Bu entry silinmiştir
  1. 1.
    0
    sonra senin gidip özgürce vurdurman
    ···
  2. 2.
    0
    yatıyom panpa kasma (bkz: tehlikenin farkında mısınız sabah olmak üzere)
    ···
  3. 3.
    0
    Biri 95 yaşında biri 92 yaşında karıkoca, boşanmak için hakimin
    karşısına çıkmış.
    Hakim üzülmüş, "yapmayın ya" demiş "yetmiş yıllık evlisiniz
    niye boşanacaksınız?"...
    "yok" demiş "adam
    biz çoktan boşanmaya karar verdikte
    çocuklar etkilenmesin diye, Ölmelerini bekledik."...
    ···
  4. 4.
    0
    değerlenir
    ···
  5. 5.
    0
    Boşanma sebebiyle maddi ve manevi tazminat talebi boşanma davasıyla birlikte istenebileceği gibi boşanma hükmünün kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içerisinde ayrıca bir dava açılarak da istenebilir.

    https://esranuraydemir.com/ankara-avukat/
    ···
  6. 6.
    0
    Uzun bir süredir, ülkemizde, boşanma davalarının sayısında çok ciddi artış yaşanmaktadır. Pandemi döneminde bu artışın çok daha fazla olduğu görülmüştür. Gerek özel sebepler, gerekse evli çiftlerin birbirlerine karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmemeleri boşanma davalarında ana etken olarak göze çarpmaktadır. Boşanma davalarında çiftler, süreci kolaylıkla yönetebilme ve bir hak kaybına uğramama adına uzman bir boşanma avukatından destek almaları uygun olacaktır. Boşanma ile ilgili genel bilgilere https://or.av.tr/faaliyet...aile-ve-bosanma-davalari/ adresinden ulaşabilirsiniz.
    ···
  7. 7.
    0
    taraflardan birinin, evlilik birliği gerçekleştikten sonra, evlilik birliği öncesinde (bekarken) yapmasında sakınca olmayan bir şeyi evlilik birliği gerçekleştikten sonra eşinden habersiz yapması sonucu meydana gelen hadiselerden biri.
    ···
  8. 8.
    0
    Boşanma, birçok insanın hayatında karşılaştığı zorlu bir dönemi temsil eder. Ancak, bu süreçte doğru hukuki rehberlik ve destekle, boşanma sürecini daha az stresli ve sorunsuz hale getirebilirsiniz. Bu bölümde aile ve boşanma davaları ile boşanma avukatı hakkında Detaylı bilgi vereceğiz. Boşanma avukatlarının rolünü, nasıl seçildiğini ve boşanma sürecine dair en çok merak edilen soruları ele alacağız. Çok merak edilen konuları içeren makale için https://www.bekpartners.c...z/aile-ve-bosanma-hukuku/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
    ···
  9. 9.
    -1
    evliliği bitirme işi
    ···
  10. 10.
    0
    Boşanma süreci çiftlerin veya yukarıda izah ettiğimiz şekilde taraflardan birisinin boşanma kararı alması ile başlar. Ancak aile mahkemesine verilecek bir dilekçe ile süreç yasal olarak başlamış olur. Ardından mahkeme ön inceleme yapar, tahkikat aşaması, sözlü yargılama aşaması ve hüküm ile birlikte karar verilmiş olur. Eğer kararın temyizi söz konusu olur ise yüksek mahkemenin kararı incelemesi ile karar kesinleşmiş olur.
    Aile Mahkemesine verilen dilekçe sonrası ortalama olarak 3 ile 6 ay arasında (bazen daha farklı süreler de olabilmektedir) duruşma günü verilir.

    Boşanma kararı alan çiftler mahkemeye başvurmadan önce anlaşmaya varabilirler. Bu anlaşma, mal rejimi, nafaka, çocukların velayeti v.b. gibi konularını içerebilir. Bu durumda gerçekleşen davaya anlaşmalı boşanma davası denir ve bu çok büyük bir aksilik olmaz ise tek celsede tamamlanabilir.

    Ancak ortada bir ihtilaf var ise bu sefer dava çekişmeli boşanma davası olarak görülmeye başlar. Bu da uzun zaman alabilecek bir süreçtir. Detay için https://aslanduran.com/bosanma-avukati/ adresi de ziyaret edilebilir.
    ···