1. 26.
    0
    komünizm paranla hizmet alamadığın, para aldığın halde hizmet vermediğin sistemdir
    ···
  2. 27.
    0
    komünizm insanın kendine yakışanı giymesidir
    ···
  3. 28.
    0
    bir komünü içerisinde toplanan insan topluluğu amk
    ···
  4. 29.
    0
    @4 haklı beyler
    ···
  5. 30.
    0
    komünizm insanın kendine yakışanı giymesidir.
    ···
  6. 31.
    0
    izzet altınmeşe
    ···
  7. 32.
    0
    ütopyadır
    ···
  8. 33.
    0
    iki ineğin varsa devletin o inekleri alıp sana süt vermesidir komünizm
    ···
  9. 34.
    0
    fakirlerin siyasi görüşüdür.
    ···
  10. 35.
    0
    @4 gibti attı. @30, marx ın fakir olduğunu falan düşünüyorsun cahil bin. gibtir git.
    ···
  11. 36.
    0
    @29 komunal toplumda devlet yoktur amk sazani seni
    ···
  12. 37.
    0
    dıbına kodukk aghmmettt başgannnn
    ···
  13. 38.
    0
    Uzun Zamandır Duyduyordum fakat doğru dürüst bilmeden yargılamak istemiyorum Ve internet'te araştırdığımda bir çok karmaşık terimlerle karşılaştığımı ve içinden çıkamadığımı farkettim size sormak isterim Komünizm Nedir ?
    ···
  14. 39.
    0
    komünist olmak karısının zütüne atılan şaplağın kendi zütünde hissetmesidir.
    ···
  15. 40.
    0
    Bi anlatıverin haydi merak ettim
    ···
  16. 41.
    0
    Evet, Latince ortak, evrensel gibi anlamlara gelen communis sözcüğünden türetilmiş komünizm kısaca sınıfsız, parasız ve devletsiz bir toplumsal düzen ideolojisi ve hareketiolarak tanımlanabilir. Ünlü düşünür Karl Marx ve Friedrich Engels’in yazdığı Komünist Parti Manifestosu ile bağdaşlaştırılan komünizmde, kapitalizmin ortadan kaldırılması gerektiği düşüncesi savunulur. Sosyalizmle arasındaki en önemli farkı ise kapitalizmde özel mülkiyet fikrine hiçbir şekilde yer verilmemesi ve bütün üretim araçlarının devletin elinde bulunmasıdır. Ve işin aslı; sosyalizm komünizmin bir alt evresi niteliğindedir. Komünist toplum düzene geçilebilmesi için sosyalizm bir süreç olacak, insanları komünizm için bir şekilde evrimleştirecektir.

    20. yüzyıla damgasını vuran komünizm ideolojisi, üretim araçlarının toplumsal ortaklığa dayalı olmasını ve özel mülkiyet kavrdıbının ortadan kaldırılmasını ön görmektedir. Karl Marx’a göre komünist toplumda üretim araçlarının mülkiyeti, üretici güçler arasında ortaktır ve üretilen servet de ihtiyaca göre dağıtılmaktadır. Ve bu düşünce Marx’ın 1875 tarihli Gotha Programı’nın Eleştirisi isimli belge de de yer alan bir dizeyle açıkça anlatılmaktadır.

    Zira Marx komünizmi “herkesten yeteneğine göre, herkese ihtiyacına göre” biçiminde ifade etmiştir. Aslında Marx komünizmi bir şekilde ilkel toplum yaşantısına geri dönmek olarak tanımlamıştır. Yani ona göre tarihsel gelişmenin doğal seyrini izleyebilmesi için mülkiyet ilişkileri yeniden düzenlenmelidir. Aksi takdirde ne sınıf çatışmaları ortadan kalkacak ne de olması gereken evrim gerçekleşecektir. Marx’ın komünizm ile ilgili belli başlı görüşleri bunlardır. Zaten aşağıda komünizm nedir sorusuna daha ayrıntılı bir şekilde cevap vereceğiz.
    Komünizm nedir? Yıllardır üzerine farklı farklı yorumlar yapılan, sayfalarca makaleler, kitaplar yazılan komünizm sahiden nedir? Kimilerine göre bir ütopya, kimilerine göre kan, gözyaşı, ölümden başka bir şey getirmeyecek sistem, kimilerine göre iseözgür ve eşit yaşamın yegane yolu! Evet, komünizm kavramı üzerine yapılan sayısız farklı yorum olduğunu söyleyerek konuya giriş yapmak istiyorum.
    Evet beyler suku ve rez almayı unutmayın
    ···
  17. 42.
    -1
    huur çocukluluğudur.
    ···