/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    Ürüne para ödemiyorsanız, ürün sizsinizdir bu yüzden facebook, twitter, ınstagram, youtube, google gibi şirketlerin amacı sizi ekranda daha fazla tutmaya dayalı. yapay zeka bırakın yakın arkadaşlarınızı, eşinizden bile daha iyi şekilde sizin hakkınızda daha doğru çıkarımlar yapabiliyor. bunun nedeni, bilgisayar algoritmalarının sosyal medyada bıraktığınız yorumlar, beğeniler, ilgilendiğiniz içerikleri de tarayarak, detaylı bir analiz çıkarabilmesi

    insanoğlunun nedensizce nefret ettiği, sevdiği, yeterince araştırmadığı halde inanmayı seçtiği her ideoloji, fikir, sözde tesbitler, araştırmadan paylaş tuşuna bastığı anlık iletiler ruhları kirletiyor.
    çıldırmışçasına birbirimizi yiyor, aşağılıyor, nefret ediyoruz, kontrolünü kaybedenler kendilerini aşarak öldürme ve yok etme yöntemleri geliştiriyor.
    ne ironi, ironi ne de tartışmalar münazara tadında. her şey çocuksu bir aptallıkla laf sokma, koydum mu'larla tartışılıyor.
    salyası ağız kenarından fışkıran , beyin-kalp bağlantısını yitirmiş zavallı, yitik insancıklar gerçek hayatta yapamayacakları, olamayacakları her şeyi başarmaya çabalamak yerine, internet üzerinden kin kusarak tatmine ermeye çalışıyor.
    nedense bu çılgınlıktan hala etkilenmemiş az sayıda insan kalmış birey, olanı biteni şaşkınlıkla izleyip, ne oldu bunlara? delirdiler! diyebiliyor.

    ... ikinci entry geliyor
    ···
  1. 2.
    +1
    Dünya üzerinde ismine kullanıcı denilen iki sektör var. Uyuşturucu ve Sosyal Medya..

    Bu platformlarda pazarlanan şey yani ürün sizsiniz. Sizin dikkatiniz ve ilginiz, reklam veren irili ufaklı para basan şirketlere satılıyor. Sizin sosyal medyada geçirdiğiniz her dakika bu platformların milyarlık ağlarını biraz daha güçlendiriyor. Bunun için sizi hayattan her gün biraz daha koparıp sanal dünyada tutmak için yapay zekalar geliştiriyorlar.

    Telefonu elinize almanız için gün boyunca yapay zekalar tarafından size bildirimler gonderiliyor. Hangi gönderiyi kaç saniye izlediğiniz, beğenmeleriniz vs. paylaşılan bağlantıya gösterdiğiniz ilgi seviyesi hesaplıyor. ilginizi çeken tüm içerikler bir sonraki çevirimiçi oluşunuzda instagramın heryerinden önünüze geliyor. 1 saat aralıksız keşfet videoları izliyorsunuz, ilgi duyduğunuz storyler ilk sıralarda oluyor, ana sayfadaki paylaşımlar tüm çevrenizdekileri parmağınızın ucu kadar yakında hissettiriyor vs. Vs. Onlar için önemli olan tek şey sizin ne kadar süre çevirimiçi kaldığınız. Bu süre her geçen gün artıyor ve hepiniz bunun farkınasınız. Sizde ilgi uyandıran bir gönderiden önce mutlaka reklam konur. Buda reklamlarda yuzde yuz başarı oranı demektir. Her kullanıcı için ayrı yapay zeka vardır. Yapılan bir deneyde iki ayrı hesaptan 100 aynı hesap takip ediliyor ve birkac saat sonra ikiside birbirinden farkli içerikleri göstermeye başlıyor.

    Facebook yapay zeka data center ;

    http://imgim.com/geEGb4.jpg

    Ağacın ölüsü para ediyor, bir balinanın canlısı değil, yine ölüsü para ediyor. yok ederek kazanmaya çalışıyoruz ki yok ettiğimiz şey tam olarak kendimiz
    ···
    1. 1.
      0
      http://imgim.com/geEGb4.jpg
      ···
  2. 3.
    0
    Araç tabanli bir ortamdan manipüle edilmiş bir tekkoljik alana geçmiş durumdayız. sosyal medya kullanılmayı bekleyen bir araç değil, hedefleri olan ve pgiboljinizi kullanan araçları vardır.

    teknoloji toplumun kötü yönlerini ortaya çıkarma yetisine sahip ve toplumun kötü yönleri asıl varoluşsal tehdit. teknoloji toplumda yabancılaşma, dikkat incinlığı, kitlesel karmaşa, öfke, nefret, ırkçılık, yalnızlasma, gerçek sorunlara odaklanma yetersizliği gibi onlarca neden yaratıyorsa, toplum böyle olduğu içindir. ama artık toplum kendini iyileştirmekten aciz ve kendini karmaşanın içerisinde yuvarlıyor.
    ···
  3. 4.
    0
    ···
  4. 5.
    0
    ···
  5. 6.
    0
    ···