1. 144.
    0
    @145 önermem odtü kimyadan çıkıp çok işsiz kalan var dostum okul güzeldir ama teknik üniversite , okulun aldığı puana aldanma .
    ···
  2. 143.
    +1
    odtü kimya yazmayı düşünüyorumda reyiz önerir misin?
    ···
  3. 142.
    0
    @143 valla tanıdıgım tıpcı arkadaşlarım bile kabul eder tıptan sonra gelen en zor bölümlerden biri kimyadir diye , senin gibi veletlerde aglar durur buralarda sorsak kendini milyoner olarak tanıtırsın burda boş muhabbet yapma bence yoluna devam et .
    ···
  4. 141.
    -1
    @136 ahahaha sektörde iş imkanı çok, çok zor bi bölüm .d
    ···
  5. 140.
    +1
    @141 doğru bildin sayılır ragnar reyis daha çok nucleation ile ilgili bir konu. bitti mi senin okul çalışıyon mu napıyon :D
    ···
  6. 139.
    0
    @140 Suyun donabilmesi için, su moleküllerinin etrafına tutunabileceği partiküller olması gerekiyor. Ancak gerçek saf suda hiçbir yabancı madde bulunmadığı için su moleküllerinin, etrafına toplanacakları ilk adacığı kendilerinin oluşturması gerekiyor.su moleküllerinin ancak sıfırın altında 48 santigrat derecede küçük kümecikler oluşturuyorlar. gerçekten güzel bir soru , bu soru için teşekkür ederim . eski bir bilgi değil çünkü Nature dergisinden görmüştüm yanlışım yoksa yabancı diliniz varsa incelemenizi tavsiye ederim .
    ···
  7. 138.
    +1
    panpa normal su 0 derecede donarken saf su -42 derecede donuyor , sence neden ragnar reyis.
    ···
  8. 137.
    0
    @137 önemli olan elinde olan doğru kaynakları iyi kullanabilmektir dostum . yoksa herşeyi ezbere bilemessin ama biri sana bir soru sordugu zaman elindeki bilgi kaynaklarından hangi konunun hangi bölümünde bulabilecegini iyi bilmelisin . hevesli olmalisin ve çok okuyup kendini geliştirmelisin bu sektörde .
    ···
  9. 136.
    0
    @133 simya bir bilim dalı olarak kabul edilmiyor günümüzde. başka metallerden (kurşun) altin elde edilmeye çalişilmasi prensibini temel alir .
    Simya'nın Hedefleri:
    Metallerin altın ve gümüşe dönüştürülmesi
    Ölümsüzlük iksiri yaratılması
    insan hayatının dönüştürülmesi
    ···
  10. 135.
    +1
    panpa senin yaş kaç?? bir okulda öğretim elemanı falan mısın

    fiziko anorganik radyokimya organik biyokimya farmokinetik

    ne var ne yok ortalığın dıbına koymuşsun

    bzim proflarda bu kadar dağarcık yok..

    hacettepeyi gibtireceksin bana şimdi
    ···
  11. 134.
    0
    @131 hacettepe kontenjanı dolduruyor valla sıkıntı yok da kontenjan boş kalıyor ve sektörde iş imkanı çoksa bu bir artıdır kardeşim . makina mühendisleri etrafta komik paralara zevksiz işlerde çalişiyorlar ama kimse bundan bahsetmiyor . türkiyede bir mühendislik oturmuş gidiyor herkes mühendislik okuyor ama 2 sene sonra o kadar çok mühendis olacak ki insanlar keşke kimya yazmiş olsaydik diyecekler. kimyanın tercih edilmemesinin nedenlerinden biri de gerçekten çok zor bir bölüm olmasidir .
    ···
  12. 133.
    0
    @132 evimde köpek besledigim için Louis Pasteur'u seçicem basit bir seçim gibi gözükebilir ama kuduzlu bir köpek görünce direk aklına pasteur gelir hayatımı kolaylaştırdı valla.
    ···
  13. 132.
    +2
    @131 resmen heveslerin dıbına koydun

    ama haklısın şuku
    ···
  14. 131.
    +1
    simya ne demek ?
    ···
  15. 130.
    +1
    teşekkurler panpa...

    panpa sence tüm zamanlardaki en büyük kimyager kim??

    bence

    j willard gibbs ve linus pauling

    sakın bana nejat eczabaşı deme giberim..*
    ···
  16. 129.
    +2
    kimya ne lan, kontejanları boş kalan bölüm değil mi o
    ahahah
    ···
  17. 128.
    0
    patatesin içine neyi koyuyorduk da kimya dersinde o meşhur patlama mevzuu hasılın evveline dühul eyliyordu.
    ···
  18. 127.
    0
    sorulan sorulara alıştım insanlar ya uyuşturucu yapmayı soruyor ya da teoriler gibi kalıplaşmiş bigliler. çok az gerçekten bilmedigi şeyleri sorup teşekkür eden insan çıktı .
    ···
  19. 126.
    0
    @127 Arrhenius, elektrik akımı olmadan da tuz çözeltilerinin iyon içerebileceğini öneriyordu. Bu nedenle, çözeltilerdeki kimyasal reaksiyonların, iyonlar arasındaki reaksiyonlar olduğunu ileri sürüyordu. Bu teori, zayıf elektrolitler için bugün hala geçerlidir, fakat kuvvetli elektrolitler için geçerli değildir . Faraday, iyonların elektroliz prosesi sonucu ortaya çıkacaklarını düşünmesine rağmen, Arrhenius, elektrik akımı olmadan da tuz çözeltilerinin iyon içerebileceğini öneriyordu ayrıldıkları noktalardan biri bu . Dimitri Mendeleyev tarafından eleştiri almişti ve haklı bir eleştiri bence bir bakıma
    ···
  20. 125.
    +1
    bana arrhenius teorisini açıkla panpa , fizikokimyadan sordum.
    ···