/i/Tespit

  1. 1.
    0
    insan bir çok ihtiyacın karşısında aciz kaldığına göre
    bi ateistin buna bakışını biraz merak ettim şimdi
    ···
  1. 2.
    0
    Nasıl aciz kalıyoruz biraz açıklar mısın?
    ···
    1. 1.
      0
      mesela çok acıkmak. tarihi hatırlamıyorum bi yerde bi uçak düşmüş yolcular ıssız bi yerde kalmışlar ve ne yazık ki açlıktan artık birbirlerinin açık yaralarına yani etlerine yer gibi bakmaya başlamışlar hatta sanırım ölen yolculara bu şekilde yaklaşmışlardı...
      ···
      1. 1.
        0
        sorunu tam anlayamadım, anladığım kadarıyla bahsettiğin şey insanın bedensel ihtiyaçlarının davranışlarını şekillendirmesi sonuçta açlığın olduğu yerde medeniyet yoktur. kuraklık dönemlerinde yamyamlık ortaçağ avrupasında da yaşandı, güney amerikada tanrısına insan kurban eden de oldu. Ama sorunu halen tam olarak anlamadım, ateistler insan eti yer mi diye soruyorsun?
        ···
      2. 2.
        0
        hayır, mesela bunun gibi binlerce muhtaçlık çeşidi olabilir - cinsellik mesela en çok sorun çıkaranı. bu muhtaçlık sonucunda milyonlarca kadın tecavüze uğradı. düzen bozucu ve huzur kaçırıcı bir şey..

        ateistler hayat boyu bunca muhtaçlığa boyun eğerken bi tanrı'ya boyun eğmeyi gururlarına ya da kibirlerine yediremiyorlar gördüğüm kadarıyla. ve eğenleri de küçümsüyorlar.

        sonra bi de şey var, öldükten sonra yok olmak.. yani bi insan bence ne kadar zengin olursa olsun bu dünyada sıkıntı çekmeden yara alamadan gidemiyor. tüm bunları nasıl kabulleniyorsunuz? bunlar beni biraz düşündürdü..
        ···
      3. 3.
        0
        tanrıya boyun eğmeyi gurura yedirememe gibi bir durum yok. biz sadece hiç var olmadığını savunuyoruz, senin dediğin şeytan anlatısına benziyor genellikle ateistleri kötü göstermek için inananlara anlatılan bir hikayedir, ateistlerden inananları küçümseyen çok var ama küçümseyen birisi değilim siz bilirsiniz sonuçta. Hayatımız sonlu ben zaten ölümü kabullendim ama buradaki hayatımı olabildiğince uzatmaya çalışıyorum. Bu bahsettiğin muhtaçlıklar, ihtiyaçlar her insanda dininden bağımsız olarak her halükarda vüku bulan durumlar ister cinsellik olsun ister hayatını kazanma olsun ister ev hayatı ve aile olsun ya da diğer geriye kalan şeylerde bütün ateistlerin benimsediği ortak kurallar yok bu konularda görüşünü kendin oluşturuyorsun. herkes için konuşamam ama benim bu konularda görüşüm hayata bakış açıma ve ahlak anlayışıma bir de bazen vicdanıma göre oluşuyor sanırım. hayatın zorluğu ise yutması zor bir gerçek bu yüzden insanları bu gerçeklikten uzaklaştıracak her türlü anlatı kıymet görüyor din de dahil olmak üzere diğerleri bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum ama ben yumuşak hayaller yerine kuru gerçekliği tercih ederim o gerçeklik de yaratıcının hiç varolmadığı ve cennetin asla varolmayacağı
        ···
      4. 4.
        0
        inananlara "kendilerinden çok eminler diye" aptal gerikafalı ya da gelişmeye kapalı dendiğini duyunca ateistin "cennet hiçbir zaman varolmayacak" diyip kesip atabilmesi biraz garibime gitmedi değil. biraz çelişkili.

        ama ben yine de ateistlerin inanç kapısını aralık bıraktığını düşünüyorum. ve inananlardan kendilerini böyle ayırdıklarını sanıyorum.

        ama evet senin bakış açını anlıyorum. ve evet her insan bir değil her inanan her ateist de bir değil.
        ···
      5. 5.
        0
        inanç kapısını açık bırakan ateist muhtemelen yok, o inanç anlayışı agnostizme giriyor yani bilip bilinemeyeceği gibi şeyler, ateist direkt yok der. Cennetin şu anda varolmayışının ileride de var olmayacağı anldıbına geleceği hususu tanrının cenneti yaratamayacağından kaynaklıdır çünkü var olmayan cenneti yaratamaz. Biri inanış biri mantık ama yine de sırf bu sebepten dolayı hakaret edilmesi saçma olurdu.
        ···
      6. 6.
        0
        bence kimse iç sesini konuşmuyor. bu yüzden bir çok şey çelişkili ve gülünç gelebiliyor. tüm gelecek zamanları kaplayacak şekilde konuşabilmek kolay iş olmasa gerek.
        ···
      7. diğerleri 4