/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4
    sonuç olarak böyle bir olasılık var. ama allahın türleri olduğu gibi yarattığına dair bir kanıt olmadığı için şimdilik buna inanmaya devam edeceğiz teşekkürler.
    ···
    1. 1.
      +1
      istediğin gibi inan hocam. Kambriyen patlaması direk yaratılışa kanıttır ayrıca
      ···
    2. 2.
      -2
      Kambriyen patlaması öncesi de canlı var.
      ···
      1. 1.
        0
        Kambriyen patlaması öncesi canlı var ama ilkel canlı bunlar, nasıl oluyorda genele göre kısa sürede o kadar çeşitlilik ve türler oluşuyor?
        ···
      2. 2.
        0
        amk salağı sonuçta canlı bütün canlılar aynı anda yaratılmıştı hani?
        ···
  2. 2.
    +1
    Mükerrer sorulara ayrıca cevap vermeyi düşünüyorum haddim nispetinde teşekkür ederim

    gelelim konuya

    “Tesadüfî Mutasyon Üretme Makinesi” şeklinde isimlendirilebilecek bir bilgisayar programında ingilizce dokuz kelimeden (44 harf) ibaret bir cümledeki harflerin yerlerinin değiştirilerek mânâlı yeni bir cümle oluşturma çalışmaları neticesinde bulunan rakamlar, akıl ve havsalanın alamayacağı kadar büyüktür (58639153496314421699960747595891e+79). Sadece beş harfli bir kelimenin (BROWN) başka bir kelimeye (BLACK) dönüşmesi için 1.160.290.625’te bir ihtimal olduğu gösterilmiştir. 44 harflik bir cümlenin tesadüfen mutasyonla değişmesi ihtimali bu kadar korkunç bir rakam iken, en basit bir mikroorganizma olan parazit Nanoarchaeum bakterisinin 490.885 baz çiftinin kullanılmasıyla programlandığını düşünürsek, meselenin ne kadar korkunç rakamlara varacağını tahmin edebiliriz. Yukarıda bahsedilen basit cümlenin bilgisayar lisanındaki (1 ve 0’lardan yazılmış) büyüklüğü 308 bit’dir. Nanoarchaeum bakterisinde ise bundan 3.000 kat daha fazla (981.770) bit’lik bilgi vardır.
    ···
  3. 3.
    +1
    sana göre manasız olan doğada manasız değil. klavyede ahhsdgdsuhgsudh yazsam bu da bi olasılıktır ve kesin olmuştur. sen niye illa brown veya black yazdırıyosun? işte orada yanılıyosun. senin işine yaramayan olasılıklara tesadüf işine yarayanlara tasarım diyosun. yok öyle. kjgjıjhrjjyuu metni de tasarımdır mutasyon sonucu evrim de tasarımdır.
    ···
    1. 1.
      0
      işte burda ayrılıyoruz hocam manalı olan şeylerden bahsediyoruz biz manalı bir dünyada yaşıyoruz
      ···
    2. 2.
      +2
      mana nedir? fhhhgsdgsdhgsd metni bizim işimize yaramasa da doğada bi yeri var ve kesin olasılık olarak tarihe geçmiştir. sen o metne anlamsız dersen ben de kompleks canlılara anlamsız derim. olasılık üreten makinenin her ürettiği kesin olasılıktır. mutasyonların da her ürettiği kesindir. ortamda uyumsuz kalırsa elenir kendine çeki düzen vermek zorunda kalır. ölmemiz bile ortama uyum sağlayamamızdan kaynaklanır. ortamda bulunan bir domuz gribi ağzımıza sıçar ölürüz. işte domuz gribine karşı önlem alamamış zararlı mutasyon muyuz? zarar yarar neye göre belirlenecek. bunlar çok karmaşık. evrimin olup olmadığına kanıt olamaz. ayrı bi konu olarak tartışmak gerekir. bizim yaşamamız fayda mı? yoksa bedenimizde yaşayan kendini muhafaza etmeye çalışan organizmaları merkezi sisteme uymaya zorladığı için zarar mı? taşların yerde tanımlayamadığın biçimde dizilimi de düzendir, üçgen şeklinde dizilimi de düzendir.

      kod üreten o makinenin manasız sonuçlarını umursamasan da o evrimine devam eder kendi aleminde manalar üretir o. sen brown yazmasını bekleye dur. çok bekleriz... evrim alır başını gider
      ···
      1. 1.
        +2
        1- Hiç hastalık olmasa hiç kaza geçirmesen yine ölmek zorundasın bkz (telomer darbesi)
        2- Proteinlerin elenmesi dediğimiz olay öyle basit bir şey değil yani ortama uymadım ben yok olayım değil olay eğer öyle olsaydı zaten hiç bir canlılıktan söz edemeyecektik
        3- manaya en küçük örnek canlılıktır yani proteinler bir araya böyle gelmeseydi canlılıktan bahsedemezdik sadece yıgınlar olusurdu
        4- şimdi diyeceksin işte o yıgınlar elendi ortada kalanlarla biz olduk
        işte bu çok hatalı bir yaklaşım indirgenemez komplexlik yasası bunu direk çürütüyor
        ···
      2. 2.
        +1
        1- ben o lafa inanmıyorum. öldüğümüze göre mevcut vücut düzenimizi bozan dış veya iç etkenlerle karşılaştık demektir. eğer o etkenlere hiç rastlamazsak yaşamaya devam edebiliriz.
        2- ortama uymadım ben yok olayım deme lüksü proteinde değil. çevre gibe gibe onu yola sokar. mutasyon patır patır kopyalıyor. manasız proteinlerin manasız çocukları/kopyaları olarak biz varız ve kesin olarak gerekleştik.
        3- canlılar da yığındır
        4- indirgenemez komplekslik yasası ne dir bilmiyorum. evet o yığınlar doğa tarafından yontulur birbaşka yığın özeti ortaya çıkar. biz hali hazırda atom yığınıyız.
        bunu aşağılamak için demyorum. etkileyici olsa da doğadaki düzen, yığındır. kaos = düzen.. aynı kapıya çıkıyor kaçarı yok.
        ···
      3. 3.
        0
        1-Telomerleri arastırsaydın bunu söylemezdin mecburen ölmek zorundasın hatta mecburen yaslanmak zorundasın
        2 ve 3 atlıyorum
        4 indirgenemez komplexlik http://www.incisozluk.com.tr/e/160076753/
        burayı oku zaten direk cevabını alacaksın yani sadece yontmayla olmuyor örnegin tahta aldın eline yonttun sonra o tahtaya başka bir tahta eklemek için onuda yonttun ve bunları birleştirdin artık yeni oluşan seyi tekrar yontamazsın daha açıkca tahtanın içinide yontman gerekiyor bazı seyleri(göz kulak) acıklamak için evrim mantıgıyla. konuyu incelemen daha yararlı olur sanırım
        5- kaos düzen tartışması çok ayrı onada başlık acacagım not alıyorum
        ···
      4. 4.
        0
        1- ölmeye mecbur eden etkenler öldürür. yaşlanmaya mecbur eden etkenler yaşlandırır.
        4- yontmadan kastım çevrenin kendi şartlarını ortama dikte etmesi. canlılar tahta gibi değil yontulunca eksilmez. canlı kendini kopyalar canlı beslenerek kendi hacmine hacim katar. fakat hamini büyütürken veya muhafaza ederken çevrenin izin verdiği sınırlara uymak zorunda. tahtanın içini yontmakla canlının iç organlarında oluşan şekiller aynı şeyler değil.
        5- kelimeler ve kavramlar kafa karıştırıyor başka birşey değil. düzensiz dediğin şey aslında senin tanımlayamadığın başka bir düzendir.
        ···
      5. 5.
        0
        1- Hala telomer leri okumamışsın etkenlere gerek olmadan yaşlanırız ve ölürüz
        4- Hocam ben burda bilimsel bir bulgudan bahsediyorum tartışılacak bir konudan değil lütfen bilimsel bulgularla konuşunuz
        ···
      6. 6.
        0
        1- iyi madem telomeri anlat bana anlayacağım dilde. ne demek etken olmadan yaşlanır ve ölürüz? benim izah edemediğim bilmediğim etkenler hücre yaşlanmasına veya ölümlere neden oluyor. sadece ne olduklarını bilmiyorum. telomerleri okusam da biyoloji temelim olmadığından anlamaycağım kesin. anlayamadığım bi olayı sebepsiz diye bana yutturamazsın.
        4- bilimsel bulgudan bahset sıkıntı yok. neye darbe vurduğunu merak ediyorum ben. boyna darbe vurduğunu söylüyon
        ···
      7. diğerleri 4
  4. 4.
    +1
    okumadım, ayıp olur mu?
    ···
    1. 1.
      0
      sıkıntı yok oku okuma benim için farketmez.
      ···
  5. 5.
    +1
    Okudum ufkum açıldı lan sizlerle gurur duydum aq ağlıyorum
    ···
  6. 6.
    0
    58639153496314421699960747595891e+79 oooo ihtimal baya milyonlu katrilyonlu bi sayiymis. ihtimal bu kadar kucuk olduguna gore kesin gokyuzunde herseyi okus pokusla yaratabilen sonsuz gucte bi varlik var. lan ben sana demedim mi inancini maneviyatla besle? bilim senin vicdanindaki soru isaretlerini yoketmek icin kullanacagin ve manipule edecegin bisey degildir. bilimden su an binlerce hasta care bekliyor, insanlara faydali, topluma faydali seyler bekliyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Din bilime karşı olsaydı ben burda bilimsel konuşmazdım
      ···