran yanı, kapatılan uygulamaları siz tekrar açana kadar açılmaz.
    Greenify’nin kullanımı gayet basittir. Listeye eklediğiniz uygulamaları kapatarak arka planda çalışmasına engel olur. Greenify’nin Otomatik uyutma, elle uyutma, Ekran kapadığında uyutma seçenekleri bulunuyor. Greenify hakkında daha detaylı bilgi için Buradaki yazımıza bakabilirsiniz.
    18-> Özel bir ROM kurmayı deneyin
    Android telefonlar üzerinde gelen Stock Romlar (Orijinal yazılım) içerisinde, belkide hiç kullanmadığımız yazılımlar barındırır. Ayrıca bazı stock romlarda işlem kısıtlamaları yapılmış olabilir. Bu durumda çoğu kişi Custom Romlar (Özel Yazılımlar) kullanıyor.
    Custom Romlar genelde Stock Rom tabanlı olurlar. Custom romlarda gereksiz(bloatware) uygulamalar bulunmaz, ve geliştiriciler bazı yerlerde kendi değerlerini kullanarak hız vaadinde bulunurlar. En çok tercih edilen Custom Romlar LineageOS‘lardır.
    Android Telefonlar için hızlandırma yöntemleri ve adımları uyguladıysanız, gözle görülür şekilde Android telefonunuzu hızlandığını ve batarya süresinin uzadığını göreceksiniz.

    NOT: EMEĞE SAYGI +1
    ···
  1. 2.
    +51 -1
    bi ferre izliyom aq zaten napayım fişeği
    ···
    1. 1.
      +2
      yazı uzundu okurken boşaldım
      ···
  2. 3.
    +1
    Tutar bu rez
    ···
  3. 4.
    +5 -2
    Çalıntı
    ···
    1. 1.
      0
      Orjinali nerde?
      ···
  4. 5.
    +5
    denemeyin telefonum fezaya yükseldi
    ···
  5. 6.
    +1
    Denerim
    ···
  6. 7.
    0
    UP UP UP UP UP UP
    ···
  7. 8.
    +1
    kör oldum amk bunu kim okuyacak
    ···
    1. 1.
      0
      Sonra boylo olkonon omk bu benim en kısa yazılarımdan amk
      ···
  8. 9.
    0
    UP UP UP UP UP
    ···
  9. 10.
    0
    Rezervasyon
    ···
  10. 11.
    0
    OLLLELEELELEY
    ···
  11. 12.
    +1
    Panpa bu gelistiricisiniz muhaabbeti ne
    ···
  12. 13.
    0
    Rezzzzzzzzz
    ···
  13. 14.
    +4
    Özet: Bütün dosyaları silin. Bütün uygulamaları kaldırın.
    ···
  14. 15.
    +1
    Amk bunlari yapinca telefonun ne anlami kaliyo shsjjjsjsksk
    ···
  15. 16.
    0
    Bu burda dursun
    ···
  16. 17.
    0
    Belki denerim
    ···
  17. 18.
    0
    Reseved
    ···
  18. 19.
    0
    Fiseq olmazsa ananı giberim
    ···
  19. 20.
    0
    işe yarar
    ···