1. 1.
    0
    c sınıfı iş güvenliği uzmanıyım. aynı zamanda teknik nezaretçilik yetkim de var. soruları alayım panpalar
    ···
  2. 2.
    0
    @ 2 evliliğin ile ilgili risk analizi yapmak gerek panpa

    @ 3 şu an bitmek üzere olan bir projede çalışıyorum panpa. başka bir firmayla da geçen hafta anlaştım önümüzdeki ay oraya başlıycam
    ···
  3. 3.
    0
    @ 4 şimdiki işim şantiye, başlayacağım iş fabrika
    ···
  4. 4.
    0
    yok mu olm aranızda mimar, mühendis?

    iş kazası geçiren? ihbar tazminatı alamayan?
    ···
  5. 5.
    0
    @ 9 sana söylenenlere uy panpa zararını görmezsin
    ···
  6. 6.
    0
    @ 17 çok şantiye şefi süründürdüm panpa giblemesinler istedikleri kadar. proje müdürü cc li maile bakar iş durdurmam
    ···
  7. 7.
    0
    @ 20 maden mühendisiyim panpa.

    @ 12 kafan basmıyorsa zorlama panpa. 2006 da çıkan kanunda iş yerinde meydana gelecek her türlü kazayı önlemek işverinin sorumluluğuna bırakılmıştır. işveren anlamıyorsa vekil tayin eder ki gerizekalının biri göz göre göre ölüp tazminat ve hapise sebep olmasın diye. zütümüzden element uydurmuyoruz tüzükler, yönetmelikler, kalite yönetim sistemleri var.

    bir işçinin yattığı odada bulunması gereken hava miktarından, korkuluk yüksekliğine kadar yazar tüzüklerde.
    ···
  8. 8.
    0
    @28 yükleniciler ve alt yükleniciler doğrudan sorumludur. işveren de denetlemekle sorumludur.

    @ 30 2 dönem 3 er krediden lisansta, 18 kredi yüksek lisansta, 180 saat teknik nezaretçilik eğitiminde, 180 saat sınıf 180 saat uzaktan eğitim olmak üzere kursta eğitime katıldım hafız. kursa 2500 lira verdim. 1,5 yıl şantiye şefliğ yaptığım lavvar tesisinde iş güvenliği ile uygulama ve programlamalardan da sorumluydum. 1 yıldır da 2 milyar dolarlık inşaat projesinde iş güvenliği mühendisi ve uzmanı olarak görev yapıyorum.

    sen kimsin peki ?
    ···
  9. 9.
    0
    fabrikadan ayrıldım yine yeniden şantiyelerdeyim
    ···
  10. 10.
    0
    @31 2009 ocak mezunuyum, 3000 lira şu anki maaşım.

    @33 4857 ve 6331 sayılı kanunlarda isg uzmanının görevleri yazıyor panpa. bütün tehlikeleri öngörüp alınması gereken önlemleri belirlemek, eğitim, denetim, program, kkd seçimi...

    biri ölürse ve sen bununla ilgili daha önceden uyarı ve önlemleri yerine getirmemişsin kodese
    ···
  11. 11.
    0
    @36 asma tavan üstündeki döşemeye sensör konumlandırması uygundur, hidrojen havadan hafiftir ve tavanda toplanır.

    atex deyip numara vermediğin için genel olarak patlama riski taşıyan ortamlardan bahsediyorsun sanırım. yangın söndürücü pek bi taka yaramaz patlayıcı konsantrasyonunu kontrol altında tutacak uygun havalandırma sistemi gerekir.
    ···
  12. 12.
    0
    @36 ayrıca yer altı kömür işletmelerinde grizu patlamalarının sirayetini engellemek için taş tozu barajları geçiş yollarına konumlandırılır. silisyum içerikli mineral tozları patlama sonrası ilk yayılan hava şoku geçirimsiz bir perde oluşturacak şekilde kesit boyunca akar ve alevin galeriler arası sirayetini engeller.
    ···
  13. 13.
    +1
    @ 39 iş güvenliği uzmanlık alanlarımdan sadece bir tanesi. sex ve sex güvenliği esas uzmanlık alanım
    ···
  14. 14.
    0
    @ 40 müzmin otuz birci kardeşim sen yarağının kafası ile oynamaya devam et, 32 nolu entryde belirttim. ben 2008 yılından beri bu iş üzerine yoğunlaştım. çıkacak yasaları ve mevzuatı takip ediyordum zaten. şu anki piyasa durumunu 2008 yılından itibaren bekliyordum. temmuz ayından itibaren ortalık iyice karışacak, en az 20.000 isg uzmanı ihtiyacı var şimdilik. 5 yıla kadar mantar gibi biten osgbler de gibi tutacak ticaret mantığı ile ilerledikleri için ve iş güvenliği uzmanları (burada senin de kastettiğin yeni mezun kamilleri tenzih ediyorum) çok daha iyi paralara çalışacaklar.
    ···
  15. 15.
    0
    @42 geçmiş olsun,iş sebebiyle mi oldu? anlat açıkla biraz

    misal motorlu kuryesindir, kask takmadığın için yüz felci geçirmişsindir ve kask zimmeti vardır senin imzaladığın hiç bir gibim alamazsın. tedavi masraflarını sigorta karşılar o kadar.
    ···
  16. 16.
    0
    @ 51 açıldı bile 2 yıllık isg bölümü. yalnız b sınıfına kadar yükselebiliyor 2 yıllık mezunları. özel ünilerde de yüksek lisans programları açıldı
    ···
  17. 17.
    0
    @ 53 panpa ben de 9 eylül maden işletmede yüksek yaptım. piyasada 6331 sayılı kanun kapsamında 7,5 milyon iş yeri var ve 10. 000 civarında isg uzmanı var. çok az sayıda da a sınıfı uzman var.

    hala erken, bu konuya yoğunlaşırsan işsiz kalmazsın, iyi paralar kazanabilirsin. ama unutma sorumluluğu da bir o kadar büyük.
    ···
  18. 18.
    0
    @ 45 2010 yılında 2500 tl net maaşla kömürde şantiye şefliği yapıyordum, şimdi orada kalmış olsam 5-6000 tl den aşağı kazanmazdım. aile durumu sebebiyle istanbul'a geldim.

    mühendisim diye senin gibi ortalarda gezenleri cebimden çıkarırım buna da eminim.
    ···
  19. 19.
    0
    @ 46 sayın makine mühendisi kardeşim bundan önce çalıştığım kauçuk fabrikası için kauçuk - tel ayırma makinası tasarladım, snein gibi güzel bir kardeşime çizdirdim ve sanayide yaptırdım. çatır çatır kauçuk ve tel ayırımı yapıyor makinalar şu an. çıkan telin kilosu 0,6 tl kauçuğun kilosu 3 tl. ayırmak için alınan malzeme 0,2 tl.

    bak sen makina mühendisiyim diye geziyorsun ortada, bir gibime derman olabildin mi şimdiye kadar?
    ···
  20. 20.
    0
    @ 59 temel oryantasyon eğitimi ve yapacağı işe göre isg eğitimi almayan personeli sahaya sokmam.

    sen bu kadar atarlı konuştuğuna göre saha amelesi, pardon mühendisisin. ilerde şantiye şefi olup sorumlu olacağın evrakların altına imza atmaya başladığında bu yapılanlar daha lüzumlu gelecek sana.

    ama sen sanki saha mühendisliği kısmını 20 yılda anca hazmedersin gibi.
    ···