1. 164.
    +1
    tam olarak ateist olmasam da agnostiğim ve müslümanlardan korkuyorum. net ortamında biraz daha rahat hissedebildiğim için böyle tartışmaları falan sık sık okumaya çalışıyorum (evet entry'lerin tamdıbını okudum) ve görüyorum ki her zaman dinciler kaybediyor.

    itiraz etmeyin giberim şu entryleri baştan aşşa tarafsızca bi okuyun bakalım kimin yorumları daha ele avuca gelir yorumlar kiminki sadece inanış ve nefrete dayanıyor.
    ···
  2. 163.
    0
    bende müslümanlardan korkarım ateist sayılırım tam olmasamda, içki içmem sigara ayda yılda bir otum yok tuzum yok . kimseye zararı olmayan kendi halinde yaşayan birisiyim, senin gibi cahilleri eksiliyorum iste
    ···
  3. 162.
    0
    not:babadan ogulayım
    ···
  4. 161.
    0
    @1 tam bi gerizekalı amk

    ahlaki değerler dinden öncede vardı ve dinden sonra da olacaklar. ahlak din tarafından oluşturulmuş bir şey değil; çarpıtılmış ve çalınmış bir şeydir.
    ···
  5. 160.
    0
    @161 çünkü dikkate alınmayacak biri olduğunu bana açık açık söyledin gerizekalı.
    niye alıyım dikkate ?
    ···
  6. 159.
    0
    @159 ananı gibtiğimin huursu dikkate almayacaksan neden gelip burada züt züt başlıklar açıyosun kendi içine sakla karşı görüşü dinlemeyeceksen huurnun evladı.
    ···
  7. 158.
    0
    tanrının varlığına karşı çıkılan noktalar

    tanrı fikrine karşı çıkışta, ateizmin yeterli görmediği kanıtlar daha da çoğaltılmakla beraber 7 temel başlık altında irdelenebilir.

    --ilk neden--
    teist fikirde öne sürülen “ilk neden” savına ateistler, bu ilk neden fikrinin tanrı’ya uygulanmıyor oluşundan ötürü karşı çıkmaktadır. bu hususta tüm ateistler arasında görüş birliği söz konusudur. teistler ise, tanrı'nın "ilk neden" olduğu için tanrı olduğunu, tanrı'nın da nedenini düşünmenin kısır döngüye neden olacağından mantıksız olduğunu savunur.

    --düzen--
    evrenin düzenli ve uyumlu olduğu fikrine ateistler birkaç noktada karşı çıkmaktadırlar. bunlardan ilki, kaotik evrende düzenli alt parçacıkların olabileceği fikridir. ikincisi, herhangi bir düzenin kesin olarak zeka gerektirdiği görüşünün dayanak açısından yetersizliğidir.

    --ahlaksal savlar ve adalet fikri--
    tanrı olmazsa ahlak veya adalet olmayacağı savına ise ateistler, bunun sadece insanca bir temenni olduğu ve bir varlığın ispatı için herhangi bir delil niteliği taşımadığı gerekçesi ile karşı çıkmaktadırlar.

    --sonsuzluk--
    sonsuzluk fikrini insanın kavrayamaması ile sonsuzluğu kavrayabilen bir varlığın var olması arasında nedensel bir ilişki göremeyen ateistler, bu iddianın hiçbir şekilde kanıt içermediğini savunmaktadırlar.

    --imam gazali’nin inanmakla ilgili görüşü--
    “ya varsa” ile özetlenebilecek bu iddiaya göre inanan insanın kaybedecek bir şeyi yoktur, ancak inanmayan insan sonsuz hayatı kaybedeceği gibi cehennem azabı ile karşılaşacaktır. bu fikir, ateistler arasında “tüccar mantığı” olarak değerlendirilmektedir. ateistlere göre, bir şeyin var olması ile değil de bu işten çıkar sağlamaya odaklanan politik anlayışların felsefi açıdan herhangi bir değeri yoktur.

    --her şey mümkün olanın en iyisidir--
    doğadaki ahenk ve uyum konusundaki teist iddiası konusunda ateistlerin görüşü tamamen doğal seçilimle ilintilidir. uyumlu olmayanın elenmesi ilkesine dayanan bu olay sonucunda ortaya son derece uyumlu bir yapı çıkmaktadır. bu olgudan yararlanan ateistler, teistleri “insan burnunun gözlük takmak için yaratıldığı” örneğiyle de eleştirirler.

    --mantıksal ve ontolojik kanıtlar--
    mantıksal akıl yürütmelerle tanrı’nın varlığını ispatlama çabaları olarak özetleyebileceğimiz bu maddenin en bilinen örneği descartes’in tanrı kanıtıdır. bu kanıt, tanrı’yı düşünüyorsak demek ki o vardır, olmayan bir şeyi düşünemeyiz temeline dayanır. ateistler bu iddiaya pek çok kurgusal kahramanla karşılık vermektedirler. kanatlı at pegasusu, boynuzlu at unicornu ya da noel baba’yı da aklımızda canlandırmamıza rağmen gerçek hayatta karşılıklarının olmadığını ifade ederler. /wiki

    Özet: okuyun amk, ölmezsiniz korkmayın.
    Tümünü Göster
    ···
  8. 157.
    0
    birde bana beyin fakiri diyo. ulan ateistler her türlü kötülüğü yapar derken zaten bakış açının genişliğini gösterdin.
    ne kadar dar görüşü olduğunu gösterdin bide gidip gibimsonik şakirt videosu gösteriyo. ulan amcık einstein ateist değildi diyemi ateist olmuyorsun. farkımız bu.sen düşünmüyorsun. kendi fikirlerin yok.
    ···
  9. 156.
    0
    @157 ulan başında yalandınız hala yalansınız hayatınız yalan sizin senin dediklerinimi dikkate alacam ben ?
    ···
  10. 155.
    0
    @156 lan bin kurusu seni gibmek için delile ihtiyaçmı var yarramın başı kopyala yapıştırını yesinler senin söyle dök içini hepsini zütüne teker teker sokmayan senin gibi olsun
    ···
  11. 154.
    0
    @144 bumu senin delilin. bununlamı yetiniyosun.
    kötülük inançsızlıktan gelir yani.
    kötülük insanın içinden gelir, ister inançlı ol ister inançsız. inançlı insanların önemli bi kısmının böyle olmalarının sebebi zaten kalplerinde en başta var olan kötülük ve bu kötülüğü bastırma isteği,bir kısmıda zaten en başta dindar olduğundan dolayı bir kısım duygularını bastırdıklaır için kötülüğe yöneliyorlar, sonrada tanrıdan veya allahtan af diliyorlar. bana böyle şeylerle geleceğine yazdıklarımı oku biraz adam olursun.
    ···
  12. 153.
    0
    @146 beyin fakiri kardeşim benim ben başından beri doğru yerdeydim sen yanlış yerdeydin.
    eğer beğenmediysen buyur sen gibtir git. hadi sende gittide ortam yap marjinal görün ben ateistim diye artistik yap millete tartışmaya gelincede kopyala-yapıştır amk puhahahah :D
    sen gelirken biz gidiyoduk.
    ···
  13. 152.
    0
    yahudilik, hıristiyanlık ve i̇slamiyet'in en önemli ortak noktası ve en temel özelliği mutlak bir tanrıya olan inançtır. her üç dinde de tanrının evreni yoktan var ettiği ve tüm yaratıklarının üzerinde mutlak hakimiyeti olduğu inancı vardır. tanrının yaratıklarından olan insan ise yaratıcısına mutlak bağımlıdır, günahkardır ve hayatı, ancak tanrısının buyruklarını sorgusuz yerine getirdiği sürece bir anlam kazanabilir. ateizmin çok çeşidi olmakla birlikte tüm kolları böylesi bir inanışı reddeder.(Wiki)
    ···
  14. 151.
    0
    Ateist: ateist, tanrı veya tanrıların varlığını hayal ürünü bulan kişidir. ateizm bir inanç değildir. çoğu zaman yanlış ifade edildiği şekli ile (tanrıtanımaz kelimesinde olduğu gibi) tanrıyı inkar eden kişi değildir. çünkü "inkar" varolan bir şeyin reddedilmesi anlamı taşır, oysa ki ateistlere göre tanrı varolmadığı için onun "inkar edilmesi" de yanlış bir terminolojik kullanım olacaktır. (wiki)
    ···
  15. 150.
    0
    @133 ndqlknqdwnwqnwqwqnj dıbına koyim senin boşuna cevap yazmayın bu mala. cidden yazmayın. 17 yaşında falan.
    ···
  16. 149.
    0
    145 komeıdısın ya berber olayınıda anlatsana
    ···
  17. 148.
    0
    @1 provakatör!
    ···
  18. 147.
    0
    @139 her entryni yeniden okudum ve hayatınsenin için nekadar değersiz olduğunu anladım olaylara hep maddi açıdan bakıyosun dinde seni maddiyatlattırmış zaten.
    isktir git huur çocuğu yazık lan size sefilsiniz amk sefilsizni.
    hayıtın değerini bilmeyen ahiretin ne olduğunu bilmeyen köpek sürülerisiniz hepiniz.
    ···
  19. 146.
    0
    @147 haklı
    ···
  20. 145.
    0
    dünyaya yapılan en büyük kötülük milliyetçilik ve dindir
    ···