1. 1.
    +4
    en gibik yönetim şeklidir. herkesin oyu bir olamaz. aysu kayacı haklı.
    ama çoban demesi yanlıştı. bilgi üniversitesinde okuyan ve mikrofon uzatıldığında yaşar büyükanıtın partisine oy vermiycem diyen bi amlıyla benim oyum bir olamaz.
    herkes oy kullancak diye de bi saçmalık olamaz
    zeka testi yapıp nitelikli 100.000 kişi oy kullanırsa emin olun bu ülke daha iyi yerlere gelir.
    ha ben demiyorum çok zekiyim elbet benden de zeki insanlar var belki o 100.000 nin içine bile giremem. ama en acil çıkış yolu nitelikli insanların oy kullanması. buda bir sınavla yapılmalı
    ···
  2. 2.
    0
    Bence demokrasiye ihtiyaç yoktur
    hatta zararları faydasından daha fazladır
    ben böyle düşünüyorum
    karşı çıkan varsa tartışalım
    ···
  3. 3.
    0
    @1 http://inciswf.com/1298832300.swf
    ···
  4. 4.
    0
    demokrasi, devletin yozlaşmasının en büyük sebebidir.
    ···
  5. 5.
    0
    @1 zaten seçimde nitelikli insanlar "seçim" yapıyor. Sen seçim mi yaptın? önüne iki tane resim koydular birini işaretledin, sanki bir anlamı varmış gibi. ama bazı "nitelikli insanlar" yönetim seçip, yönetim değiştirebiliyorlar. ve bizim ruhumuz duymuyor çoğu zaman.
    ···
  6. 6.
    0
    @2 adamlar zeki olmasa orada ne işleri var?
    ···
  7. 7.
    0
    haksızsın panpa lakin geri zekalının sorunlarıyla zekinin ve orta direğin sorunları bir değil o yüzden onlar için ayrı ayrı partiler var tümden zekiler verirse oyu geri zekalıların ne istediklerini kim soracak
    ···
  8. 8.
    0
    haklısın panpa ama orada yine işler döner. parayı basıp kendi adamlarını sokarlar o 100.000 in içine. zor iş yani senin dediğin
    ···
  9. 9.
    0
    @1-2 adamlar haklı beyler
    ···
  10. 10.
    0
    BENCE OY VERENLERiN DEĞiL OY ALANLARIN ZEKi OLMASI LAZIM *
    ···
  11. 11.
    0
    "Eski Yunan'da Demokrasi fikri ilk ortaya çıktığında Sokrates bu fikri hiç benimsemediği gibi şiddetle de karşı çıkmıştır. Hatta Platon'un yazılarından da öyle anlıyoruz ki Sokrates'in iddıbına sebep de demokrasiye karşı oluşudur.
    Bir gün Sokrates yine öğrencileriyle sohbet ederken bir öğrencisi Sokrates'e sorar:

    Öğrenci: Eğer demokrasi çoğunluğun kararını kabul etmekse adil olan da bu değil midir? Mesela yüz kişinin oy kullandığı bir yerde elli bir kişinin kararına mı uymak daha adil ve doğru olur, yoksa kırk dokuz kişinin kararına uymak mı? Hem çok mümkündür ki daha çok insanın daha az insandan yanılma ihtimali daha azdır. Şu halde sizin demokrasiye karşı çıkmanız doğru olmadığı gibi haklı da sayılmaz.

    Bunun üzerine Sokrates her zaman olduğu gibi soru cevap yöntemini kullanarak o öğrenciye önce sorar:

    Sokrates: Bize söyler misin, bilge olmak mı daha zordur yoksa cahil olmak mı daha zordur?

    Öğrenci: Elbette ve hiç şüphesiz bilge olmak daha zordur. Bilge olmak için çok okumak araştırmak ve yorulmak gerekirken cahil olmak için bir şey yapmaya gerek yoktur.

    Sokrates: Peki o halde bize yine söyler misin toplumlarda cahil insanların sayısı mı çok olur yoksa bilge insanların sayısı mı çok olur?

    Öğrenci: Elbette ve hiç şüphesiz cahil insanların sayısı fazla olur.

    Sokrates: Peki bize yine söyler misin bir gemide yüz yolcu bulunsa, geminin nerede nasıl hangi yönde yelken açması gerektiğini kaptan mı daha iyi bilir yoksa o yüz yolcu mu?

    Öğrenci: Eğer yolcular içinde denizcilik bilgisi olan yoksa pek tabi en iyi bilen kaptandır.

    Sokrates: Peki o halde diyebilir miyiz ki herkes her konuda karar veremez..!? Herkes bildiği yerde konuşmalı, her iş ehline verilmeli..?

    Öğrenci: Pek tabi olması gereken budur.

    Sokrates: Peki o halde bize yine söyler misin? Kimin hangi konuda bilgili olup olmadığını bilmeden sadece çoğunluk oldukları için kararlarını doğru bulmak, adil ve doğru olabilir mi? Hem sen de kabul ettin ki bir toplumda cahillerin sayısı bilgelerden hep daha çok olur."
    ···