1. 1.
    0
    öncelikle büyük bir maratonun 40 kmsini koştunuz geriye en kısa ancak en fazla dikkat etmeniz gereken bir bölümü kaldı. hepiniz mühendislik yazacak kadar bir puan aldıysanız bir tebriğide hakettiniz demektir.

    kısaca mühendisliği tanımlayacak olursak;mühendislik bir meslek değildir bir yaşam biçimidir. mühendislik fakültesine adım atan bundan sonra hayatı boyunca rasyonel ve analitik düşünmeyi temel olarak ele alıcak,her sonucun bir sebepten kaynaklandığına inanacak ve bir olguyu kafasında rakamlarla projelendirip modelleyecek kişi demektir.

    şimdi kısaca bazı mühendislik alanlarını tanıtalım

    bilgisayar, elektrik elektronik alanı;bu mühendislikleri seçmek isteyecek adayların öncelikle algoritma yani bir olayı basit bir mantıkla açıklamak yada formülize etmek gibi özellikleri olması gereklidir. ayrıca dikkatlerinin son derece üst seviyede olması ve bir olaya bir köşeden bakıp bütünü görme yetilerinin olması gerekir. çalışma alanları yazmakla bitmez. ancak benim kanımca elektronik diğerlerini giber atar.

    endüstri;bu mühendis işletme mühendisliği gibi birşeydir. işletmelerin nasıl daha verimli üretim yapacakları konusunda kafa yorar. gereksiz tüketimleri bulur,ne yönden daha fazla kar getirilebilineceğine kafa yorarlar. diğer mühendisliklere göre başka disiplinlerle çalışma ihtimalleri daha yüksektir. amlı sayısı diğerlerinden daha fazladır.

    inşaat;en temel mühendislik alanıdır. sanılanın aksine sadece bina yapmazlar, yapı,zemin,su,ulaştırma, kıyı ve liman, yapı malzemeleri, geomatik(deprem) gibi bir çok yerde çalışma imkanları bulurlar. türkiyede devlet ve özel sektörde şu ana kadar en çok ihtiyaç duyulan mühendislik alanıdır. amlı sayıları azdır.

    makina;bunlar her yerde çalışılar aklınıza gelebilecek her yerde. makina mühendislerinin kafası herşeye çalışmak zorundadır. temel mühendislik derslerinden görmedikleri yoktur.bu yüzden okuması diğerlerine göre biraz daha zor ve zahmet ister.

    kimya;sanıldığının aksine çalışma imkanları çok çeşitlidir. okuması zor ve amlı açısından ideal bir bölümdür. kimyasal bir prosesle üretilen bir ürünün ne şartlar altında üretilmelerinin ve hangi reaktörlerde üretilmelerinin daha avantajlı oolduğu konusunda çalışırlar.

    gıda;ülkemizde hakkı en çok yenen mühendisliklerdendir. yeni gıda çeşitleri geliştirip yediğimiz besinlerin nasıl daha kaliteli olabileceklerine kafa yorarlar. ancak çoğu üniversitede bu bölüm daha çok mühendislik gibi değilde bilim gibi okutulduğundan ezber dersleri çoktur.

    metalurji-malzeme;geleceğin gerçek mühendisliği denebilir. kullanım amacına göre uygun malzeme üretimi konusunda çalışırlar ve nasıl daha sağlam olabilir sorusuna cevap ararlar. sağlamlık insanlığın sorunu oldukça bu mühendislik dalı bitmez.

    çevre;sanayi yada evsel kullanım sonucu oluşan atıkların doğaya fazla zarar vermeden yokedilmesi yada bertarafı için çalışırlar. okuması kolay bir bölümdür. çevre denince akla greenpeace gelir ancak yalnış bir algıdır. hakkı yenen bir mühendislik dalıda çevredir.

    daha farklı alanlardan sorunuz oldukça paylaşmaya çalışıcam. herkese kolay gelsin unutmayın genç beyinlerinize mühendisliği soktukça dünya kazanacaktır!
    ···
  1. 2.
    0
    mekatronik ?
    ···
  2. 3.
    0
    Barajı geçemedim barajların yüksekliğini sayısal olarak bir nedene bağlıyayım bari amk
    ···
  3. 4.
    0
    1 yıl sonrasına reserved
    ···
  4. 5.
    0
    @2 panpacım mekatronik makina+elektronik mühendisliği demektir. insansız kontrol vb konularda çalışırbu yeni çağın araç ve gereçlerini üretirler. örneğin robot üretimi gibi yada dokunmatik ekranlar mekatroniğin dünyaya kazandırdığı bir teknolojidir. uzay araçları gibi yada nesil araçlar gibi sadece motor faktörünün yeterli olmadığı değişik elektronik aksamların kullanılması gerektiğinde ön plana çıkan mühendisliktir. puanın yetiyosa kaçırma.
    ···
  5. 6.
    0
    meslek lisesinde elektrik-elektronik okumuş bir kişi inşaat mühendisliğinin m.t.o.k kısmına girebilir mi?
    ···
  6. 7.
    0
    @1 güzel açıklamıssın panpa endustri adayıyım bende. gündüzlerde 57 kişiden 44ü kız , gecede 57 kişiden 30u kız. habarınız olsun
    ···
  7. 8.
    0
    @6 onu bilemem ama ösymnin rehberinde bulabilirsin. ancak m.t.o.k bir gibe yaramayan birşey şimdilik. önceden öğretmenlikler vardı şimdi onlardan imza yetkisi olamayan mühendis mezun eden kurum haline getiren bişi yaptılar. yanı kısacası oradan mezun olan biri teknisyen mühendis arası bişi olarak çıkıyor.
    ···
  8. 9.
    0
    panpa endustrinin gelecegi varmı.
    Yani hangi muhendislige basar. insaattan iyidir mesela.
    Eger puanım hepsine yetiyorsa hangisini onerirsin
    ···
  9. 10.
    0
    reserved
    ···
  10. 11.
    0
    valla panpa türkiye şartlarında endüstri hak ettiği değeri sadece puanlarında alıyor.ama fabrikasında 3 makinacı çalıştırması gerekirken 2 makinacı çalıştırıyor kaldı ki endüstrici alsın.

    puanın hepsine yetiyorsa şu şantiye enflasyonunda inşaatı öneririm. yada mekatronik yada elektronik.
    ···
  11. 12.
    0
    http://inciswf.com/1298717011.swf
    ···
  12. 13.
    0
    reserved
    ···
  13. 14.
    0
    panpa bak şimdi benim mf4 puanım 237 başarı sıram ise 197binlerde.
    Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.) Fırat Üniversitesi geçen sene 290 puanla almış ama giren kişinin başarı sırası 203binmiş ben bu sene o puanla 197bindeyim şansım var mı girebilir miyim?
    ···
  14. 15.
    0
    reserved
    ···
  15. 16.
    0
    puan önemli değil güzel karşim sıralaman tutuyor ve her sene eklenen kontenjanlarla dahada yükseldiği için kanımca rahat bir şekilde girersin. bence bir üstten bi okul yazmaya ihmal etme
    ···
  16. 17.
    0
    reserve
    ···
  17. 18.
    0
    kimya;sanıldığının aksine çalışma imkanları çok çeşitlidir. okuması zor ve amlı açısından ideal bir bölümdür. kimyasal bir prosesle üretilen bir ürünün ne şartlar altında üretilmelerinin ve hangi reaktörlerde üretilmelerinin daha avantajlı oolduğu konusunda çalışırlar.

    (bkz: kimya mühendisliği)
    ···
  18. 19.
    0
    bu gecede soruları alabilirim gençler
    ···
  19. 20.
    0
    orman mühendisliği yok panpa?
    ···