1. 4.
    +1
    Planck tarafından kuantum teorisinin önerilmesinden kısa bir süre sonra Einstein foto elektrik olayın ışığın tanecik teorisiy­le açıklanabileceğini göstermiştir. Fotoe­lektrik olay, yeter frekanslı bir radyasyonun temiz bir metal üzerine gön­derilmesiyle elektron elde edilmesidir. El­de edilen elektronlara fotoelektron, bu iş için kullanılan araca da fotoelektrik selül (fotoselül) denir.
    Yapılan çeşitli denemelerden sağla­nan sonuçlar şöyle özetlenebilir.
    1- Fotoelektrik olayın meydana gele­bilmesi için radyasyonun frekansının fotoe­lektrik eşik denen bir sınır frekanstan bü­yük olması gerekir.
    2- Monokromalik radyasyonun elkisi allında bir melal yüzeyinden bir saniyede yayılan foto elektron sayısı, gelen radyas­yonun şiddetiyle orantılıdır.
    3- Fotoelektronların enerjileri bunları meydana getiren ışığın şiddetine bağlı ol­mayıp sadece frekansıyla doğru orantılıdır. Temparatürün fotoelektron yayılması üze­rine etkisi yoktur. Olay saniyenin on mil­yonda biri kadar olur.
    ···
  2. 3.
    +1
    lan salak bundan kolay bişey mi var 1 foton metalden 1 elektron koparırsa fotoelektrik olay olur, fotoselli lambalarda da bu kopan elektron tutacak bi kıvrımlı metaleğri vardır kopan elektronlar bu metalin yüzeyine çarpıp akım oluşuturur ve ışık yanar fotosel de budur
    ···
  3. 2.
    0
    sende kütüphaneye git ozaman amın ızdırabı
    ···
  4. 1.
    0
    google adlı sitenin varlığından haberdar değil misin ?

    http://www.google.com
    ···