1. 1.
    +11 -16
    bazı konularda sıçıp batırmış. özellikle üstüne mal mülk geçirme konusunda. dexer shawna hırsız diyo günümüz ulusalcıları ama 1930 larda milletin cebinde kuruş yokken atatürkün üzerine aldığı malın mülkün de hesabı yok şimdi eğri oturup doğru konuşalım beyler.
    ···
  2. 2.
    -1
    up up up
    ···
  3. 3.
    +1 -3
    @3 zoruna mı gitti amk.
    ···
  4. 4.
    +2 -6
    @5 582 dönüm çeşitli meyve bahçeleri

    - çeşitlerde 650 bin fidan.

    - 400 dönüm amerikan asma fidanlığı. burada 560 bin kök bağ çubuğu

    - 220 dönüm bağ. burada 88 bin adet bağ çubuğu vardır.

    - 370 dönüm çeşitli sebze yetiştirmeye elverişli bahçe.

    - 220 dönüm 6 bin 600 ağaçlı zeytinlik

    - 27 dönüm 1.654(bin altıyüz elli dört) ağaçlı portakallık.

    - 15 dönüm kuşkonmazlık

    - 100 dönüm park ve bahçe

    - 2 bin 650 dönüm çayır ve yoncalık

    - 1.450(bin dörtyüz elli) dönüm yeni tesis edilmiş orman.

    - 148 bin dönüm ziraata elverişli arazi ve meralar.

    - 45 adet büyük ve küçük idare binası ve ikametgah, bütün mefruşat ve demirbaşları ile beraber.

    - 7 adet 15 bin baş koyunluk ağıl

    - 6 adet aydos ve toros yaylalarında tesis edilen mandıralar.

    - 8 adet at ve sığırlara mahsus ahır.

    - 7 adet umumi ambar

    - 4 adet hangar ve sundurma

    - 4 adet lokanta, gazino, ve eğlence yerleri, lunapark.

    - 2 adet çeşitli imalat yapan fırın.

    - 2 adet, çiçek ve süsleme nebatı yetiştirmeğe mahsus yer.

    ( toplam bina 51 adet)

    - bira fabrikasi :

    ( yılda 7 bin hektolitre üretme kapasitesine sahip.)

    - malt fabrikasi :

    - buz fabrikasi; ( günde dört bin ton buz üretme kapasitesine sahip)

    - soda ve gazoz fabrikasi :

    günde 3 bin şişe soda ve gazoz üretebilecek kapasitede.

    - deri fabrikasi :

    - ziraat aletleri ve demir fabrikasi :

    - süt fabrikalari ;

    biri ankara diğeri ise yalova2 da olan bu iki fabrika günde 30 bin litre süt ve bir ton tereyağ üretme kapasitesindeydi.

    - iki yoğurt imalathanesi;

    - şarap imalathanesi:

    yılda 80 bin litre şarap üretme kapasitesine sahip.

    - değirmen

    - istanbul'daki bir çelik fabrikasının yüzde kırk hissesi.

    - biri ankara'da,diğeri yalova'da kurulu iki tavuk çiftliği

    - yalova'da ki çiftliklerde iki hususi iskele ve liman tesisati

    - üçü ankarada ve ikisi istanbul'da beş satiş mağazasi nın bütün tesisat ve demirbaşları.

    - orman çiftliğinde;

    hususi sulama tesisatı, kanalizasyon,telefon tesisatı, elektrik tesisatı, küçük beton köprüler, hususi yollar, içme su tevziatı şebekesi.

    - yalova çiftliğinde ;

    hususi su tesisatı, telefon tesisatı, elektrik tesisatı, küçük beton köprüler ve yollar.

    - silifke tekir çifliğinde ; hususi sulama tesisatı, beton köprüler.

    -orman çiftliğinde kurulu çiftlik müzesi ve ufak mikyasta hayvanat bahçesi tesisatı. bunların işletme levazımı ve bütün demirbaşları.

    - 13 bin baş koyun. kıvırcık, merinos, karagül,karaman ırklarıyla bunların melezleri.

    - 443 baş siğir, simental,hollanda, kırım,jersey, görensey,hale p yerli ırklarıyla bunların melezleri, yeni üretilen orman ve tekir cinsleri.

    - 69 baş ingiliz, arap,macar, yerli ve bunların melezleri koşum ve binek atlari

    - 2 bin 450 baş tavuk, legorn,rodayland ve yerli ırklar.

    umumi cansiz demirbaşlar

    - 16 adet traktör, 13 adet harman ve biçer döver makinesi ve bilcümle ziraat işlerini görmekte bulunan ziraat işlerini görmekte bulunan ziraat alet ve edavatının tamamı.

    - 35 tonluk bir adet deniz motoru. yalova çiftliğinde.

    - 5 adet, çiftliklerin nakliye işlerinde çalıştırılan kamyon ve kamyonet.

    - 2 adet çiftliklerin umumi servislerinde çalıştırılan binek otomobili.

    - 19 adet, çiftliklerin umumi servislerinde çalıştırılan, binek ve yük arabasi.
    Tümünü Göster
    ···
  5. 5.
    +3 -4
    @8 dıbına kodumun oğlu devlete kalıp kalmaması gibimde değil sonuçta adam ülkede bu kadar fakirlik varken mal mülk yapmış üstüne. varisi olsa devlete de kalmayacaktı o zaman şimdiden ne farkı olacaktı? gerçi benim için hala yok, önemli olan zihniyet aq
    ···
  6. 6.
    +1 -4
    @12 evet kitabı sadece sen okursun dıbına kodumun sığırı. ya bu bilmiş tavırlarınız var ya insanı deli ediyo. senin görüşüne eleştirel yaklaşan herkes cahil olmak zorunda mı? evet öyle bir üretim gösterimi ki 100 lerce dönüm zimmete geçirme var. nasıl bir protoripse artık *
    ···
  7. 7.
    -2
    aynen kardeşler aynen. chp ye filan da babam bıraktı zaten malları. hepsini devlete bırakmışmış. adamın hem çok partili hayata geçmek istediği söyleniyo hem partiler arasında haksız rekabete neden olacak hamleler yapıyo. logic? ayrıca evet hepsini kendi üstüne almış ki toprak ağaları oluşmasın. bu yola beraber baş koyup ilerlediklerine de yarak başı vermiş sayın atatürk *
    ···
  8. 8.
    -1
    @23 haklı olduğun noktalar var, fakat ben atatürkün chp ye fon sağlamasını saçma buluyorum hala. çünkü hem çok partili düzene geçmek isteyip hem o partilerden birine avantaj sağlamak saçma.
    ···
  9. 9.
    -1
    @27 bak dıbına kodumun oğlu yazıp duruyosun tahrik ediyosun cevap vermiyorum diye kendini bi tak sanıp devam etmeye çalışma geçmişini giberim. başlığı oku dıbına kodumun oğlu, sonra karşılaştırmanın da ne açıdan yapıldığına tekrar bak anasını gibtiğim.
    ···
  10. 10.
    -1
    @31 ama görünen o ki yapamamış, çünkü zamanında atatürk de askerlikten gelme bir adam olduğu için sertmiş sanırım biraz ve sindirmeler olmuş. halkın içinde kalmış benimseyememiş çoğu yeniliği. tayyibe bu yüzden kurtarıcı, padişah diyor halk, yeninin yanında eskiyi de koruyup koladığı veya en azından öyle göründüğü için. tabi yeniye tolerans daha kısıtlı görmezden gelmeyelim.
    ···
  11. 11.
    -1
    @37 hayır bu yazdıkların ağır oldu, tamam bazı şeyleri kullandığı alenen ortada, dinin arkasına sığınıyo milletin zaaflarından faydalanıyor. ama şöyle de bir gerçek var ki, adam bu zamana kadar adında 'halk' geçen bi partinin hiç yaklaşamadığı kadar halka yaklaştı. ve ne yazık ki, chp misyonunu zamanında hakkıyla yerine getiremedi.
    ···
  12. 12.
    -1
    @39 hayır yeri gelir bağdaş kurup çay içmek de önem arzeder. örneğin che guevara işçilerle beraber kendi de çalışmıştır sanırım bakan olduğu zamanlardaydı bu, halk adamı olmak bunu gerektirir çünkü. chp anti propagandanın yanında kendi seçmeninin profilinden de çok kaybetti kardeşim. chp ye oy veren insanlar nedense her zaman kendini bir adım önde ve elitist olarak nitelendirmiştir, bu da kutupları daha da belirginleştirmiştir ne yazık ki. evet ben de o argümanları (inönü, atatürk vs) çok duydum fakat pek çoğunun gerçekle uzaktan yakından alakası yok. chp halk partisi olmayı başaramamıştır tarihinin büyük bir bölümünde. hep elitlerin veya kendini öyle addedenlerin partisi olmayı seçmiştir.
    ···
  13. 13.
    -1
    @41 kardeşim anlıyorum, bu tarz algı karmaşaları olabilir. ama özellikle chp seçmeninin akp seçmenine yakıştırmaları beni doğruluyor. sanki bu insanların özgür iradesi yokmuş gibi, beyinsiz, koyun tarzı tabirler filan ne kadar doğru? bu parti neden iktidara gelemiyor sorusunun cevabı çok açık.
    ···
  14. 14.
    +1
    @43 onlara da doğru tabirler demiyorum zaten, onlar da sorunludur. evet eğitim seviyesi yükseldikçe oy oranları düşebilir, ama bu ülkede eğitim seviyesi düşük olan kitle de demek ki azımsanmayacak kadar çok. onlara sadece akp hitap ediyor olmalı ki oylar bölünmüyor.

    @44 evet ben de birçok kez tanık oldum yalan yanlış ve birbiriyle uyuşmayan beyanat verdiğine.

    @45 ben zaten ankara belediye seçimlerinde mansur yavaşa verdim. kılıçdaroğlunun erdoğandan daha iyi başbakanlık yapabileceğine inansam ona da verirdim yani sorun değil.
    ···
  15. 15.
    0
    @48 duymadım. ama yapıcılık anlamında da upuzun muhalefet döneminde çok az hamlesine şahit oldum. amacı varsa yoksa eleştirmek. ölümüne hem de. doğru veya yanlış. her şeyi istisnasız eleştiriyor.
    ···
  16. 16.
    0
    @51 birçok yerde bulabilirsin.
    ···
  17. 17.
    0
    @53 padişah olabilirdi belki, ama yaşadığı süre boyunca padişahtan çok da farkı olduğunu düşünmüyorum. hep el üstündeydi yani halk için, özellikle manevi olarak. maddi olarak osmanlı da bir şey vaad etmiyordu ki artık. bu yüzden ideallerini seçmiş olabilir.
    ···
  18. 18.
    0
    @54 yapıcılıktan kastım eleştiride yapıcılık

    @56 biliyorum eleştirilmesi gereken çok yön var, mesela hala youtube açık değil en basitinden. ama bunun yanında sadece eleştirmek için eleştirilen durumlar da az olmuyor ki. özellikle cumhurbaşkanlığında ahmet necdet sezer dönemini biliyorum bak bu tam net olur sanırım örnek için. aman allahım her şey mi veto edilir? hiçbir şey geçmiyordu adamdan neredeyse.
    ···
  19. 19.
    0
    @58 evet medya da sorunlu, ama ben kendi yaşadıklarımdan biliyorum, özel hastaneye gitmek büyük lükstü benim çocukluğumda, sağlık hizmetleri çok fazla sınırlıydı. şimdiye bakıyorum bir de her şey de ters gitmemiş yani. iyi şeyler de olmuş.
    ···
  20. 20.
    0
    @59 kendi aklım kendime yetiyo kardeşim sağolasın.
    ···