1. 40.
    0
    panpa , sana bir şey diyeceğim ister inan ister inanma ... ben 3 sene muay thai yaptım , karatede kara taşak olan bir arkadaşımla iddaa ya girdik ve sokak dövüşü yaptık bildiğin adam bana 1 kere vurduysa şerefsizim, muay thai ye başlamanı önermem çünkü sen galiba gıcık olduklarını dövmek istiorsun bunun için muay thaiye başlama , çünkü muay thai de attığın yumruklar çok gibimsonik olur , ama adamın bacağına attığın bir tekme ile bacağını kırabilirsin (eğer çok iyi eğitilmişsen ,şahsen ben hiç denemedim ama yapabiliceğimi sanıyorum) .. sen gıcık kaptığını dövmek istiyorsan kick boxa başla , + olarakta body building yap prof. olarak , 1 senede ortalığın dıbına koyarsın
    ···
  2. 39.
    0
    up up up
    ···
  3. 38.
    0
    up up up
    ···
  4. 37.
    0
    up up up
    ···
  5. 36.
    0
    up up up
    ···
  6. 35.
    0
    up up up
    ···
  7. 34.
    0
    up up up
    ···
  8. 33.
    0
    @52 karete değil karate. daha adını bilmiyosun mal
    ···
  9. 32.
    0
    muay thai giber gibmişim kareteyi
    ···
  10. 31.
    0
    bak yeğen ben kara kuşak karateciyim.16 yaşımda başladım 4 yıl kadar yapıp siyah kuşağımı lisansımı alıp bıraktım. neden dersen karate zor spordur. emek ister öyle kickbox a şuna buna benzemez pgibolojik olarak yıpratır insanı disiplin ister. fizik olarak güçlenirsin dayanıklı olursun hayvan gibi kondisyon yaparsın. mantalite olarak da ast üst ilişkisinden doğan saygı sevgi kavramlarını daha bi özümsersin. ek gelir olarak düşüncem diosan da o iş biraz zor panpa yıllarını vermen gerekebilir. siyah kuşak olmakla iş bitmiyor.iyi bir sensei olmak için en az 10 yılını vermen gerekir. kaldı ki bu spora başlayacağın yaş da öenmlidir.her yaşa hitap eder geyiği çok yalandır. esnekliğe dayanan bu sporda başarılı olan müsabakalara katılıp madalya alan insanlar hep küçük yaşta ebeveynleri tarafından bu spora yönlendirilmiş kişilerdir.bu spor insanı asosyal yapar yeğenim.ama kendi vcudunu tanımak güçlerinin sınırını bilmek vcudunun herbi yerini dövüş için kullanabileceğini görmek güzel bişe. ilkin artist artis dolaşmaya başlarsın sokakta ama sonra anlarsın ki karate kara kuşaktan sonra başlar yeğen.ucu bucağı yoktur bu sporun. öğreneceğin teknikler bitmez. yıllar sonra ortaya bir sanat çıkar işte o zaman anlarsın karatenin değerini.haa ama dersen ki sokakta adam dövücem falan o karatenin mantığına terstir işte. hadi kolay gelsin
    ···
  11. 30.
    0
    http://inciswf.com/sctibeyler.swf
    ···
  12. 29.
    0
    karate, japon silahsız savaş sanatı karate do (空手道:からてどう), için yaygın kullanılan kısaltılmış terim olup japonca kara (空:から)boş + te (手:て) el + do yol, sanat kelimelerinden oluşmakta ve silahsız elin yolu/sanatı anldıbına gelmektedir. zen budizmi ve japon kültürü ile yoğrulan karate, kişinin kendini; bedensel ve zihinsel olarak eğitmesi ilkesi üzerine kurulu, eğitim sistemi sayesinde insanı şiddetten uzaklaştıran, barışçıl duygular beslemesini sağlayan bir disiplindir.
    konu başlıkları

    karate okinawa adasında doğmuştur. çin (özellikle fujian) kaynaklı kempo tekniklerinin ryukyu adalarının yerli dövüş stilleriyle kaynaştırılması sonucu okinawa'nın çeşitli yer isimleriyle adlandırılan (naha-te, shuri-te, tomari-te, vb.), ustadan ustaya önemli farklılıklar gösteren ve toplam bir terim olarak "karate" (唐手) olarak bilinen savaş sanatları doğmuştur. karate'nin bu erken dönemine ilişkin en önemli belge çince yazılmış olan ve 20. yüzyıl başlarına kadar yaygın olarak kullanılan bubishi (武備志) adlı kitaptır. geleneksel okinawa toplumunda karate pēchin (親雲上) adı verilen samuray sınıfı tarafından öğreniliyordu.
    japon budo'sunun karate üzerindeki etkisinin 19. yüzyıla kadar sınırlı olduğu söylenebilir. ancak 20. yüzyıl başında başta gichin funakoshi olmak üzere çeşitli okinawalı ustaların japonya'ya yerleşmeleri sonucu karate budo ile uyumlulaştırılmaya başlanmıştır. bu aşamadan itibaren, gendai budō (現代武道) adı verilen modern japon savaş sanatları ile birlikte gelişimini sürdüren karate, biçim ve anlayış yönünden jigoro kano'nun jujutsu kökenli judo'yu yaratmasından önemli ölçüde etkilenmiştir. yine bu dönemde karate'nin "boş el" anldıbına gelen 空手 biçiminde yazımı yaygınlaşmıştır.
    i̇kinci dünya savaşı'na kadar japonya'da dahi çok bilinen bir dövüş tekniği değildi. daha sonraları abd'li işgali sırasında popülerliği artmıştır. fakat amerikan ordusu işgal sırasında kendine karşı kullanılma riskinden ürktüğü için bu savaş sanatının bir savunma sporuna çevirilmesini istedi. bu istek o zaman karate'nin duyulmasında büyük rol oynayan funakoshi tarafından karşılandı ve karate'nin ilk spor versiyonu oluşturuldu. bu sayede öğrenmesi yıllar alan ve oldukça zor olan sanat tüm dünyada popüler hale gelebilmiştir. daha sonra öğrencileri tarafından stili, ustanın şiir yazarken kullandığı mahlası olan shōtō, yer, okul anldıbına gelen kan ve metod, stil anldıbına gelen ryū kelimelerinin birleşimi olan shōtōkan-ryū (松濤館流) veya kısaca shotokan (松濤館) olarak adlandırılmıştır.
    antremanlar
    giysilerine karate-gi, öğrencilerine karate-ka denir. karate antremanları genel olarak üç kısımdan oluşur. bunlar, kihon, kata ve kumite'dir. kihon karatedeki temel tekniklerin parça parça çalışılmasıdır. kata, sıraları önceden belirlenmiş çeşitli tekniklerin belirli bir sıra ile uygulandığı karatenin kuşaktan kuşağa aktarılması için oluşturulmuş alıştırmalardır. kumite antrenmanda yapılan dövüş alıştırmasıdır.
    karatede derecelenme kuşaklarla belirlenir.[1] bu kuşaklar azdan çok tecrübeye doğru değişik renklerle belirlenir. şu kuşaklar mevcuttur:
    kuşak açıklama
    beyaz i̇lk alınan kuşaktır.
    sarı iknci alınan kuşaktır.
    turuncu üçüncü alınan kuşaktır.
    yeşil dördüncü alınan kuşaktır.
    mavi beşici alınan kuşaktır.
    kahverengi altıncı alınan kuşaktır.
    siyah daha ileri kuşaklar numaralıdır; ikinci siyah kuşak gibi
    türkiye'de karate

    karate türkiye'ye 1962 yılında güreş antrenörü halil yüceses'in japonya'dan dönüşü sonucu judo ile birlikte girmiş, bazı karate tekniklerinin çeşitli judo hocalarınca öğretilmeye başlanması ve türk silahlı kuvvetleri yakın dövüş eğitiminde yer bulması üzerine tanınmıştır. 1969 yılında judo federasyonu teknik direktörü michel novowitch antrenör kurslarında judonun yanı sıra karate eğitimi de vermiştir. hakkı koşar'ın öncülüğünü yaptığı türkiye amatör karate organizasyonu ile 1970'lerde judodan bağımsızlaşma sürecine giren karate 1980'de türkiye judo federasyonu'nun türkiye judo ve karate federasyonu olarak yeniden örgütlenmesiyle federasyonlaşmış, 1990'da ise türkiye karate federasyonu kurulmuştur.
    türkiye'de karate'nin ilk yıllarından itibaren jka-shotokan ekolü (nakayama stili) açık bir egemenlik kurmuştur. bu durum karate'nin "geleneksel karate" ve savaş sanatı anlayışından çok bir müsabaka sporu olarak tanınmasına ve organize olmasına yol açmıştır. türkiye karate federasyonu bünyesindeki spor karate faaliyetlerinin yaklaşık %95'i shotokan stilindedir.
    karate stilleri

    mevcut çok sayıdaki karate stiline karşın, dünya karete federasyonu (dolayısıyla avrupa karate federasyonu ve türkiye karate federasyonu) özellikle sportif faaliyetlerde standartlaşmayı sağlayabilmek için kata listeleri üzerinden dört stili kabul etmektedir:
    shotokan ryu
    goju ryu
    shito ryu
    wado ryu
    diğer karate stilleri arasında ise aşağıdakiler sayılabilir. bu stiller başta dünya karate-do organizasyonları birliği (wuko) olmak üzere çeşitli federasyon ve organizasyonlarda örgütlenmektedir.
    tam temaslı karate stilleri:
    ashihara
    kyokushinkai
    seido
    shidokan
    dünya karate federasyonu dışındaki geleneksel karate stilleri:
    uechi ryu
    shorin ryu
    chito r
    Tümünü Göster
    ···
  13. 28.
    0
    allahın malları dövüşe öyle kiktaksmuş tekfandoymuşla geliştiremezsiniz kendinizi alacan arkana 4 roman arkadaşını çıkçan çarşıya teker teker saycan ne bakıyon anasını avrıdını gelmişini gibtiğim çocuğu başlıcan tokatlamaya tekmelemeye yumruklamaya bak ondan sonra nasıl kavga ediyon önüne baban çıksa ayak parmağın zannedersin mal
    ···
  14. 27.
    0
    up up up
    ···
  15. 26.
    0
    up up up
    ···
  16. 25.
    0
    küçüklüğümde fransada 6 ay gitmiştim. beyaz kemerde başladım öylede bitirdim amk bi taka yaramıyo
    ···
  17. 24.
    0
    up up up
    ···
  18. 23.
    0
    upu up up
    ···
  19. 22.
    0
    gitme panpa saçma bi spordur müsabakaların da surata yumruk bile yoktur heaa sokakta yarar mı diyosan çok tekme attıkları için kondüsyon var kaçmaya yarar
    ···
  20. 21.
    0
    up up up
    ···