/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +21 -4
    öğretiyorum beyler yaklaşın. Beni bilen bilir yazılım mühendisiyim şimdi herkese faydası olacağını düşündüğüm herkesin kullanabileceği 10 command prompt kodunu kullanımı ve açıklamasıyla birlikte anlatacağım rez alın

    SÜREKLi EDiT YAPMAMAK iÇiN PART PART YAZIYORUM YUKARIDAN “sahibi” BUTONUNA TIKLAYARAK SADECE BENiM ENTRYLERiMi OKUYUN

    ÖNEMLi EDiT: Bir arkadaşımız yazılımcı olsam kaç para maaş alırım diye bir mesaj atmış verdiğim cevabı buraya da yazıyorum merak edenler okusun diye;

    Kardeşim merhaba öncelikle bilmeni isterimki yazılım mühendisi olunmaz yazılım mühendisi doğulur. Eğer hamurunda analitik düşünce ve kodlama mantığı yoksa kendini geliştirmen sınırlıdır. Ne alaka diyebilirsin ama her dersi başarılı olup yazılımı hiç beceremeyen ve sıkılarak bırakan biçok kişi tanıdım. Yazılımcı nekadar alıra gelince bu değişkendir. Öncelikle bizim sektörün diğerlerinden en büyük farkı kaç yıllık okul bitirirsen bitir ne okursan oku bi tecrüben başarılı olmuş bi projen yoksa kimse seni işe almaz alan küçük işletmelerde karın tokluğuna çalıştırır. işinin uzmanı bir yazılımcı ise alt sınır 4000 üst sınır 10bini bulur. Mevkileri de hesaba katarsan üst sınırda katlanır. Nekadar para kazanacağın sana bağlı, yazılımcı doğmadıysan yazılımda para varmış diye girersen hiçbir zaman o paraları kazanamassın. Bu şuna benziyor sözel zekası olan birisinin çok para kazanılıyomuş ben matematik profesörü olacam demesi, gerçek şu ki o kişi hiçbir zaman matematik profesörü olamayacak ve ömür boyu işsiz olacak çünkü nekadar öğrenmeye çalışsada gördüklerinden hiçbirşey anlamayacak. Seçiminizi iyi yapın. Başarılar
    ···
  2. 2.
    +8
    beni bilen bilir

    Ahauahah yine bi yalan entry
    ···
    1. 1.
      0
      Yok kardeşim yalan değil
      ···
    2. 2.
      +1
      Amk yazılım mühendisiyim diyor internet sitelerinde yazan çoğunu 1 kez kullanmayacağın kodları copy paste atıyor
      ···
      1. 1.
        0
        Lan vallaha yazılım mühendisiyim aq yalan borcummu var
        ···
      2. 2.
        0
        Nezaman yazılımla ilgili başlık açsam millet yazılımcı olmadığımı iddaa ediyor ama beyker yazılımcıyım amk :D neyapayım illa size sohbet uygulamasımı yapayım. Hayır onu da yaparım yani çok istiyosanız
        ···
  3. 3.
    +6 -1
    Beyler çoğunuzun bildiği gibi command prompt yani türkçe adıyla Windows’un Komut istemi, çoğu zaman işlemlerimizi daha kolay ve hızlı gerçekleştirmemizi sağlıyor. Sorun tanılama, uygulama erişimleri ve çeşitli ayarları sadece komut yardımıyla çözebilmek gerçekten büyük avantaj sağlıyor.

    Örneğin; IP adresimizi öğrenmek istiyorsak, komut satırına “ipconfig” yazmak yeterli oluyor. Ben de bu entrimde her bilgisayar kullanıcısının bilmesi gereken CMD komutlarını sizler için bir araya getiriyorum
    ···
  4. 4.
    +6
    1. Assoc Komutu

    Beyler Windows’taki dosyaların büyük bir kısmı, belirli bir programla açılacak şekilde ayarlanmıştır. Bazen hangi dosya türünü, hangi programın açtığını hatırlamayabilirsiniz. CMD’ye yazacağınız “assoc” komutuyla, tüm dosya uzantılarını ve bu dosyaların hangi programla açıldığını görebilirsiniz.

    Eğer bir dosya türünü çalıştıran varsayılan programı değiştirmek isterseniz, örneğin “assoc.doc=” komutunda .doc dosyalarını, eşittir işaretinin karşısına yazacağınız programla açılacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
    ···
  5. 5.
    +6
    6. Netstat Komutu

    Bu komutu çoğunuz Sönmez Dayı’nın efsane videosu “Hacker Dersleri”nden hatırlayacaksınız. Sönmez reyisin bizleri yaran anlatımının yanı sıra bu komut sayesinde bilgisayarınıza bağlı olan cihazların bağlantı sorunlarını çözebilir ya da kötü amaçlı bağlantıları kontrol edebilirsiniz. “netstat –an” yazarak, açık portların ve ilgili IP adreslerinin listesini görebilirsiniz.
    ···
    1. 1.
      0
      Netstat çeker ekranına natsdravya yazarım moruk
      ···
      1. 1.
        +1
        Netstat yaparım moruk ya Netstat net yaparım arkadan feka mastır boyu koyarım onu üstüne az bişe turşuluk domates dökerim moruk giberim onun bilgisayarından duman çıkartırım ya nolmuşki
        ···
  6. 6.
    +5
    4. Ipconfig Komutu

    Bu komut, bilgisayarınızın o anda kullanmakta olduğu IP adresini göstermektedir. Bu komutu daha kullanışlı hale getirmek de mümkün. Örneğin, bilgisayarınız IP alamıyorsa “ipconfig/release” ve “ipconfig/renew” komutlarıyla yeni bir IP adresi edinebilirsiniz.

    “ipconfig/flushdns” komutuyla da DNS adresinizi yenileyebilirsiniz. Ağ ile ilgili sorunlar yaşadığınızda bu komutlar hayat kurtarıcı olabilir.
    ···
  7. 7.
    +5
    5. Ping Komutu

    Bu komutu “ping” yazdıktan sonra, bir IP adresi veya internet sitesi adresi yazarak kullanabilirsiniz. Bu komutu birçok bilgisiz liseliler bilgisayar hacklemek için kullanılıyor zanneder ama aslında kullanım amacı çok farklıdır. Bu şekilde, belirtilen adresi bir seri test paketi gönderiliyor. Bu paketler hedefe ulaşıp geri dönüyorsa, hedefin bilgisayarınızla iletişim kurduğunu anlayabilirsiniz. Eğer başarısız olursa, hedef cihaz ve bilgisayarınız arasında iletişim sağlanamıyor demektir.
    ···
  8. 8.
    +4
    9. Tracert Komutu

    Pathping komutuyla benzer işlev gören bir komuttur. “tracert” yazıp ardından IP adresi yazarak, aradaki ilişkiyi görebiliyorsunuz. Bu komut sayesinde bilgisayarınız ve hedef arasındaki her adım hakkında bilgi alabileceksiniz.
    ···
  9. 9.
    +4
    3. Driverquery Komutu

    Yanlış ayarlanmış ya da ekgib sürücüler, sistemimizde çeşitli sorunlara sebep olabiliyor. “driverquery” komutu da sisteminizde yüklü olan sürücüleri istediğiniz zaman görebilmenizi sağlıyor. Komutu “driverquery –v” ile kullandığınızda da, sürücünün yüklü olduğu klasör dahil olmak üzere daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
    ···
  10. 10.
    +4
    2.Cipher Komutu

    Sabit diskteki dosyaları silmek, aslında onları gerçekten silmiyor. Bir dosyayı sildiğinizde, Windows bunları “erişilemez” olarak işaretliyor ve kapladıkları alanları boş olarak gösteriyor. Yani bu yüzden tamamen sildiğinizi düşündüğünüz dosyalar, geri getirilebiliyorlar.

    Cipher komutu da bu durum için kullanılıyor. Komut, seçtiğiniz bölümdeki boş alana rastgele veriler yazıp siliyor ve daha önceden sildiğiniz dosyaların geri getirilme imkanı kalmıyor. Mesela C sürücüsünde bu komutu kullanmak isterseniz “cipher/w:c” yazarak bu sürücüdeki boş alanı tamamen temizleyebilirsiniz. Bu komut, mevcut verilerinize herhangi bir zarar vermiyor.
    ···
  11. 11.
    +3
    7. Pathping Komutu

    Bu komutu, ping’in daha gelişmiş hali olarak düşünebilirsiniz beyler. Hedef ile aranızda birden çok router olduğu zaman pathping’i kullanabilirsiniz.
    ···
  12. 12.
    +2
    8. Powercfg Komutu

    Powercfg, sisteminizin ne kadar enerji harcadığını yönetmek ve gözlemlemek için kullanabileceğiniz bir komut. “powercfg/hibernate on” ve “powercfg/hibernate off” komutları ile askıya alma ayarlarını yönetebilir, “powercfg/a” komutu ile sisteminizdeki enerji tasarrufu durumlarını görebilirsiniz.
    ···
  13. 13.
    +2
    10. Shutdown Komutu

    Bilgisayarın kapatma tuşu varken, bu komutu kullanmaya ne gerek var diye düşünebilirsiniz. Ancak “shutdown -s -t 3600” komutuyla sonuna saniye cinsinden yazdığınız süre kadar sonra bilgisayarınızı kendi kendine kapanmaya ayarlayabilirsiniz. Örneğin tırnak içinde verdiğim kodu yazdığınızda bilgisayarınız 1 saat sonra kendi kendine kapanacaktır.

    Ayrıca “shutdown/r/o” komutuyla da, bilgisayarınızı yeniden başladıktan sonra, Gelişmiş Başlangıç Ayarları menüsü açılacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu menüden, Güvenli mod ve Windows Kurtarma işlevlerine kolayca erişebilirsiniz.
    ···
  14. 14.
    +1
    KAYNAK VER LAN
    ···
  15. 15.
    0
    Prezervatif
    ···
  16. 16.
    0
    Rezervasss
    ···
  17. 17.
    0
    Rez alayım amk çok faydalı bilgi
    ···
  18. 18.
    0
    rezzaallaa
    ···
  19. 19.
    0
    Kraaaaal
    ···
  20. 20.
    0
    Rez pnp
    ···