1. 1.
    +10 -2
    burada bu işi bitirelim artık. basitçe açıklayacağım takıldığınız yer olursa sorun.
    1. Canlılık nasıl başladı?
    canlılığın nasıl başladığı evrim teorisinin kapsamındaki bir soru değildir. evrim teorsini sadece canlılığın nasıl geliştiğini araştırır. başlangıcıyla ilgili iki farklı teori var. biyogenez ve abiyogenez teorileri deniyor bunlara da.
    2. Mutasyon
    ilk canlını ilkel bir bakteri olduğunu kabul edelim (bulgular da buna işaret ediyor). bu bakterinin her saat ikiye bölündüğünü düşünelim. kendi kalıtım maddesini eşlemek zorunda. yani bu madde rna ise, iki tane rna oluşturacak ki, bölündüğü zaman her bakteriye bir rna düşsün.
    işte bu kalıtım maddesi eşlenirken bir hata oluyor. bu çok sık olur. bizde her saniye olur bakteriler bölünürken sürekli olur. bu oldukça normaldir. ışık, sıcaklık vs mutasyonu etkileyebilir.
    e mutasyonlu kalıtım maddesini aldı bu bakteri. artık farklı bir özelliği var.
    3. Doğal Seçilim
    diyelim ki inciye bir dişi girdi. ooh. hemen tespit ettik. hepimiz bir şekilde yaklaşmaya çalışıyoruz bu dişiye. umarız insandır bu dişi. farklı yeteneklerimizi gösteriyoruz. e ben hepinizden zekiyim. kız hop beni seçiyor. a ha doğal seçilim. ben dna mı bir sonraki nesle aktarıcam siz sağ elinize.
    peki daha sağlam bir örneğin var mı? var tabi. zürafalar mesela. önceden kısa boylu zürafalar var uzun boylu zürafalar var. kıtlık oluyor alt dallardaki yapraklar bitiyor. e ne oldu uzun boylular avantajlı aç kalmadı. öbürleri öldü. uzun boylular çiftleşti onlar dnalarını aktardı. bir sonraki nesilde işte şimdi gördüğümüz uzun boylu zürafalar oldu.
    4. Adaptasyon
    mutasyon + doğal seçilim = adaptasyon
    ortamda rastgele mutasyonlar geçiriyoruz. bakteriler olarak yani. biri mesela yanlışlıkla küçük minik bir çıkıntı yaptı. e bunu hareket de ettirir. ne oldu? hooop hızlandi. hemen besini bizden önce buldu yedi. e dnasını bu aktarır biz ölürüz. yani bu mutasyonlar yararlı ise seçilimde öne geçer zararlı ise ölür.
    ···
  2. 2.
    +1
    siz sorun devam edicem iftar ettikten sonra
    ···
  3. 3.
    +1
    @4 apandisit, otçul olduğumuz zamanlardan kalma bir kısım. otçulların bağırsağı uzun olur ki daha uzun süre daha çok sindirsin. sonra işlevini kaybedince küçüklmüş işe yaramaz bir şekilde orada durmaya başlamış
    ···
  4. 4.
    -1
    ciddiye alın oğlum mal mal gezinmeyin ortalarda evrim teorisini çürüttüm ehe mehe ehe diye
    ···
  5. 5.
    0
    up up up
    ···
  6. 6.
    0
    @8 bildiğin ciks grup olmasına gerek yok
    @9 düşünebilen canlılar da var. şempanzeler yunuslar vs bunlar zeka geliştirmiş hayvanlar. ama çoğu canlı zeka geliştirmek yerine kanat geliştiriyor hızlı koşmak için kas geliştiriyor.
    ···
  7. 7.
    0
    @11 kelebekler panpa. sanayi devriminden önce ingilteredeki kelebeklerin tamamı beyaz. sanayi gelişince ortalık toz duman oluyor. kelebekler de beyaz olunca güvercin gibi avlanıyor. gri kelebekler galip çıkıyor olaydan. bu makro düzeyde bir şey. bir de grip virüsü var mesela. her yıl yeniden mutasyon geçiriyor o yüzden her yıl yeniden aşı bulmak zorunda kalıyoruz.
    ···
  8. 8.
    -1
    @13 4. maddeyi okuyaydın bir zahmet edip görürdn. adaptasyon = mutasyon + doğal seçilimdir.
    ···
  9. 9.
    -1
    @14 richard dawkinsin kör saatçi kitabı var + aynı isimde belgeseli var. ilk aklıma bu geliyor bunu öneririm.
    ···
  10. 10.
    -1
    @17 panpa ben bunları okudum araştırdım da yazıyorum. vikipedide bile anlatır adaptasyonun nasıl olduğunu
    ···
  11. 11.
    0
    @18 onu ilk maddede açıklıyorum. o evrim teorsinin kapsdıbına girmiyor. evrim teorisiilk bakteriyi açıklayan bir kuram değil, bu bakterilerin nasıl evrimleştiğini açıklayan bir kuram. senin sorunun de cevabını biyogenez ve abiyogenez teorileri ile vermeye çalışıyorlar.
    ···
  12. 12.
    0
    @21 ben başlığın adını evrim teorisini açıklıyorum diye koydum. bir yıla yakın zaman önce de abiyogenez teorisi üzerine bir başlık açmıştım.
    (bkz: bu başlıkta tanrısız evreni anlatıyorum)
    burada ayrıntılı bir şekilde anlatmıştım abiyogenez teorisini
    ···
  13. 13.
    0
    up up up
    ···
  14. 14.
    0
    @25 heterosis denen bir durum var panpa. melez türlerin diğerlerine baskın olması durumu bu. yani safkan dediğimiz canlılar aslında daha iyi değil daha kötü oluyorlar çünkü başka cinslerin iyi özelliklerini taşıyamıyorlar. darwine göre eşeyli üremenin açıklamasını yapmak için bu yeterli. fakat eşeyli üremenin nasıl evrimleştiği biraz muğlak bir konu
    ···
  15. 15.
    0
    up up up
    ···
  16. 16.
    0
    up up up
    ···
  17. 17.
    0
    @29 herkes bilmiyor sonuçta bunları. ben de paylaşmaya çalışıyorum bildiklerimi.
    ···
  18. 18.
    0
    up up up
    ···
  19. 19.
    -1
    up up up
    ···
  20. 20.
    0
    up up up
    ···