1. 401.
    0
    gecen gün yine montla sıcıyorum...
    ···
  2. 402.
    0
    Yok mu lan aranızda uzman. 1000 1500 tl bütçe var fakir muallakler. Aklımda 4s var aslında ama kasar mı bilmiyom bide eski cihaz 1300 tl vermek mallık mı olur acep. Aradığım şey dokunmatiğin iyi olması, ekran kalitesi vede hızlı olması.
    ···
  3. 403.
    0
    Yok mu lan aranızda uzman. 1000 1500 tl bütçe var fakir muallakler. Aklımda 4s var aslında ama kasar mı bilmiyom bide eski cihaz 1300 tl vermek mallık mı olur acep. Aradığım şey dokunmatiğin iyi olması, ekran kalitesi vede hızlı olması.
    ···
  4. 404.
    0
    upupupupupupup
    ···
  5. 405.
    0
    zart-zurt sorunsalı , bu ülkenin hepsi cahil , belli başlı bazı müzik gruplarını anasından-babasından daha çok savunmak sevmek
    ···
  6. 406.
    0
    Ananananna
    ···
  7. 407.
    0
    aşkım geçen yine bigibletten düşüyorum...
    ···
  8. 408.
    0
    diyalektik materyalizm evrensel gelişmenin genel yasalarını ve inceleme yöntemini kapsayan bilimsel-düşünsel
    dünya görüşüdür
    ···
  9. 409.
    0
    atatürkün değerini bilemiyorlar hede hüde
    ···
  10. 410.
    0
    vosvos bar harika bir yer. hobbitin yarısında filmden çıktım. amk vosvos resmen türkü bar. adam sabredemeden anasının amındanda yarıda çıkmış 4,5 aylık.
    ···
  11. 411.
    0
    x'in y şarkısına bayılırım. hiç sıkılmadan dinlenir. başka diyarlara zütürür.
    ···
  12. 412.
    0
    Karl Heinrich Marx (okunuşu: Karl Haynrih Marks) (5 Mayıs 1818 Trier - 14 Mart 1883 Londra) 19. yüzyılda yaşamış filozof, politik ekonomist ve devrimci. Komünizmin kuramsal kurucusudur. Birçok politik ve sosyal konuda fikri olmakla beraber, en çok Komünist Manifesto'nun (1848) giriş cümlesinde özetlediği tarih analiziyle tanınır: "Şimdiye kadarki bütün toplumların tarihi, sınıf savaşımları tarihidir."[1] Marx, bütün sınıflı toplumlarda olduğu gibi kapitalizmin de kendini yok etmeye yol açacak içsel dinamikler barındırdığına inanırdı; onun düşüncesine göre, nasıl ki kapitalizm eskimiş feodalizmin yerini aldıysa, sınıfsız bir toplum olan komünizm de "devletin proletaryanın devrimci diktatörlüğünden başka bir şey olmadığı" siyasal geçiş sürecinden sonra onun yerini alacaktır.[2]

    Marx, sosyoekonomik değişimlere belirli bir tarihsel zorunluluk perspektifinden bakardı; ona göre kapitalizm, yapısal durumunun dinamiği ve çatışması sonucu yerini komünizme kesin olarak bırakacaktır:

    « Modern sanayinin gelişmesi, burjuvazinin ayaklarının altından bizzat ürünleri ona dayanarak ürettiği ve mülk edindiği temeli çeker alır. Şu halde, burjuvazinin ürettiği, her şeyden önce, kendi mezar kazıcılarıdır. Kendisinin devrilmesi ve proletaryanın zaferi aynı ölçüde kaçınılmazdır. »
    (Komünist Manifesto [3])
    Marx, bu değişimin organize bir devrimci hareketle geleceğini düşünür; bu değişim, ancak uluslararası işçi sınıfının birleşik hareketiyle meydana gelecektir: "Bize göre komünizm, ne yaratılması gereken bir durum, ne de gerçeğin ona uydurulmak zorunda olacağı bir ülküdür. Biz, bugünkü duruma son verecek gerçek harekete komünizm diyoruz. Bu hareketin koşulları, şu anda varolan öncüllerden doğarlar." (- Alman ideolojisi)

    Marx yaşadığı dönemde dünya çapında ünlü bir isim sayılmasa da, ölümünden kısa bir süre sonra düşünceleri dünya işçi hareketine yön vermiştir. Marksist Bolşeviklerin Rusya'da Ekim Devrimi'ni gerçekleştirmesi bunun en büyük örneğidir. 20. yüzyılda dünyada Marksist düşünce hemen hemen bütün ülkelerde taraftar bulmuştur. Marksizm, akademik ve politik çevrelerde en çok tartışılmış konulardandır.
    ···
  13. 413.
    0
    sa beyler
    ···