1. 26.
    0
    @1 aynen panpa katılıyorum bence pavyonları dışında bi gibime yaramaz. insanı da bi acaip dıbınakoyum
    ···
  2. 27.
    0
    @1 haklı yıllardır ankaradayım bi gib yok burda gezılcek yer yok amk
    ···
  3. 28.
    0
    bir ankaralı olarak arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum. ankara o kadar kötü bir şehir ki tek tutuncak dalı başkent olması. ankara inan başkent olmasaydı kimse yaşamazdı sıradan şehirler arasında yerini alacaktı. bakanlıklar, meclis resmi daireleri alın bildiğin bayburt!
    ···
  4. 29.
    0
    antalyaya beklerim kardeşlerim, gelin buyrun misafirim olun
    ···
  5. 30.
    0
    bence pavyon alemleri gayet eğlenceli.
    ···
  6. 31.
    +1
    Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara, Orta Anadolu'nun merkezi bir noktasında kurulmuştur. Bu merkezi konumu itibariyle tarih boyunca özellikle Selçuklular ve Osmanlılar devrinde, Ankara keçilerinin tüylerinden yapılan sof kumaşlarının yurt dışına satılması Ankara'yı kervansarayların güzergahı ve bir ticaret merkezi haline getirmiştir.

    Ankara, Birinci Dünya Savaşı sonrası Atatürk liderliğindeki ulusal direnişte belirgin bir konum üstlenmiş ve Ulusal Kurtuluş Savaşı ile Türk yurdunun yabancı işgalinden kurtarılmasıyla 13 Ekim 1923'de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti ilan edilmiştir.

    Ankara'nın en belirgin noktasında yer alan yapı, Ulu Önder Atatürk için yaptırılan ihtişamlı Anıtkabir'dir. 1953 yılında tamamlanan bu antik ve modern mimari sentezi yapı Türk mimarisinin gücünü ve zarafetini kanıtlamaktadır.

    Şehrin en eski bölümleri tarihi Kaleyi çevrelemektedir. Duvarlar içinde 12. yüzyıla ait Alaaddin Cami her ne kadar Osmanlılar tarafından elden geçirilmişse de hala Selçuklu ahşap işçiliği ve sanatının güzel örneklerini sergiler. Pek çok sayıda ilginç eski Türk evi restore edilmiş ve sanat galerileri ya da geleneksel Türk mutfağından örneklerin sergilendiği lokantalar olarak yeniden hayat bulmuştur.

    Hisar Kapısı'nın yakınlarında güzel bir şekilde restore edilmiş olan Bedestendeki Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde Paleolitik, Neolitik dönemlere ve Hatti, Hitit, Frigya, Urartu ve Roma Uygarlıklarına ait paha biçilmez eserler yer almaktadır.

    Kalenin dışında 13. yüzyıldan kalma Arslanhane Cami ve 14. yüzyıla ait Ahi Elvan Cami görünmeye değer eserlerdendir. Roma döneminin şatafatını M.S. üçüncü yüzyıldan kalma hamamlar, dördüncü yüzyıla ait Julian Sütunu ve ikinci yüzyıldan kalma korint stiline inşa edilmiş olan Agustus Tapınağı Ulus Meydanı'na yakın bir biçimde kalenin çevresindedir. imparator Augustus'un Politik Emirleri nden biri olan ve kendisinin başarılarını ayrıntılı olarak veren yazıt, Ankara'daki Augustus Tapınağı'nın duvarlarıdır.

    Kale yakınlarında, bir Roma Tiyatrosu ve aynı bölgede 15. yüzyıldan kalma Hacı Bayram Cami ve türbesi yer almaktadır.

    Selçuklu tahta kapı oymacılığının şaheserlerinin ve diğer günlük kullanım araçlarının sergilendiği Etnografya Müzesinin hemen yanında yer alan Resim ve Heykel Müzesi Türk güzel sanatlarından kesitler içerir. Ankara'daki en büyük camii olan Kocatepe cami 1976 ile 1987 arasında Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edilmiştir.

    Ankara, seçkin bale, tiyatro, opera ve halk dansları düzenlemeleri ile hareketli bir sanatsal ve kültürel yaşama sahne olmaktadır. Şehir, özellikle dinleyici sayısı hiç düşmeyen Flarmoni Orkestrası ile ünlüdür.
    Tümünü Göster
    ···
  7. 32.
    0
    bi gibe yarıyormuş gibi gözüksün diye başkent panpa
    ···
  8. 33.
    0
    @1 aynen panpa
    ···
  9. 34.
    0
    haklısın ama ankaralılardan önce izmirlileri de zikmek lazım tam süzme oluyorlar
    ···
  10. 35.
    0
    Senin Bi Faydan varmı mk :D
    ···
  11. 36.
    0
    turist murist demişsin de ankaraya gelipte öldürülen turist görmedim ben.
    ···
  12. 37.
    0
    haklısın panpa barzolar zaten ağır basıyordu amk şehrinde bu son 4-5 yıldır iyice barzo doldu anası gibildi.
    ···
  13. 38.
    0
    ankara olmasa baban kim bilmezdin
    ···
  14. 39.
    0
    altında yatan yeter oç
    ···
  15. 40.
    0
    bir izmirli olarak ankaranın en sevdiğim yanı uçsuz bucaksız bozkırları. hele ki güneş doğarken eskişehir yolundan ankaraya doğru ilerliyorsanız o bozkırların sapsarı rengi insanı meşk ediyor
    ···
  16. 41.
    0
    @38 gibtirgit trakyaya o zaman da yazın güneş doğarken ayçiçek tarlarını seyret
    o zaman manzara neymiş anlarsın
    ···
  17. 42.
    0
    @39 bak oraya da gitmedim merak ettim şimdi
    ···
  18. 43.
    0
    böyledir işte ankara hiç bir şeyi yoktur ama sevdirir kendini yine de.

    düşününce harbi lan dersin ama 5 gün ayrı kalsam şehrimden özlerim.

    çocukluğunda ankaranın o berbat ayazında top oynamamışsan veya kar yağıdığnda heycanla hemen kahvaltını yapıp kardan adam yapmaya gitmemişsen anlamazsın.

    yine o çekilmez berbat ayazında gençliğinde kıçın dona dona sevgilinle gezmemişsen yine anlamazsın samimiyetin simgesidir lan ankara pardon angara lasız hiç bir cümle kurulmaz.

    seviyorum lan şehrimi.
    ···
  19. 44.
    0
    ne demek ne faydası var yavşak!

    bu apaçiler, kırolar, kezbanlar nerden geliyor sanıyorsun?

    not: malesef burada yaşıyorum.
    ···
  20. 45.
    0
    anıtkabir burda yarram atan nerde yatıyo senin ?

    daha nolsun zütverene bak hele.
    ···