1. 18.
    0
    @18 yan yatırıp mı gibelim
    ···
  2. 17.
    0
    özet geç bin.
    ···
  3. 16.
    0
    okudum gibin beni.
    ···
  4. 15.
    0
    okumadım, özet geç.
    ···
  5. 14.
    0
    @1 birkaç cümle dediğin bu muydu dıbını dengesini gibtiğim o kadar yazıyı kim okuyacak bu saatte
    ···
  6. 13.
    0
    @8 şerefsiz monofosfat peygamber bilmiodu cennete gidecegini sen nerden bilion defol zıbar uykunu al milleti deli etme
    ···
  7. 12.
    0
    hayırlıdan sonra okumadım
    ···
  8. 11.
    0
    @1 tanrı seninle olsun
    ···
  9. 10.
    0
    @1 şukuladım sevgili din kardeşim sabah sabah aydınlandım resmen
    ···
  10. 9.
    0
    yaptığın cümleyi gibeyim amk. roman yazdı cümle mi bu?
    ···
  11. 8.
    0
    @7 ben cennete gideceğim. hurilerin arasındayken senin cehennem azabını yaşadığını bilmek bugünkü halini unutturmayacak
    ···
  12. 7.
    -1
    @1 gibtir git sabah sabah amk
    ···
  13. 6.
    +1
    @5 senin gibi allah inancı ekgib kardeşlerimizin de aramızda yeri var şüphesiz.
    ···
  14. 5.
    0
    cenab-ı hak dan sonrasını okumadım
    ···
  15. 4.
    +2
    @2-3 allah kabul etsin muhterem panpalarım
    ···
  16. 3.
    +1
    olm bugün cuma değil. hutbeyi yarına saklasadyın.

    yine de amin.
    ···
  17. 2.
    0
    sanada hayırlı sabahlar panpa kıymetli düşüncelerin için teşekkür ederim mutlu ettin bizi
    ···
  18. 1.
    +4
    hayırlı sabahlar, muhterem panpalar!
    cenab-ı hak bize sayısız nimetler ihsan etmiş, bu nimetlerden istifade ederken aşırılıktan sakınmayı, orta yolu takip etmemizi istemiştir. sevgili peygamberimiz "işlerin en hayırlısı orta ve itidal üzere olanıdır" buyurmuştur. kur’an-ı kerim’de islâm toplumu “orta ümmet” diye anılır.
    dinimiz insanlara özel mülkiyet hakkı tanımış, ancak herkesin, mülkünü meşru bir şekilde kullanmasını istemiştir. bu sebeple gerek harcamalarımızda ve gerekse davranışlarımızda nefsin isteklerine göre değil, allah’ın emirlerine uygun olarak hareket etmek gerekir. müslüman “kıyamet günü kendisine verilen nimetlerden hesaba çekileceğini aklından çıkarmamalı, hayatını buna göre tanzim etmelidir.
    yüce mevla’mızın lütfettiği nimetleri yerli yerinde sarf etmek ne kadar güzelse, faydasız ve yersiz harcamak da o kadar kötüdür. bu tür ölçüsüz harcamalar hem fert hem de toplum için zararlıdır. allah teâlâ “onlar, harcadıklarında ne israf ne de cimrilik ederler; ikisi arasında orta bir yol tutarlar” buyurmaktadır. her türlü harcamamızda olduğu gibi giyim kuşamda da orta yolda olmamız gerekir. allah verdiği nimeti kulunun üzerinde görmek ister. gösterişe kaçmayacak şekilde güzel giyinmek sünnettir.

    kıymetli panpalarım!
    ölçülü olmamız gereken hususlardan biri de yeme içmedir. peygamber efendimiz (s.a.v.); “insana gücünü koruyacak kadar yemesi yeterlidir. yediği zaman, midesinin üçte birini yemeğe, üçte birini suya, üçte birini de nefes almaya ayırsın” buyurarak yeme ve içmede dengeli olmanın önemine dikkat çekmiştir. günümüzde yaşanan birçok sorunun altında peygamberimizin bu tavsiyesine uygun hareket etmemek yatmaktadır. nitekim aşırı yemekten dengesiz beslenmekten kaynaklanan obezite, günümüzün önemli sağlık sorunlarından biri haline gelmiştir. bugün birçok hastalığın sebebinin aşırı beslenme ve fazla kilo olduğu dikkate alınırsa sevgili peygamberimizin bu konudaki sayısız uyarılarının sebebi daha iyi anlaşılır. çöplere atılan ekmekler, dökülen yemekler, boşa akan sular dinimizde yeri olmayan aşırılıklardır.
    değerli panpalar!
    dinimiz ibadetlerde bile ölçülü olmamızı istemektedir. nitekim ashaptan birinin hiç evlenmeyeceğini, bir diğerinin her gün oruç tutacağını bir başkasının da gece hiç uyumayarak ibadet edeceğini söylemesi üzerine peygamber efendimiz bunları uyarmış ve şöyle buyurmuştur. “iyi biliniz ki ben sizin allah’tan en çok korkanınızım. bununla beraber ben bazen (nafile) oruç tutarım, bazen yemeğimi yerim. gecenin bir kısmında kalkar namaz kılarım bir kısmında da uyur istirahat ederim. ve evlenirim de… işte benim sünnetim budur. kim benim sünnetimden, yolumdan uzaklaşırsa benden değildir.”
    hülasa, aziz cemaat, yüce dinimiz ibadetlerde yeme içmede, giyim kuşamda, dostlukta, düşmanlıkta, sevmede, öfkede, sevinçte, üzüntüde, velhasıl her türlü davranışımızda aşırılığı yasaklamış; ölçülü olmamızı, dengeli yaşamamızı emretmiştir.
    yüce rabbimiz, rızasına uygun yaşamayı, sevdiği kullarından olmayı bizlere nasip eyle
    Tümünü Göster
    ···