1. 1.
    0
    içeri girince o sıcak ortamı hissetmek gibisi yok. tıpkı anne karnındaki sıcaklık gibi.
    ···
  1. 2.
    0
    adam anasının karnına sokmuş.
    ···
  2. 3.
    0
    lafı nerenden anlıyosun be hacı @2 sana diyorum
    ···
  3. 4.
    0
    ben eşşek zütünden şaşmam arkadaş
    ···
  4. 5.
    0
    başlığı okurken bi hareketlenme oldu bende.
    en iyisi bi 31 çekip geleyim ben. tamam bye.
    ···
  5. 6.
    0
    @3 aga başka türlü annenin karnındaki sıcaklığı hatırlayamazsın.
    ···
  6. 7.
    0
    Şizofreni; düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı, genellikle gençlik çağında başlayan bir ruhsal hastalıktır.

    Şizofreni kelimesi, Yunanca ayrık veya bölünmüş anldıbına gelen "şizo" (schizein, Yunanca: σχίζειν) ve akıl anldıbına gelen "frenos" (phrēn, phren- Yunanca: φρήν, φρεν-) sözcüklerinin birleşiminden gelir.[1] Anlatılmak istenen kişinin iki kişilikli olması değil, aynı anda iki farklı gerçekliğe inanmasıdır. "Gerçek gerçeklik" normal, sıradan bir insanın algılamasına denk düşerken, "ikinci gerçeklik" sağlıklı bir insanın anlayamayacağı, çoğu kez belli bir sisteme dayalı bir gerçekliktir.

    Şizofreninin ömür boyu görülme sıklığı genel nüfusta %0,5-1'dir.[2][3][4] Ancak kan bağı olan akrabaları arasında şizofreni hastaları bulunanlarda, şizofreni görülme sıklığı genel toplumdan daha yüksektir. Şizofrenide genetik faktörlerin rolü iyi tanımlanmış olmakla beraber, bu hastalık yalnızca kalıtımsal faktörlerin değil, birçok koşulun bir araya gelmesi ile oluşur. Yani şizofreni genetik ve çevresel faktörlerin rol aldığı oldukça kompleks bir hastalıktır.

    Günümüzde şizofreni tedavisinde çok yönlü bir yaklaşım yararlı bulunmaktadır. Güncel tedavide temelde antipgibotik ilaçlar kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra pgiboterapiler ve diğer pgibososyal yaklaşımlara da başvurulmaktadır. Antipgibotik ilaçların şizofrenide dopamin varsayımını doğrular biçimde dopamin üzerinden etki ettikleri düşünülmektedir. Hastalığın özellikle akut döneminde hastaların hastanede yatarak tedavi görmesi gerekebilir.

    Birçok alttipi bulunan şizofreni çok değişik gidiş ve sonlanış gösteren süreğen bir bozukluktur. Şizofrenide hastalığın gidişi her birey için farklı biçimde gelişebilir. Hastalığın popüler kültürdeki olumsuz imajına rağmen, hastaların çok büyük kısmı tedaviden fayda görebilirler. Ama hastaların yaklaşık %25-30'u ne tür sağaltım yapılırsa yapılsın belirgin bir iyileşme gösteremez ve ciddi yetiyitimleri olabilir.[4]
    ···
  7. 8.
    0
    @5 entri nik
    ···
  8. 9.
    0
    @4 onlar çok büyük oluyor hacı o değilde ben yavru zürafa amcığı gibmiştim bi keresinde. emiyor adeta emiyor
    ···
  9. 10.
    0
    @4 entri nik
    ···
  10. 11.
    0
    sadece hayal
    ···
  11. 12.
    0
    @9 benimki alışkanlık amk
    @10 ne diyon gülüm
    ···
  12. 13.
    0
    pempe panter gib geçer
    ···
  13. 14.
    0
    hiç gibmediğin belli amın evladı. türkiye'de pembe züt yoktur, kömür karası züt vardır.
    ···
  14. 15.
    0
    @13 ölmedi mi o ama olsun soğuk soğuk olunca farklı bi deneyim olur
    ···
  15. 16.
    0
    ne biliyim züt iyi degil ya bazen sürprizlero luyor şimdi detaya girmeyeyim, taze amcıktan sasmıcan abi

    oyşşş lokum lokum
    ···