1. 1.
    -2
    bu gün burda din tartışması yapmayacağız, sadece dünya dışı yaşam konusunda konuşacağız.o yüzden liseliler, hatta 20 yaş altı gitsin.
    baylar ben kainatta yalnız olmadığımız kanısındayım. çünkü kendi gözlemimde oldu, başka arkadaşların gzlemleri de oldu.o ufo denilen (uçan daireler değil, saniyeler içinde çok hızlı hareket etti) şeyleri gördüm gece yıldızların çook net grüldüğü bir akşamda.

    kaldı ki kutsal kitapda da insan evrende yalnızdır demez. aksine göklerde ve yerde kim varsa yalnızca allahtan ister dye ayetler mevcuttur. burdan yola çıkarak açalım konuyu.
    ···
  2. 2.
    0
    @6 evet onu bende biliyorum.@3 bütün galaksiyi dolaştın mı ,nereden biliyorsun sadece kertenkele gibi canlıların olduğunu. mısır medeniyetindeki bir mezar duvarında helikopter uçak ve başka hava araçalrının çizimine ne diyorsun ?? peki sümerlilerin ileri teknolojileri ve kozmoloji bilgileri ??

    evrende yalnız olmamız mümkün değil,ki kitap da bunu söyler
    ···
  3. 3.
    0
    @10 hayır onu ateistlere falan laf çarpmak olarak vermedim. yani bizim inancımıza göre de yalnız değiliz,ona değindim. yoksa ateist teist tartışması değil bu.yapan gibtirsin gitsin
    ···
  4. 4.
    0
    @14 nesi hayal ürünü.dur bak şimdi editleyeceğim

    edit: bu resimdeki çizimle eski mısıra ait,karbon testi yapıldı

    http://www.google.com.tr/...4G4Aw&ved=0CEEQ9QEwCA

    ileri bir teknoloji vardı .ve mısır tanrılarından bir tanesinin yıldızdan geldiği ileri sürülür.kafa tası görünümü ile farklı bir tipi vardır.antik uzaylı belgeselinde var
    ···
  5. 5.
    0
    bu @15 de verdiğim fotoda şu yazılı :Firavun Seth’in mezarına yazılan bu hiyerogliflerde “Tanrı’nın gemisinde dinlendiği” yazmaktadır ve bu yazının yanında da uzay gemisi figürü bulunmaktadır. Anlaşılan o ki mısırlılarda ufoları merak etmiş ve hatta onları tanrıyla ilişkilendirmişlerdir(alıntıdır)
    ···
  6. 6.
    0
    @22 saftada değil. gördüğün gibi gaye açık. mısır medeniyeti çağının çok ilerisindeydi. bunu bütün tarihçiler kabul eder. olay şu : tanrının gemisi ve yıldızlardan gelen tanrılar kim ?
    ···
  7. 7.
    0
    @24 ya yaşın kaç amk salağı. başlığı işgal etme hadi am züt meme başlığına.iki saattir kanıt gösteriyoruz antik mısırdan gt.az adam ol da dinle cahil isen
    ···
  8. 8.
    0
    @28 o tarz canlılar da oalbilir ancak sana tarihsel görsel sunuyorum.sen sadec sözde kalıyorsun
    ···
  9. 9.
    0
    @31 iki ihtimal var.
    1 mısır medeniyeti bizlerden çoook ileri seviyedelerdi.
    2 diğer galaksilerden gelenler o bahsettiğim mısır tanrılarıydı. belki yunanlıların tanrı diye taptığı da dünya dışından gelenler olabilir bunlar komplo teorisidir. ancak yıldızlardan gelen tanrılar, tanrının gemileri ,yıldız bilgisi başka türlü açıklanamaz. sümerlielrin ve mısırlıların astronomide ne kadar ileri olduklarını bilmezsen bunlara masal dersin.

    sabiler diye bir kavim de tıpkı sümerliler gibi yıldız bilgisinde ve uzay bilgisinde ileri idiler ve onlarda yıldızlardan gelen tanrılara taparlardı. öyle saftasata diyip mantıksız açıklamalar yapıp marjinal olmak yrine gerçekten araştır.ben eminim çoğunuz sümer mısır maya yıldız bilgisinden bi haber buraya entry giriyorsunuz.
    ···
  10. 10.
    0
    lütfen iyice araştırmadan entry girmeyin. önce bilgi toplaamak lazım : )
    ···
  11. 11.
    0
    sümerliler milattan önce 240. bin yıllık bir geçmişe sahip ve çivi tabletlerinde sümerlilerin ateşten gemilerle gelen tanrılarından bahseder.ve bu günkü astronominin temelini sümer ve babil kavimleri oluşturur. saklanan bir şeyler varsa bunlardır. bunlar üzerine hiç bir kapsamlı araştırma yapılmadı sadece iki üç belgesel. arkeologların bilgisini kimse bilmiyor,

    işte sırf bu yüzden arkeoloji ve felsefe okumak istemişimdir.
    ···
  12. 12.
    -1
    @44 sen ışık hızıyla gidildiğinde uzay aracına meteorların çarpacağını mı düşünüyorsun ahhahahahah
    neyse amk
    ···
  13. 13.
    0
    @49 bilim tek başına bir araç olsaydı bu gün bu noktaya gelemezdi. bilimi ileri zütüren felsefik düşünceler ve çıakrımlardır. senin safsata dediğin şeydir yani. felsefe kadar akla ve mantığa dayanan başka bir düşünce biçimi var mı ?
    ···
  14. 14.
    0
    @50 çok saçma konuştun he şimdi.ben neden bahsediyoru msen ne diyorsun.sen sadece salt bilgiden bahsediyorsun.bu yeterli değil işte. sürekli felsefeyle harmanlayıp en iyi bilgiye ulaşmak için düşüneceksin.

    edit: konu sapıyor amk.
    ···
  15. 15.
    0
    @54 arkeoloji profesörünün dedikleri genel geçer doğru mu ?? bütün insanlığın kabul etmesi gereken doğrular mı ahhahaha yahu baylar güldürmeyin beni.şu düşünce tarzınıza bakın

    edit : bunlar safsatadır diye çıkarımda bulunması bilimsel gerçeklik taşımaz sadece bir fikirdir. bunu farkıdnasındır umarım
    ···
  16. 16.
    0
    @56 şöyle bir örnek vereyim. evrim teorisini inceleyen bir biyolog evrim gerçektir derse bilimsel bir tez olur. ancak evrim gerçektir tanrı yoktur derse bu mantık hatası içeren bir olgudur. çünkü onun alanı evrimin gelişimi üzerinedr. aslında felsefi bir çıkarımdır ancak topluma verilen algı saçmadır. işte tanrı yoktur felsefi çıakrımını bilimsel gerçeklik adı altında böyle sunarlar insanlara. oyna teori tanrıyı çürüt teorisi değildir.

    bu profesörün yaptığı da budur. sadece felsefik bir görüş belirtmiştir. olayın yıldız tarılar yada dünya dışı varlıklar kısmı felsefeye girer, arkeolojiye değil. yani arkeoloji yerin altıyla ilgilenir. yerin üstüne çıkmaz. önce kavramlar arası farkalrı öğrenmeliyiz
    ···
  17. 17.
    0
    @57 bilim uzaylıları kabul ediyor diye kesin bir olgu yok.
    ···
  18. 18.
    0
    @64 bilim pramitlerin nasıl yapıldığını açıklamıyor maalesef.bu biraz uydurma oldu. benm için hayal kırıklığı oldu bu başlık. çünkü ne @53 nede sen kavramlar arasındaki farkı bilmiyorsunuz.bu da felsefe ekgibliğinizden kaynaklanıyor. işte yine mantıksal hata. bilim var olmayan bir şeyinolmadığını söylüyor demek mantıksal hatadır. bilim var olmayanla değil olanla ilgilenir.

    var olmayan bir olgu üzerine araştırma ve fikir yürütme işini bilim değil felsefenin alanıdır. hatta felsefe bilimi de bilim ötesi olanıda kapsar.(burda var olmayan derken senin açından kast ettim) bilim ile felsefi fikir arasında deriiin bir fark var.

    şöyle bir örnek vereceğim: bir fii<kçi evreni ,uzay matematiğini inceleyip evren tesadüfler eseri oluşmuştur tanrı yoktur diyebiliyorsa bu dediği bilim değildir sadece kişisel geçerliliği olan bir fikirdir.

    oysa aynı fizikçi teermodinamik ve endtropi yasalarını görüp bunları anlatırsa bilim olur. çünkü evrenin her noktasında aynı geçerliliği sağlar
    ···