1. 51.
    0
    @40 çok gibik sormuşsun amk anlatım bozukluklarıyla dolu. "yani maymunlar orangutanlar insanların olduğu değilde beynini kullanmış başka canlı neden olmamış yani onları biz öldürmedik onları şu koca dünyada sonuçta yani dünyanın farklı yerlerinde " bu nedir zütveren ?
    ···
  2. 52.
    0
    gibilebilir bi şey mi ?
    ···
  3. 53.
    0
    @42 değişmeyen hiçbir canlı yoktur arkadaşım. mesela atıyorum değişmeyen(evrimleşmeyen) deniz yıldızı iddiasını ele alalım. eğer gerçekten de değişmeyip hep aynı kalsaydı 1 tane deniz yıldızı türü olurdu. ama biz bugün biliyoruz ki binlerce ayrı deniz yıldızı türü var.
    ···
  4. 54.
    0
    panpa bana 20 yas dislerinin neden evrimsel sebeplerle yok oldugunu dogal seleksiyon'la aciklar misin?
    ···
  5. 55.
    +1
    @45 olmadı panpa tatmin olmadım. bu açıklamana göre aramızda hala homo erectus'lar, homo habilis'ler ve bilimum homo ciksüeller yaşaması lazımdı.
    ···
  6. 56.
    0
    @43 aha böyle ol aq soruyu anlamadım de bin gibi soramamışsın de karı gibi laf çaktırmak nedir aq

    ben öğrendim cevabımı cevabı bulmama yönlendirdiğin için sağol...

    uyumadan önce bir soru daha "evrim teorisinin gerçeklememesi olabilir mi?"
    elbet birileri sorucak.
    ···
  7. 57.
    0
    @47 kardesim, @45'in aciklamasi mantikli, soyu tukenen binlerce de deniz yildizi turu var.
    ···
  8. 58.
    0
    dur yanlış anlamış da olabilirim. yani sen o fosillerin gerçek olmadığını mı söyledin?
    ···
  9. 59.
    0
    @cimanur, panpa benim soruma acil cevap ver panpa!

    "20 yas dislerinin neden evrimsel sebeplerle yok oldugunu dogal seleksiyon'la aciklar misin? " vallahi kafayi yicem, bulamadim bi turlu mantikli aciklama.
    ···
  10. 60.
    -1
    @46 homo genusuna gelip artık ateşi kontrol etmeyi öğrendiğimizde yemeklerimizi pişirmeye başladık. başta çiğneme kaslarımız çok kuvvetliydi ve o da kafatası kemiklerine bağlıdır. doğal olarak kafatasımız büyük ve genişti. hatta daha eski türlerde kafatası üzerinde sagittal crest adında bir çıkıntı vardı, capsi burada: http://australianmuseum.n...es/9668/DSC_00032_big.jpg

    zamanla yemekler pişince çiğneme kasları zayıflamaya başladı, çünkü buna gerek yoktu. bu da kafatası kemiklerimizin incelmesine yol açtı ki, doğal olarak beyne de daha fazla yer kaldı.

    doğal seçilim açısından 2 ayrı önemi vardır
    1-)türe yük olan organ veya dokular elenebilir
    2-)beyin gelişimi insan türüne fayda sağlamıştır. çiğneme kaslarının zayıflaması sonucu kafatası kemiklerinin küçüldğünü ve beyne daha fazla yer kaldığını söylemiştim. doğal olarak bu türler seçilir.

    ha unutmadan, çiğneme kaslarının, çenenin ve kafatası kemiklerinin küçülmesi, 20 lik diş dediğimiz dişlere alan bırakmamıştır, bu yüzden sık sık sorun çıkarırlar. ama zamanla evrimsel süreç onları tamamen eleyebilir.
    ···
  11. 61.
    0
    olmadi cok ayip gibertilir mi baslik
    ···
  12. 62.
    0
    modern evrim teorileri hayatın kökenini maddelere kadar indiriyor mu? ibni sina taşa toprağa kadar indiriyordu galiba.
    ···
  13. 63.
    0
    1- dünyada şuan kaç çeşit tür canlı yaşıyor olabilir(farzedelim 3,5 milyar)(bunu ben attım ama bakterilerden balina ya kadar ve aynı türün farklı modellerine kadar belki sayı dahada artar. , ilk canlının ortaya çıkma zamanı tahmini 3,5 milyar yani hersene yeni bir tür ortaya çıkmış ama nedense 300 milyon yıllık canlılar var?
    2-bazı güvercinler neden takla atar( ben yatıyorum 2. soruya tübitakın verdiği cevap yanlış
    ben bizzat güvercin besleyen biri olarak bir ara burada yazacağım). kafan karışacak (veya toparlanacak:))
    ···
  14. 64.
    0
    @50 arkadaşım o adamın gösterdiği hangi fosil doğru ? doğru bile olsa sen sadece tiplerine bakıp aa aynıymış mı diyeceksin? bunu diyebilmen için o canlıya detaylı olarak laboratuarda analiz etmen lazım. aramızda hala neden homo erectuslar yaşasın ? bugün bile bildiğimiz kadarıyla 14 ayrı insan türü vardı ve sonuncusu 23 bin yıl önce yok oldu. bizim de fazla zamanımız kaldığını düşünmüyorum açıkçası.
    ···
  15. 65.
    0
    @57 indiriyor hatta big bangteki patlayan parçacığa kadar iniyor = ) ama onunla biyoloji ve antropolojiden çok fizik ilgileniyor.
    ···
  16. 66.
    0
    @58 güzel soru lan. birinci soru tabi ki
    ···
  17. 67.
    0
    @55 panpa, ok bunlari ben de okuyorum da tatmin edici degil. Diyelim ki bir A mutasyonu buna sebep oluyor...
    simdi bu A mutasyonu, bundan 40 bin yil once olusmus olsun mesela.

    Simdi bir sekilde bu genin varligini surdurebilmesi icin, hem nesilden nesile aktarilmasi lazim, hem de oyle bir avantaj saglamali ki 20'lik yas disi olanlara oranla mesela daha uzun sure hayatta kalabilsinler, ya da daha cok ureyebilsin ki gen yayilsin. Iste bu dogal secilim icin avantaj yaratan faktoru bulamadim *
    ···
  18. 68.
    -1
    @58 ulaşabildiğimiz en eski canlı fosili 3.8 milyarlık bakteri fosilidir. her sene yeni bir tür ortaya çıkmış nedir lan ? böyle bir zorunluluk mu var? aslında bu soruyu sorulmamış kabul etmem lazımdı :(
    ···
  19. 69.
    0
    ne sorsun bu ayılar sana. anlatamassın.
    ···
  20. 70.
    0
    @61 2. soruda güzel ama şuan anlam veremeyebilirsin.bir ara uzunca sorarım. şimdi çıkıyorum
    ···