1. 1.
    0
    zeki binler ve kendini zeki sanan yavşaklar. buyrun size soru

    0 celcius derecedeki bir havanın sıcaklıgını 2 katı kadar arttırısak havanın son sıcaklığı kaç celcius olur ?

    edit: henüz bilen yok beyler @8 başta iyi başladı ama sıçtı 64f diyen arkadaş var ama oda yanıldı celcius ve fahrenheitin donma ve kaynama noktaları arasındaki değerler eşit değil o yüzden o şekilde hesaplanamaz.

    bi arkadaşta bilgi sorusuyla zeka ölçüyo demiş. o gerizekalı 0 derecenin 2 katı hakkında bir bilgiye , bilgiyi geçtim bi fikre bile sahip değilse zaten hiç konuşmayacagım bile.

    edit2: cevap gelmedi ipucu vereyim 0 değil ayrıca 0 celcius derecenin 2 katında bir sıcaklık değeri vardır.

    edit3: 2. sayfada bi kişi nasıl yapılacagını biliyor ama soruyu iyi okumamış ve celciusa geri çevirmemiş

    özet: hala cevap yok

    battlehunter bilmiş beyler cevap 546,3 celcius derece
    ···
  1. 2.
    0
    64 F madafaka
    ···
  2. 3.
    0
    reis bu işlerden pek anlamam ama matematiksel olarak 0 santigrat dereceyi ikiyle çarparsak yine 0 çıkar amk. @2 fahrenayt cinsinden hesaplamış galiba fakat şu en cahil insanlar tarafından bile bilinen bir durumdur ki sıcaklığın kat cinsinden hesaplanması mantıksız olmakla kalmayıp dinimizcede caizdir. liseden aklımda kalanlar bunlar panpa vesselam
    ···
  3. 4.
    0
    0 diye ümid ediyorum
    ···
  4. 5.
    0
    Baska bir cinse çevirip çarpıp sonra tekrar celciusa çevirmek lazım diye düşünüyorum ama ona kim uğraşacak
    ···
  5. 6.
    0
    soru mantıksız. sıcaklık kavramında 2 katı 3 eksiği falan diye kavramlar olamaz. kısacası 10 derecelik havanın 2 kat sıcağı 20 değildir.
    ···
  6. 7.
    +3 -2
    Aslında havanın “iki kat” soğuması veya ısınması ile hava sıcaklığının iki kat azalması veya artmasının aynı şey olup olmadığı ve "soğumanın ne olduğu" da tartışılabilir. Ama burada hava sıcaklıkları ile havanın hissedilir soğuma veya ısınmasının birbirleri ile birebir olarak ilişkili olduğu ve değiştiğini kabul edelim. Burada “iki kat artma” ile “iki katına çıkmak” arasındaki farka da ayrıca dikkat etmeliyiz. Havanın “iki kat” soğumasını, “mevcudun iki katı kadar azalması” olarak alalım.

    Önce, örneğin diyelim ki soru, hava sıcaklığı -10°C ve yarın hava iki kat daha soğuk olursa hava sıcaklığı ne olur? Şeklinde olsaydı yanıt: -10 + 2 x (-10) = -30°C olacaktı. Fakat benzer şeyi 0°C için düşünürsek yanıt: 0 – 2 x 0 = 0°C oluyor! Zaten bu sorudaki esas zorluk da bugünkü hava sıcaklığının 0°C olmasında yatmakta. Sıfırın çarpma işleminde yutan eleman olmasından dolayı, sıfır neyle çarpılırsa çarpılsın sonuç yine sıfır olmakta. Diğer bir deyişle havanın iki kat soğumasına rağmen hava sıcaklığının değişmeden sıfır derecede kalması gibi tuhaf bir durum ortaya çıkmaktadır.

    Bu problemi hava sıcaklığını Celsius yerine Fahrenheit olarak düşünerek aşabiliriz diye düşünebilirsiniz. Diğer bir deyişle hava sıcaklığını 0°C yerine bir de 32°F olarak düşünelim. Bu durumda soru “bugünün hava sıcaklığı 32°F ve yarının bugüne göre iki kat daha soğuk olacağı düşünülürse yarın hava sıcaklığı kaç derece olacak?” şekline dönüşebilir. iki kat soğuyan hava ile birlikte hava sıcaklığın da iki kat azalması durumunda –32°F, yani –35.6°C olacak! Bu soğuma, –10°C’lik hava sıcaklığında olduğundan bile daha, fazla oldu!

    Ayrıca Fahrenheit ve Celsius ölçeklerindeki aralıklar birbirinde farklı olduğu için bu tür doğrudan dönüşümler ile bu hesabın yapılması da doğru değildir. Celsius’da sıcaklığın donma noktası ile kaynama noktası arası 100 parçaya bölünmüşken, Farenheit’ta bu aralık 180 eşit parçaya bölünmüştür. Diğer bir deyişle, ikisinde de, örneğin, 10 derecelik bir sıcaklık artışı ve azalışı aynı şeyler değildir; 10°F’lik bir sıcaklık değişimi yaklaşık olarak 5°C’lik bir sıcaklık değişimine karşılık gelmektedir.

    Bu problemi çözmek için sıfır süreksizliğini bir şekilde aşmak gerekiyor. Lafı daha fazla dolandırmadan 0, +1 ile –1 ortasında yer aldığına göre, sonuçta yanıt da bu değerlerin yanıtları ortasına olmalıdır diye de düşünebilirsiniz. Diğer bir deyişle 1 - 2 x 1 = -1°C ve-1 + 2 x (-1) = -3°C olduğuna göre 0°C için–2°C olmalıdır diye bir başka yanıt çıkıyor karşımıza... Bunun gibi daha bir çok "çözümler" üretmek ve sonra da onları çürütmek mümkün...

    Şunu ilave etmeden geçemeyeceğim havanın kat "kat soğuması" ya da kat kat ısınması şeklindeki ifadeler dil bakımından da doğru değildir. Yarın, bugüne göre, örneğin “10 derece ısınacak” filan desek ne böyle bir felsefik soru ortaya çıkacaktı ne de bir paradoks yaşayacaktık.
    Tümünü Göster
    ···
  7. 8.
    0
    onu bilmemde anana bi sokayım ateşi sıfıra iner açık ve net eminim
    ···
  8. 9.
    0
    bilgi sorusuyla zeka ölçebilen bir gerizekalı var karşımızda.
    ···
  9. 10.
    0
    @8 ne yaptın öyle lan
    ···
  10. 11.
    0
    vuuvv @8 mahvetmiş
    ···
  11. 12.
    0
    @8 bu soruyu sormasını mı bekliyodun amk
    ···
  12. 13.
    0
    -16 pamp
    ···
  13. 14.
    0
    bilen yok daha
    ···
  14. 15.
    0
    up up up
    ···
  15. 16.
    0
    2 cellllllll
    ···
  16. 17.
    0
    domalışına göre değişir.
    ···
  17. 18.
    0
    keşke baban spermleri celcius felan dinlemeden buzluğa atıp dondurma niyetine yalasaymış amk.
    ···
  18. 19.
    0
    12.5 falan
    ···
  19. 20.
    0
    @8 gibildi beyler
    ···