1. 1.
    +10 -10
    Beyler bu mühendislikler dandik ve hiç bir işe yaramayan mühendisliklerdir. taktandırlar ve hiçbir halta yaramazlar. 2yıllıktan farkları yoktur. mühendisin m si olamazlar. sonrada mühendisim diye geçinir bu leş kargaları. pislikler.

    Ağaç işleri Endüstri Mühendisi
    Biyomühendis
    Biyosistem Mühendisi
    Çevre Mühendisi
    Deniz Teknolojileri Mühendisi
    Deniz Ulaştırma işletme Mühendisi
    Deri Mühendisi
    Endüstri Mühendisi
    Fizik Mühendisi
    Gemi inşaatı Mühendisi
    Gemi Makineleri Mühendisi
    Gemi ve Deniz Yapıları Mühendisi
    Gıda Mühendisi
    Harita Mühendisi
    Hidrojeoloji Mühendisi
    işletme Mühendisi
    Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi
    Jeofizik Mühendisi
    Jeoloji Mühendisi
    Kimya Mühendisi
    Maden Mühendisi
    Matematik Mühendisi
    Metalürji ve Malzeme Mühendisi
    Meteoroloji Mühendisi
    Nükleer Enerji Mühendisi
    Orman Endüstri Mühendisi
    Orman Mühendisi
    Petrol ve Doğal Gaz Mühendisi
    Seramik Mühendisi
    Sistem Mühendisi
    Su Ürünleri Mühendisi
    Tekstil Mühendisi
    Üretim Mühendisi
    Uzay Mühendisi
    Ziraat Mühendisi
    ···
  1. 2.
    +3 -4
    @1 şuku çok haklısın panpa.

    gerçek mühendisler, bunların yüzünden mal oluyor.

    edit: kimya mühendisi değilim ama kimya mühendisliğini oraya yazman hata olmuş panpa. kimse bilmez ama elektrik, makine, inşaatla beraber 4 temel mühendislikten biridir.

    edit2: itü tekstil mühendisliği 99 ve 2000 yıllarında türkiye'nin en yüksek puanlı bölümlerinden birisiydi. nerden nereye amk.
    ···
  2. 3.
    0
    işletme mühendisliğini nerden biliyon lan?
    ···
  3. 4.
    0
    konu: türkiye de işsizlik
    ···
  4. 5.
    0
    mekatronik de yaz panpa türkiye de bi gib yiyemiyolar
    ···
  5. 6.
    0
    yaz yaz mekatronik
    ···
  6. 7.
    +4 -3
    size sadece 1 petrol mühendisinin örneğini vereyim.

    iş tecrübesi 8 yıl. ilk 8 yılı boyunca 4000 tl civarı maaş aldı. daha sonra chevron'a bağlı bir danışmanlık şirketinden linkedin üzerinden teklif aldı. şimdi angola da off shore çalışıyor. 30 gün aralıksız çalışıp 30 gün aralıksız tatil yapıyor. çalıştığı her gün için 1500 $ para alıyor. yıllık kazancı 270000 $, aylık kazancı ise 22500 $. bu söylediğim performans primleri harici aldığı para. ayrıca işe ilk giriş maaşıydı ilerde artacaktır.

    şimdi bunları niye yazdım? meslek seçimi aşamasında olan çoluk çocuğu korumak için. aklına gelen her mühendisliğe gereksiz diyen @1 deki ameleyi giblemeyin.
    ···
  7. 8.
    +2
    @8 ben de sana bizzat abimin arkadaşı olan petrol mühendisini örnek vereyim. hatta sadece petrol değil petrol ve doğalgaz mühendisliği mezunu.

    itü'de okudu. türkiye'de başlangıç olarak 1500 liraya yakın maaş teklifleri almış, doğal olarak sonradan artardı bu maaşlar ama adam sindiremedi itü bitirip 1500 liraya çalışmayı. kpss'ye girdi, 2500 lira alıyor, bütün gün soliter oynuyor.

    niye yazdım? burası türkiye dıbına koyim. senin bilgi birikimine, otuna takuna önem vermezler. sen istersen en kralı ol, gelir bilmem kimin tanıdığı girer. kaç kişi yurt dışına çıkabiliyor?
    ···
  8. 9.
    +1
    @9 son paragrafta haklısın. muhtemelen bahsettiğin kişi tpao da çalışıyor. benim anlattığım örnek de tpao da çalışıyodu ama bu kadar düşük başlamadı. 2500 le başlıyo onlar. sonra 4000 oluyo. hala yanlış yönlendiriyosun. her mühendisliğin iyi örnekleri de var kötü örnekleri de. ben de o başlıkta gereksiz dediğin mühendisliklerden hatta yüksek lisansından mezunum. kendi örneğim de senin tezini yanlış çıkarıyor. uzun lafın kısası iş kişide bitiyor, öyle mal mal etiketlemeleri ancak üniversite öğrencileri ya da aşırı şovenist kişiler yapıyor. sen de ya öğrencisin ya şovenistin tekisin bu durumda.
    ···
  9. 10.
    -1
    @9 olm sen salak mısın. bazı extrem örnekler olabilir. ona bakarsan dünyanın en zengin 10 kişisinin 6sı üniversite terk. bunlar petrol mühendisi bile değiller ama çok kazanıyorlar. senin dediğin hiçbir taku kanıtlamaz.
    ···
  10. 11.
    +1 -1
    @11 tam üstüne bastın, senin dediğin de hiç bir taku kanıtlamaz yavrucuğum.
    ···
  11. 12.
    -2
    @12 tam mal ya ahahahha ahaha salak amk salağı petrol mühendisimisin sen? ahaha salak ya ahahahah
    ···
  12. 13.
    +2
    @10 panpa, normal bir ülkede yukarıda sayılan mühendisliklerin hepsi önemlidir. hatta onlar mühendislik değil de kendi başlarına bir alandır ama önemlidir.

    ama mesela nükleer enerji mühendisliği var bu ülkede, doğrudan işsiz yetiştiriyor. halbuki ne güzel nükleer enerji mühendisi olmuş adam ülke destek versin, gelişelim falan. ama olmuyor işte.

    elbette istisnaları var. dil bilen, kendini geliştiren adam iş bulur elbette. ama ortalama bir insan için gereksiz bu bölümler.

    niye tıp fakültesinin puanı en yüksek bu ülkede? herkes doktor olup gece gündüz çalışmaya mı meraklı? hayır işte. iş garantisi var, devlet seni zorla atıyor. türkiye'nin en iyi öğrencileri iş garantisi uğruna latince ders kitaplarına gömülüyor.

    mühendis olmayan bir öğrenciyim.
    ···
  13. 14.
    0
    adam haklı.

    bu dediği bölümlerde 0 mat neti yapıp giren var amk.
    ···
  14. 15.
    0
    @11 ben salağım, sen salakların kralısın. o dediğin adamlar üstün yaratıcılık, girişimcilik ve zekaya sahipler. ortalama insanlardan bahsediyoruz. anasını satayım o zaman sabancı ilkokul mezunu diye hiçbirimiz okumayalım.
    ···
  15. 16.
    +1
    @15 hangisine girecen lan 0 mat netiyle
    ···
  16. 17.
    0
    tamam amk petrol en süper mühendisliktir tamam ya tamam
    ···
  17. 18.
    +2
    @8 dıbına koyduğum odtü petrol ve doğal gaz mühendisliği mezunu bir tanıdığım iş yok diye sekreterlik yapıyor sen neden bahsediyorsun böyleeeee
    ···
  18. 19.
    0
    "kimya mühendisi" 4 ana mühendislikten biri lan
    korkarım gibmeye seni
    çoğalırsın diye
    ···
  19. 20.
    0
    zütünü endüstri mühendisleri gibsin emi evladım
    ···