1. 1.
    +1 -3
    efenim tıpmış elektrikmiş mimarlıkmış hepsini topla makinenin çeyreği etmez. bunu her türlü tartışabilirim.

    şunu biraz detaya dökelim.

    makinede neler görüyoruz.

    fizik 8 ana dala ayrılır. en temel olan ve en baba bölümleri mekaniktir. evet bizim derslerin 10 da 1 lik kısmı ağır mekanikten oluşur. 8-10 kola ayırırız biz bu mekaniği ve tek tek yıllarca ağır bi şekilde görürüz. zaten ismimizin ingilizcesi mekanik mühendisliğidir.

    fiziğin diğer kolu olan termodinamiğide çok ağır görürüz. çünkü tüm ısı makineleri ve ısıtma soğutma zımbırtıları, enerji işleri bizim yükümüzdedir.

    bunun yanında bir mimardan daha üstün teknik resim bilgisi gereklidir. inşaat mühendisliğindeki arkadaşlarım 2 boyuta kare dikdörtgen çizerken 3 boyutta montaj yapıyorduk.

    hangi bölüm 3. sınıfta 5 dala ayrılıyor? evet bizim bölüm 5 dala ayrılıyor.
    ···
  2. 2.
    -2
    @3 tıp zannımca ezber birazda bağlantı kurmayla alakalı bizim gibi bir problemin üstüne saatlerce kafa yormuyorsunuz kafa beyin kalmıyor adamda anasını gibiyim çoğumuzun saçları açık lan.
    ···
  3. 3.
    -1
    @5 hastanenin içinde uygulamalı eğitim görüyonuz lan en azından elle tutulur şeylerle karşı karşıyasınız.
    ···
  4. 4.
    -2
    @6 alttan dersim yok gerçi diğer mühendisliklere bakıyorumda heralde bölüm birinciliğine oynarım.
    ···
  5. 5.
    -2
    @12 aga mesela bi ton programlama dili gösterdiler bize. derslerede makine hocaları girdi. vizeleri sorma dıbına koyim bölümüm değil diye bişey yok 6 sayfa soru vardı 2 saat süre verdiler yetişmedi. bu cnc tezgahlarında bişeyler yapman için iyi bir algoritma bilgisi lazım. biraz daha kassam c, matlab, visual basic ci olucaz.
    ···
  6. 6.
    -1
    @15 yok lan yıldız teknik
    ···
  7. 7.
    -1
    @18 prof fazlalaşınca iş taka dönüyor. bizim bölümde bi makine hocası var herif makineci değil dıbına koyim sanarsın bilgisayarcı. herif 7-8 tane programla dili biliyor. zaten pc servisi varmış adamda. 30 yıldır bu işle uğraşıyom dedi.
    ···
  8. 8.
    -1
    @20 hah işte eline aldığın alet edevatları biz yapıyoruz biz olmasak medeniyet kurulmazdı
    ···
  9. 9.
    0
    @24 bizim işimiz fiziğin mekanik kısmı. bölümün ingilizcesi mekanik mühendisliğidir. biz bu mekanik bilgilerini alırız ki 8-10 dala ayrılır bilirsin. bu bölümün sadece 10 da 1 lik kısmını oluşturur. evet sadece mekanik bilimi bölümün 10 da 1 lik kısmıdır. bunun yanında fiziğin diğer kolu olan termodinamiği detaylı bir şekilde görürüzki bütün ısıyla çalışan sistemleri ve ısıtma olaylarını biz tasarlarız.
    ···
  10. 10.
    0
    @44 elektriğin çok hızlı atak verdiğine katılırım ancak makinede çok hızlı gelişen bişey en basit örnekten motor teknolojisi bile ilkel çağlarını yaşıyor. bunun yanında malzemecilerle birlikte yeni yeni malzemeler ve yeni tasarımlı gelişmiş ürünler falan filan aslında mühendisliğin her dalı çok hızlı gelişim içersinde.
    ···
  11. 11.
    +1
    @46 evet sırf ezbere dayanıklıdır tıp ezberin kuvvetliyse iş tamam birde lüks fakültelerde uygulamalı eğitim görmeniz bir nebze buna katlanmanızı sağlar. mantığını kavra iş tamam kısmıda zaten tüm sayısal bölümlere itafen geçerli.
    ···
  12. 12.
    +1
    @52 sorun orda işte çalışmaya başladım mı beyin damarların alev almaya başlıyor artı imkanlar çok kötü sınıflarda pc bulmak bile zor. uygulama desen çok çok az. bide üstüne zibil gibi teorik şeyler. sınıftakilerin çoğunun kalitesinin ortalama altı olması (puan düşüklüğü) vede sınıftaki 80 kişiden sadece 1 kişinin kız olması. ulan her okula gidişimde lanet olsun diyorum.

    tıpın ortamı yeter panpa görüyorumda yanından geçerken kafeniz bile özel anasını satıyım zibil gibi bayan üzerinizde beyaz havalı önlük. kütüphaneniz bile size özel lan.
    ···