1. 17.
    0
    Mother nature misali.
    ···
  2. 16.
    0
    Evreni tanrı olarak kabul ediyor.
    ···
  3. 15.
    0
    Panteizm çeşitli açılardan çelişkili bir görüştür. Bunlar şu şekilde özetlenebilir :

    1- Panteizm evrenin sonsuzdan beri geldiğini iddia eder. Ancak modern kozmoloji göstermiştir ki evren bundan 14 milyar yıl önce ortaya çıkmıştır. Dolayısı ile panteizm açık bir biçimde modern bilimin verileri ile çelişmektedir; evrenin yaratıcısı ondan bağımsız, zaman ve mekan dışında bir varlık olmak zorundadır.

    2- Panteizm’in çoğu formuna göre biz yanılsamalarız, gerçekten var olan varlıklar değiliz. Tek bir varlık ve benlik vardır o da Allah’tır. “Ancak ben yanılsamayım, gerçekte yokum” cümlesinin kendisi çelişkili bir cümledir. Ünlü felsefeci Descartes’ın da dikkat çektiği gibi bu cümleyi söylemek, anlamak, bu cümleyi düşünmek için “benim” var olmam şarttır.

    3- Eğer Panteizm doğruysa neden Allah’ın bir parçası olduğumuzu hatırlamıyoruz? Ne oldu da böyle bir yanılgıya düştük? Mükemmel bir varlığın parçaları yanılgıya nasıl düşebilir? Bilgideki ekgibliklerimiz, kaygılarımız gibi birçok unsur, kendimizi Allah’ın bir parçası olarak görmenin hatalı olduğunu ortaya koymaya yeterlidir. Allah’ın varlığından şüphe eden bir varlığın Allah’ın parçası olduğunu söylemek, Allah’ın kendi kendinden şüphe duyduğunu söylemektir; bunu hangi akıl kabul edebilir?

    4- Dünyada çeşitli kötülük ve ahlaksızlıkların olduğu açıktır. Sonsuz iyi bir varlığın, parçaları nasıl kötü olabilir? Bir çocuk tecavüzcüsünün sonsuz iyi bir Allah’ın parçası olduğu nasıl savunulabilir? Sonsuz iyi bir ilah’ın parçaları kötü, ya da aşağılık olamaz elbette ki.

    5- Panteizm’e göre evrenin birden fazla varlıklara bölünmüş gibi gözükmesi bir yanılsamadır. Peki ama sonsuz mükemmel, iyi bir ilah, neden böylesi güçlü bir yanılsama yaratsın? Neden kendi parçalarını, ya da kendi kendini kandırsın? Elbette ki böyle bir iddia sonsuz mükemmel ilah imajı ile çelişmektedir.
    ···
  4. 14.
    0
    Panteizm, doğayı tanrı olarak kabul eden, herhangi bir kişisel ya da insan biçimli tanrıyı kabul etmeyen bir görüştür. 

    Panteizm 'e göre her şey tanrıdan bir parçadır. Panteistler, teistler gibi doğaüstü bir yaratıcıya inanmazlar. Tanrıyı, doğanın işleyişine hükmeden doğa kanunlarında ararlar. Ancak bu arayış yine de doğaüstücülüğü içermez.
    ···
  5. 13.
    0
    bi anda dank etti kafam ne menem bi şeydir lan bu buna inanmaya baslıyorum galiba
    ···
  6. 12.
    0
    --spoiler--

    --spoiler--

    --spoiler--

    --spoiler--
    ···
  7. 11.
    0
    pantheonizm
    ···
  8. 10.
    +1
    seni arıyodum senelerdir felsefe
    ···
  9. 9.
    -1
    Panteizm ya da Tümtanrıcılık, (Doğatanrıcılık ya da Kamutanrıcılık) her şeyi kapsayan içkin bir Tanrı [1] veya evrenin ya da doğanın Tanrı ile aynı olduğu görüşüdür.[2] Panteistler kişisel ya da antropomorfik bir Tanrıya inanmazlar.[3]

    Panteizm genellikle monizm ile ilişkili bir kavramdır. Panteizmde, her şey Tanrı'nın bir parçası olarak kabul edilir, Tanrı her şeydir ve her şey Tanrı'dır. Tanrı doğada, nesnelerde, insan dünyasında vardır.

    Panteizm 17. yüzyıl filozofu olan Baruch Spinoza çalışmalarına dayalı bir teoloji ve felsefe olarak modern çağda popüler oldu.[4] Monizm Spinoza'nın felsefesinin temel bir parçasıdır. Panteizm terimi ölümünden sonrasına kadar icat edilmemesine rağmen, Spinoza en ünlü savunucusu olarak kabul edilir.[5]
    ···
  10. 8.
    +2 -1
    mantıklı amk
    ···
  11. 7.
    +1
    believe in nature
    ···
  12. 6.
    0
    bildiğim kadarıyla her şey tanrı gibi bi görüş. doğa,evren,her şey tanrının parçası
    ···
  13. 5.
    +1
    candır.
    ···
  14. 4.
    0
    pandalarin annelerine agib olma kompleksini (insanlarda rastlanan Oedipus kompleksi ile paralel) tanimlayan hededir.
    ···
  15. 3.
    +1
    napak inanak mı panpa?
    ···
  16. 2.
    0
    halk ozani barzo nun inanış biçimi
    ···
  17. 1.
    +3
    hay gibeyim tahtanı git wikiye ekşiye yaz amk yada özet geç ne anlatıcaksan
    ···