/i/Yemek Giyim ve Seyahat

Yemek ve giyim hakkında her şey
  1. 1.
    +14 -21
    Domuz eti ilk olarak Çin'de M.Ö 5000 yılında evcilleştirilerek tüketimi başlanmış bir hayvandır. Yani 7000 bin yıldır tüketilmektedir.
    Üretimi kolay ve beslemesi masrafsız olduğundan karlı bir hayvancılıktır. Hem etçil hem otçul olan domuz, kendi dışkısıda dahil neredeyse her şeyi yiyebilmektedir.
    Çok hızlı büyür. Doğduktan 1-1.5 yıl sonra kesilebilecek durumu gelir. Kesim öncesi de min. 130 kg'ye ulaşır.
    Çok fazla doğum yapar. Bir dişi domuz bir yılda 15-20 yavru doğurabilir.
    Neredeyse her iklime elverişli olduğundan yetiştirilmesi kolaydır.

    Üretiminin ve satımının serbest olduğu ülkelerde tek başına et talebini karşılayabilecek kadar verimlidir. Bu sebeple bu ülkelerde et fiyatları ucuzdur. Zira Sığır-Koç-Koyun gibi hayvan etlerine oranla daha ucuzdur. Haliyle pazara da ucuzluk getirir.

    ilk yararı budur, karlıdır. Yukarıdaki bilgilere bakarsak diğer tüm hayvancılık türlerine oranla çok karlı olduğunu görebilir.

    Dünya Gıda ve Tarım Örgütünün(FAO) söylediğine göre, Dünya da toplam et tüketiminin %38 domuzlardan temin ediliyor. Bir çok insan domuz eti sayesinde protein ihtiyacını rahatça karşılayabiliyor.
    Protein ve Demir açısından çok zengin. 100 gram domuz etinde günlük demir ihtiyacımızın %15'ini karşılayabilecek kadar demir mevcuttur. Ayrıca yine 100 gramlık domuz etinde günlük protein ihtiyacımızın yarısı mevcuttur.
    Domuz eti B12 ve Çinko açısından en zengin besinlerden biridir. Vücudumuzun ihtiyacı olan B12 vitaminin %70'ini yine 100 gramlık bir domuz etinden karşılayabiliriz. Çinko ihtiyacıımızın da %30'unu 100 gram domuz etinde bulabiliriz.

    ikinci yararı da bu, Protein ve Vitaminler açısından çok yararlı. Avrupa ve Amerika'da protein ve vitamin ihtiyacını ucuzluğundan dolayı domuzdan karşılamak çok kolay. Her gün rahat rahat domuz eti yiyebiliyorlar. Bizde ise bu ihtiyacı karşılamak et fiyatları sebebiyle maalesef çok zor.

    Zararı Var Mı ?

    Pek çok kişi domuzun pislikte yaşadığını, yaşadığı yere dışkısını yaptığını ve dışkısını yiyebildiğini tüm bunlardan dolayı da pis olduğunu söyler.
    Ayrıca domuz etinden dolayı zehirlenmeler ve parazitlenmelerin yaşandığını belirterek zararlı olduğu kanısına varır.
    Domuz etinin insana pek çok farklı zararının olduğu bununda insan sağlığı açısında ciddi zararlı etkilerinin olduğu belirtilir.
    Peki gerçekten böyle midir?

    Domuzlar terleme yapamadıklarından çamurda ve su birikintilerinde yaşar ve yuvarlanarak serinlemeye çalışırlar.

    Bizim o resimlerden ve filmlerden gördüğümüz domuzların çiftliklerdeki yaşam alanları tak çukurları değil, çamur ve su birikintileridir.

    Dışkısını yediği doğrudur. Ancak tek dışkısını yiyen hayvan domuz değildir. Bizim en çok tükettiğimiz tavukta kendi dışkısını yer. Ayrıca, domuza göre sindirimi çok daha fazla yavaştır. Domuz en hızlı sindirim yapan hayvanlardan biridir. Ayrıca sürekli kendi dışkısını yemez, yiyemez. Zira 2 seferlik bir yeme döngüsüne müsait olan domuz dışkısı, 3. döngüyle tüketilemez. Gelgelelim her türlü ot ve et yiyebildiği için çiftçiler tarafından kendi dışkısını yemesine göz yumulmaz. Kimse daha hızlı gelişmesini sağlamak varken dışkıyı yedirerek gelişimi yavaşlatmak istemez. Ama yapıları gereği bünyeleri buna müsaittir.
    ···
  1. 2.
    0
    kör oldum
    ···
  2. 3.
    +10
    Liseli ateist ateş ediyor
    ···
  3. 4.
    -1
    yemeyin tadı tavuga benziyor
    ···
  4. 5.
    +2
    Gözlerim kamasti oçe domuzun faydalarında niye enter tuşu yok
    ···
  5. 6.
    0
    hem yagi tak gibi kokuyo
    ···
    1. 1.
      0
      Yalanını gibiyim
      ···
  6. 7.
    0
    Domuz var çugu
    ···
  7. 8.
    +6
    Domuz eti yiyecegine yannan ye dıbına kodum
    ···
    1. 1.
      +2
      ikimizde tattığımız şeyleri tavsiye ediyoruz panpa..
      ···
    2. 2.
      -2
      gibmesemde sulaleni tüm ulusa tavsiye ediyorum
      ···
  8. 9.
    +8
    Beyler yalan domuz eti zararlıdır özellikle insan bağırsağında kurt bakteri parazit vb. Zararlı şeylerin üremesine yol açar eğer paranız varsa domuz eti yemeyin ancak mecbur kaldığınızda yiyin.
    ···
  9. 10.
    +2
    dini bir yana bırakıp söylüyorum (deistim zaten) panpam benim domuz eti insan sindirim sisteminde tam olarak sindirilemiyor bagirsaklardan atılamıyordu orda birikip parazit gibi biseh oluşturuyordu gercekten insan sagligina zararlı
    ···
  10. 11.
    +2
    Domuz seninde dediğin gibi hızlı sindirim yapan bir hayvandır ve bu durum iyi deģil kötüdür. Yani etinin yenmesi açısından bakacak olursak. Nedenine gelecek olursakta domuzun bir tane midesi vardır ve aynı zamanda yediği yiyecekleri çok hızlı sindirir. Dolayısıyla yediği yiyeceklerin içindeki zararlı maddeleri iyi ayıramaz ve bu zararlı maddelerde hayvanın etinde yer edinir.O etide yediğin zaman zararlı madde tüketmiş olursun, buda ileriki zamanlarda sağlık sorunu yaşama ihtimalini arttırır.
    ···
  11. 12.
    0
    Bilimsel bir ateş söz konusu beyinler çalıştı
    ···