1. 51.
    0
    @38 çünkü
    ···
  2. 52.
    0
    @39 ne taşşağı lan. şimdi şöyle bir durum var. madem bu zımbırtı çok işe yarar bişey . neden bunu kapağa yapışık üretmiyorlar? .çocuklar bilmeden çıkarıyor sonra gaz kaçıyor

    frimalar bunu düşnemiyormu
    ···
  3. 53.
    0
    @42 ah evladım neyse daha da yazmıyom aplamıyom başlığı *
    ···
  4. 54.
    0
    up up up
    ···
  5. 55.
    0
    @27 şukunu verdim bin
    ···
  6. 56.
    0
    @45 şuku vereceğine cevap ver mal
    ···
  7. 57.
    0
    kola kapaklarından kız çıksın 11!!!1!!1! birbir!!
    ···
  8. 58.
    0
    @47 yeri değil burası bilimsel bir başlık
    ···
  9. 59.
    0
    @1 açılın ben fizikçiyim. şimdi güzel kardeşim öncelikle bu soruyu yanıtlamak için naylon maddelerin iletkenliğini iyice bi kavramak lazım önce. Yarı iletken madde, elektrik iletkenliği bakımından, iletken ile yalıtkan arasında kalan maddelerdir.

    Normal durumda yalıtkan olan bu maddeler ısı, ışık, manyetik etki ve ya elektriksel gerilim gibi dış etkiler uygulandığında bir miktar değerlik elektronlarını serbest hale geçirerek iletken duruma gelirler. Uygulanan bu dış etki veya etkiler ortadan kaldırıldığında ise yalıtkan duruma geri dönerler. Bu özellik elektronik alanında yoğun olarak kullanılmalarını sağlamıştır.

    Yarı iletkenlerin değerlik yörüngelerinde dört elektron bulunur. Bu yüzden yarı iletkenler iletkenlerle yalıtkanlar arasında yer almaktadır. Elektronik elemanlarda en yaygın olarak kullanılan yarı iletkenler germanyum ve silisyum elementleridir. Yarı iletken malzemeler; iletkenlerden 10-10 defa az iletken, yalıtkanlara göre 1014 defa daha fazla iletkenlerdir.

    Tüm yarı iletkenler son yörüngelerindeki elektron sayısını sekize çıkarma çabasındadırlar. Bu nedenle saf bir germanyum elementinde komşu atomlar son yörüngelerindeki elektronları kovalent bağ ile birleştirerek ortak kullanırlar. Atomlar arasındaki bu kovalent bağ germanyum elementine kristal özelliğini kazandırır. Silisyum da özellik olarak germanyum ile hemen hemen aynıdır.

    Yarı iletkenli elektronik devre elemanlarında daha çok silisyum kullanılır. Silisyum ve germanyum devre elemanı üretiminde saf olarak kullanılmaz. Bu maddelere katkı katılarak değerlik bandı enerji seviyesi yukarıya veya iletkenlik bandı enerji seviyesi aşağıya çekilir. Değerlik bandının yukarı çekildiği yarı iletkenlere P tipi yarı iletken, iletkenlik bandının aşağıya çekildiği yarı iletkenlere ise N tipi yarı iletken denir. P tipi yarı iletkende yüklü boşluk derişimi, N tipi yarı iletkende ise elektron derişimi göreli olarak daha yüksektir.

    Ayrıca günümüzde Güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirmede yarı iletkenlerden maksimum ölçüde faydalanılır. Zira güneşten gelen foton tanecikleri yarı iletkenlerin atomik yapısındaki zayıf moleküler bağlar sayesinde elektronların serbest kalmalarını sağlarlar.ve buda diğer bir yarı iletken yapıya elektron akışını mümkün kılar. günümüzde kulanılan bazı hesap makineleri,bu yapı ile çalışmaktadır.

    Yarı iletkenler germanyum, silisyum, selenyum gibi elementler olabildiği gibi; bakır oksit, galyum arsenid, indiyum fosfür, kurşun sülfür gibi bileşikler de olabilir.
    Tümünü Göster
    ···
  10. 60.
    0
    not : fiziği 3.5 yılda bitirdim
    ···
  11. 61.
    +1
    ulan onu asiti kaçmasın diye yapıyorlar conta gibi bi zımbırtı..
    ···
  12. 62.
    0
    @51 adam haklı geyler
    ···
  13. 63.
    +1
    @1 dostum, o madde, hava çıkışını engellemek için var,
    hatta o maddeyi çıkarıp, daha sonra kapağını kaparsan ve şişeyi sıkarsan hava çıkışını görürsün.
    ok ?
    ···
  14. 64.
    0
    sen niye gibine kondom takiosan onlarda kapağa onu takio
    ···
  15. 65.
    0
    beyler orası tamamda, amk denen peki bunu kapğa yapışık üretmiyorlar, çocuklar çıkarıyor sonra gaz kaçıyor. bizde şirkete küfür ediyoruz. sizce hoş bişey mi bu
    ···
  16. 66.
    0
    up up up
    ···
  17. 67.
    0
    @51 açıklamış @53 bilimsel açıklamış bin
    ···
  18. 68.
    0
    @57 bi tak anlamadım amk. birde sen açıkla. annene bilgisayar kullanmayı öğretiyormuş gibi, kız arkadaşına ofsaytı öğremiyormuş gibi falan. çok bilimsel açıklıyorlaranlamıyrum
    ···
  19. 69.
    0
    giberler asiti aminakoduklarim. kristal kolada hicbir zaman olmadi böyle mavi bir aparat. gazi kacmasin diye contaymis, beyninizi gibeyim sizin. conta ne arar la kolada? ben 28 yildir iciciyim böyle conta görmedim.
    ha gerci kristal kolada zaten gaz yok, belki ondan koymamis olabilirler slkfjlkdsjf
    ···
  20. 70.
    0
    @49 ooha hem seviyeyi yükseltmiş hem uzun yazmış, double combo bin.

    gibtirgit lan.
    ···