1. 183.
    0
    koskoca demir gemiler nasıl denize batmıyor lan ufacık taş atsan batıyor halbuki
    ···
  2. 182.
    0
    @191 bunların hepsi kitapta yazıyor zaten
    ···
  3. 181.
    +1
    ayyy bu halk şok cahiiilxxxx böğğğ izmir ne quseeel böle laik laik içiyosss
    ···
  4. 180.
    0
    Nükleer füzyon, atom çekirdeklerinin birbirleriyle kaynaştırılmasıdır. Çekirdekler pozitif elektrik yüklü olduklarından ve bu nedenle birbirlerini ittiklerinden proton sayısı az olan çekirdekler daha kolay kaynaştırılabilir. Bu tür çekirdeklere sahip atomlar arasında, hidrojenin izotopları olan döteryum ve tritiyum atomları büyük önem taşımaktadır.
    ···
  5. 179.
    +1
    cahil olduğunu bilen kişi cahil değildir.
    ···
  6. 178.
    +1
    mesene varmı
    ···
  7. 177.
    +1
    çok haşa fethullah hoca
    ···
  8. 176.
    0
    dexer beyin konuşmalarını dinledim beni ikna etti. etmedi desem yalan olur. (bkz: bkz)
    ···
  9. 175.
    -1
    yaşasın kemalizm.
    ···
  10. 174.
    0
    tv izliyorum
    ···
  11. 173.
    0
    bizim televiziyonun markası filipis
    ···
  12. 172.
    0
    zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa anan anan xdxdxd zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ( cahillere cok agır hakaret oldu ama )
    ···
  13. 171.
    0
    @10 doqru soluon amq. hala anlamıs değilim
    ···
  14. 170.
    0
    tasaklarim gotumle es deger
    ···
  15. 169.
    0
    bakın bakın eğer şunu açık ve net söylüyorum, bu sektörde veya sektör dışında buradan açık açık söylüyorum ve diyorum ki, hiçbir allahın kulu bakın burdan söylüyorum, hangi kameraya, hiçbir allahın kulu, bırakın hele yüzyüze, yüzyüze bırakın, o face to face diyorum ya, geçtim onu, beni yetmiş milyon insanın önüne, sen ... ruhsuzsun, gerizekalısın, sende adam mısın, diyemez, eğer ruhlarımızı ortaya koyacaksak, allahımın üstüne yemin ederim ki, senin ruhun benim ruhumun önünde diz çöker tövbe ister.
    ···
  16. 168.
    0
    @2 gibmis atmsı
    ···
  17. 167.
    0
    @2 gibmis atmıs
    ···
  18. 166.
    0
    artis ne gezer la bazarda
    ···
  19. 165.
    0
    ?_???
    ···
  20. 164.
    0
    Özel Görelilik Kuramı ya da izafiyet teorisi, Albert Einstein tarafından 1905'te Annalen der Phygib dergisinde, "Hareketli cisimlerin elektrodinamiği üzerine" adlı 2. makalesinde açıklanan ve ardından 5. makalesi "Bir cismin atıllığı enerji içeriği ile bağlantılı olabilir mi?" başlıklı makaleyle pekiştirilen fizik kuramıdır.

    Göreliliğin Özel Teoremi 1905 yılında Albert Einstein tarafından "Hareketli Cisimlerin Elektrodinamiği Üzerine" isimli yayınında ortaya atılmıştır. Teoreme göre, bütün var­lıklar ve varlığın fizikî olayları izâfidir. Zaman, mekân, hareket, birbirlerinden bağımsız değildirler. Aksine bunların hepsi birbirine bağlı izafî olaylardır. Cisim zamanla, zaman cisimle, mekân hare­ketle, hareket mekânla ve dolayısıyla hepsi birbiriyle bağımlıdır. Bunlardan hiçbiri müstakil değildir, Kendisi bu konuda şöyle demektedir:
    « Zaman ancak hareketle, cisim hareketle, hareket cisimle vardır. O halde; cisim, hareket ve zamandan birinin diğerine bir önceliği yoktur. Galileo'nin Görelilik Prensibi, zamanla değişmeyen hareketin göreceli olduğunu; mutlak ve tam olarak tanımlanmış bir hareketsiz hâlinin olamayacağını önermekteydi. Galileo'nin ortaya attığı fikre göre; dış gözlemci tarafından hareket ettiği söylenen bir gemi üzerindeki bir kimse geminin hareketsiz olduğunu söyleyebilir. »

    E=mc²

    Einstein'ın teorisi, Galileo'nin Görelilik Prensibi ile doğrusal ve değişmeyen hareketinin durumu ne olursa olsun tüm gözlemcilerin ışığın hızını her zaman aynı büyüklükte ölçeceği önermesini birleştirir.

    Bu teorem sezgisel olarak algılanamayacak, ancak deneysel olarak kanıtlanmış birçok ilginç sonuca varmamızı sağlar. Özel görelilik teoremi, uzaklığın ve zamanın gözlemciye bağlı olarak değişebileceğini ifade ederek Newton'ın mutlak uzay zaman kavrdıbını anlamsızlaştırır. Uzay ve zaman gözlemciye bağlı olarak farklı algılanabilir. Bu teorem, madde ile enerjinin ünlü E=mc² formülü ile birbirine bağlı olduğunu da gösterir (c ışık hızıdır). Özel görelilik teoremi, tüm hızların ışık hızına oranla çok küçük olduğu uygulama alanlarında Newton mekaniği ile aynı sonuçları verir.

    Teoremin özel ifadesiyle anılmasının nedeni, görelilik ilkesinin yalnızca eylemsiz gözlem çerçevesine uygulanış şekli olmasından kaynaklanır. Einstein tüm gözlem çerçevelerine uygulanan ve yerçekimi kuvvetinin etkisinin de hesaba katıldığı Genel Görelilik Teoremini geliştirmiştir. Özel Görelilik yerçekim kuvvetini hesaba katmaz ancak ivmeli gözlemcilerin durumunu da inceler.

    Özel Görelilik, günlük yaşamımızda mutlak olarak algıladığımız, zaman gibi kavramların göreli olduğunu söylemesinin yanı sıra, sezgisel olarak göreceli olduğunu düşündüğümüz kavramların ise mutlak olduğunu ifade eder. Birbirlerine göre hareketi nasıl olursa olsun tüm gözlemciler için ışığın hızının aynı olduğunu söyler. Özel Görelilik, c katsayısının sadece belli bir doğa olayının -ışık- hızı olmasının çok ötesinde, uzay ile zamanın birbiriyle ilişkisinin temel özelliği olduğunu ortaya çıkarmıştır. Özel Görelilik ayrıca hiçbir maddenin ışığın hızına ulaşacak şekilde hızlandırılamayacağını söyler.
    Tümünü Göster
    ···