1. 1.
    +3 -4
    karizmatik hastalık lan. seviyorum ben. az kız düşürmedim böyle
    ···
    1. 1.
      0
      Nasıl becerdin panpa
      ···
    2. 2.
      0
      Ben niye yapamıyorum kanka
      ···
  2. 2.
    +7
    Bence kanserden çok daha fena olan hastalık
    Neden mi?
    Kanserde bir gün ölürsün.OKB ile yaşadığın her gün ölümdür.
    Allah düşmanımın başına vermesin
    ···
  3. 3.
    +6
    dıbına koyim bu hastalığın yürüyen yarrağa döndüm
    ···
    1. 1.
      +1
      haykırdım amk
      ···
  4. 4.
    +5
    ukteymiş dolduralım

    Obsesyon (takıntı): kişinin kontrolü dışında tekrarlayan düşünce ve uyaranlardır. Hastalar bunun çok anlamsız olduğunu, kendilerini çok rahatsız ettiğini ancak bu düşüncelerden kurtulamadıklarını belirtirler. Bu takıntılar hastada iğrenme, korkma, şüphelenme veya anksiyete gibi duyguları da beraberinde getirir. Hastalar bu düşüncelerin kendi beyinlerinin ürünü olduğunun farkındadır. Sık görülen obsesyonlar şunlardır:

    Kirlilik : çevreden kan, tükrük, mikrop veya semen gibi kir bulaşması veya kişinin çevreye kir bulaştırması

    Kendi başına veya yakınlarının başına bir kötülük geleceği düşüncesi

    Kontrolünü kaybetme ve saldırgan davranışta bulunma korkusu

    Tekrarlayan ve kontrol edilemeyen cinsel düşünceler

    Dinle ve ahlaki değerlerla aşırı uğraşma v.b.

    Kompulsiyon (tekrarlayan davranışlar): hastalar takıntılı düşüncelerden kurtulmak için akıllarına başka düşünceleri getirirler veya bazı davranışlarda bulunurlar bu tür düşünce ve davranışlara kompulsiyon denir. Takıntılı düşünceler anksiyete artışına neden olurken kompulsiyonlar anksiyeteyi azaltır. Ağır OKB hastalarında bazen bu kompulsiyonlar tüm günü alabilir. Sık görülen kompulsiyonlar şunlardır:

    Temizlik: saatlerce el yıkama, banyo yapma veya tekrar tekrar ev temizleme gibi. Bu şekilde el yıkayarak günde bir kalıp sabun bitiren veya çamaşır suyu ile elini yıkayan hastalar sıktır.

    Tekrarlama: takıntılı düşünce ile oluşan sıkıntıyı gidermek için tekrarlayan davranışta bulunma veya akıldan başka düşünceleri geçirme gibi. Yakınlarının başına kotü bir şey geleceğini düşünen bir hasta bunun olmaması için halen yapmakta olduğu davranışı ikinci kez yaparak bu düşünceden kurtulabilir (yolda yürürken aynı yolu geri dönüp tekrar yürümek gibi)

    Kontrol etme: evine bir şey olacak veya yangın çıkacak korkusu ile tekrar tekrar kapıyı veya tüpün kapalı olup olmadığını kontrol etmek gibi.

    Biriktirme: işe yaramayan bir çok eşyayı biriktirmek gibi. Örneğin bazı kişilerde yeterli yerleri olmadığı halde gazeteler, boş kavanozlar veya konserve kutuları gibi işe yaramayan şeyleri atamama davranışı görülebilir. Son birkaç yıldır yurdumuzda gazetelere yansıyan çöplük evler buna en güzel örnektir.

    Sayma: yolda yürürken kaldırım taşlarını sayma veya araba plakalarını okuma, günlük işleri yaparken belli sayılarda tekrar etme v.b.(örneğin kazağını beş kere giyip çıkarma veya aynı yere üç kere gitmeme gibi)

    Tamamlama: bu kompulsiyonu olan hastalar bir dizi davranışı mükemmel olana kadar tekrar tekrar yaparlar. Örneğin kirlilik takıntısı olan bazı hastalar el yıkamadan önce lavaboyu, musluğu ve sabunu yıkar (genelde belli sayıda) daha sonra belli sayıda elini yıkar ve elini yıkadıktan sonra tekrar aynı işlemi tekrarlar.

    Aşırı tertipli ve düzenli olma: örneğin çalışma odasında herşeyin simetrik durması veya masanın üstündeki herşeyin belirli bir sıra ile dizilmesi gibi.
    Tümünü Göster
    ···
  5. 5.
    +5
    hayatımın dıbına kodu ama şimdi iyiyiz ellam
    ···
  6. 6.
    +4
    aylardır uğraştığım hastalık, en ağırını yaşıyorum resmen kanser gibi, hayatımı gibti. allah düşmanımın başına vermesin.
    ···
    1. 1.
      0
      iyileştin mi lan bari
      ···
      1. 1.
        0
        yok panpa.
        ···
      2. 2.
        0
        Benimkinin en ağır zamanları 1 sene falan sürdü ama ömrümden ömür eksildi panpa hala arada geliyorlar. Çok anası gibişmiş bir hastalık lan inşallah kurtulursun
        ···
  7. 7.
    +3
    - sürekli aynı bardak çeşidinden su içmek, aynı tabak çeşidinden yemek yemek, aynı çatal ve kaşık çeşidini kullanmak.
    - her gün eve hırsız girecek mi endişesiyle yaşamak.
    - yakınlarımın başına bir şey gelecek mi korkusuyla yaşamaya alışmak.

    kısacası bu ve buna benzer takıntı halleriyle hayatını sürdürmek ve bu düşüncelerden asla kurtulamamak.

    her sabah uyandığımda duyduğum tıkırtıları hırsız zannediyorum. o panikle kalkıp evin içinde hırsız arıyorum. bu durumun evimizin kapısının zorlanmasından sonra oluştu.

    bir dönem sevdiğim iki insanın ayrı zamanlarda gerçekleşen ölüm haberlerini telefonla aldığım için her telefon çalışında kalbim sıkışıyordu. bunu atlattım fakat gece geç bir saatte telefon çalsa veya biri beni aradığında telefonu açamazsam aynı durumu yaşıyorum.

    sürekli bir panik, huzursuzluk ve endişe durumu içindeyim. en ufak ayrıntıları kafama takıp moralimi bozabiliyorum. çok çabuk öfkeleniyorum ve bazen kendime hakim olamıyorum. 2 dakika sonra durup düşündüğümde yaptığım şeyler o kadar saçma geliyor ki anlatamam.

    doktora gitmedim, ilaç kullanmadım ama bu şekilde yaşamaya kendimi alıştırdım.

    ve siz özenti gerizekalılar bu tip pgibolojik hastalıklara özenmeyin, ay biz de olsak ne kadar kuul olur diye düşünmeyin. ya da düşünün amk. olunda görün ebenizin dıbını tersten.

    kafamı da bozmayın gibtirin gidin şimdi.

    edit: şunu da ekleyim;

    her gün içimden defalarca kez aynı duayı tekrarlıyorum. arka arkaya veya aralıklı zamanlarda. elimden bir şey gelmiyor kendimi buna mecbur hissediyorum. duayı okumamaya çalıştıkça huzursuzlanıyorum ve daha kötü oluyorum. daha sonra duayı okuyor, sonra bir daha okuyor ve tekrar okuyorum.

    ve her seferinde yaptığım şeyin saçmalığının farkında olsam da aynı şeyleri yapmaya devam ediyorum.
    ···
  8. 8.
    +1
    Ananı gibeyim
    ···
  9. 9.
    -1
    @6 kiza celme mi taktin pic. takintili pic seni.
    ···
  10. 10.
    +1
    Çok asılmaktan hep bunlar yienim ;)
    ···
  11. 11.
    +1
    Kişilik özellikleri

    Kişilik yapısı olarak titiz, kuralcı, ayrıntıcı, mükemmeliyetçi özelliklere sahip olan kişiler OKB’ye yatkın kişiler olarak değerlendirilmektedir.

    ühühü ühhü doktora gitmem gerekiyor sanırım:(
    ···
  12. 12.
    +1
    1 yıldır var ama doktora falan gitmedim. geçeceği de yok
    ···
  13. 13.
    +1
    okb teşhisi konduktan sonra bu başlığı baştan sonra tekrar tekrar okuyup sürekli okb testleri çözdüğümü fark ettiğimde kabullendim
    ···
  14. 14.
    +1
    anasının dıbına tüplü televizyon takıp tsubasa oynıyım ben bu hastalığın
    ···
  15. 15.
    +1
    gizli bahçem
    ···
  16. 16.
    0
    reserved aqqqqqqqqqqqq
    ···
  17. 17.
    0
    Anlam veremediğini şekilde aşırı düşünme olayı bitti.
    ···
  18. 18.
    0
    nasil yani ya
    ···
  19. 19.
    0
    ömrümü yiyecek sanırım
    ···
  20. 20.
    0
    bnde var...
    ···